ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Η λειψυδρία παραμονεύει κι αυτό μην το ξεχνάμε!


«Η δημιουργία της τεχνητής λίμνης Αστερίου αποτελεί κίνητρο για την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού με αρκετές δραστηριότητες πάνω και γύρω από τη λίμνη, δεδομένων και των καλών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή» τόνισε προ ημερών ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας.
 
 
Θετική εξέλιξη η επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα - Ένα ακόμη στα βαφτιστήρια-δημάρχους Πατρέων και Δύμης


Μπορεί ο Δήμαρχος Δύμης στη Δυτ. Αχαΐα από κοινού με τον Δήμαρχο Πατρέων και τον ομόλογό τους Ερυμάνθου Καρπή να αρνούνται την ανάληψη διαχείρισης του φράγματος Πείρου- Παραπείρου μέσα από την σύσταση διαδημοτικού φορέα. Φράγματος το οποίο, μαζί με την τεχνητή λίμνη Αστερίου, μπορεί να βγάλουν από την υπανάπτυξη την περιοχή της Δυτ. Αχαΐας και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην Πάτρα και τις γύρω δυτικές περιοχές, ωστόσο δεν έλειψαν οι υγιείς πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις, που φαίνεται να παλεύουν για την υλοποίηση αυτών των σκοπών.
Δεν στέκονται στις μεμψίμοιρες, οπισθοδρομικές και εντέλει αναχρονιστικές, εσωστρεφείς αντιλήψεις περί κρατισμού, όπου αδρανοποιούνται οι πολίτες διά της αναθέσεως επίλυσης προβλημάτων εις τους φορούντες τα φαιά της σοφίας, επί 40 χρόνια τώρα, μέχρι σημείου τριβής των και μας έχουν... προκόψει στην κατάντια που μας έφεραν και σήμερα πασχίζουμε να βγάλουμε το κεφάλι έχω από το βάλτο, λίγο να ανασάνουμε!  
Ένα ακόμη δωράκι και άλλο ένα βαφτιστήρι της κυβέρνησης, μην ειπώ και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, προβάλλουν μέσα από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις για την επέκταση της διώρυγας του Φράγματος Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα!
Μετά τον δήμαρχο Πατρέων, να σου και ο δήμαρχος Δύμης!
Πριν μερικές μέρες δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ: 71ΗΣ465ΧΘΞ-Ξ5Ψ) η έγκριση της διακήρυξης με ανοικτή διαδικασία δημοπράτησης για την: 
«Παροχή Τεχνικών και λοιπών συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στις δράσεις ωρίμανσης και διαχείρισης υδραυλικών υποδομών του Προγράμματός της».
Σύμφωνα με τη παραπάνω απόφαση η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών  Έργων έχει στο άμεσο πρόγραμμα της την υλοποίηση μιας σειράς έργων τα οποία έχουν ενταχθεί στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου και μεταξύ αυτών είναι  το έργο της «Επέκτασης κεντρικής διώρυγας Πηνειού για άρδευση εκτάσεων στην περιοχή Δυτικής Αχαΐας».
 «Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για το συγκεκριμένο έργο η υλοποίηση του οποίου αποτελεί μια από τις εξαγγελίες του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο τον Σεπτέμβριο του 2015» υπενθυμίζει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.
Και επισημαίνει:
«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει, όταν ολοκληρωθεί, τα μέγιστα στην ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα, στην ουσιαστική βελτίωση της άρδευσης των καλλιεργήσιμων γαιών, στην βελτίωση του αγροτικού προϊόντος, στην στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αλλά και γενικότερα στην παραγωγική ανασυγκρότηση στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι παρά το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί προχωρά με σταθερά βήματα στην διευθέτηση σημαντικών έργων στην περιοχή μας όπως:
-η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας,
-η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων και τα έργα του σιδηροδρόμου που βγάζουν την περιοχή από μια ιδιότυπη συγκοινωνιακή απομόνωση των τελευταίων χρόνων,
-η εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά και τώρα
- επέκταση της διώρυγας του φράγματος του Πηνειού».
Φυσικά και «πρόκειται για έργα που θα βελτιώσουν τόσο την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής συμβάλλοντας στην ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότησης της».
Γι αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, δηλώνουν:
«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την συμβολή στον αγώνα που έδωσαν οι βουλευτές Αχαΐας και τα στελέχη μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο για να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή ενός τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Όμως δεν επαναπαυόμαστε. Η δράση μας το επόμενο διάστημα θα στραφεί στη υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αλλά και στην ένταξη του σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση ολόκληρης της περιοχής».
Και όπως λέει η παλιά ρήση: Όταν ο Μωάμεθ δεν πάει στο βουνό, τότε το βουνό πάει στον Μωάμεθ!
Ανεξαρτήτως του τι θα πράξουν για το μέλλον της περιοχής οι δήμαρχοι-βαφτιστήρια της κυβέρνησης. Η λειψυδρία παραμονεύει, κι αυτό μη το ξεχνάμε, εάν θέλουμε να μιλάμε  για μεγάλα έργα υποδομών, που εκτός των γενικών ωφελημάτων θα καταστήσουν σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενεές τους δημάρχους του παρόντος...
 
Δημοσίευση σχολίου