ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Επίτιμος διδάκτορας Πανεπιστημίου Πατρών ο Δ. Σφήκας

Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου ο Δημήτρης Σφήκας Θα αναγορευθεί 14 ΙουνίουΟ Δημήτρης Σφήκας, ένας ακόμη από τους σύγχρονους μεγάλους ευεργέτες του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. Θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση του Τμήματος Ιατρικής, την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017.
Σε σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου αναφέρεται το γεγονός:

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο καθηγητής Ορθοπαιδικής του Τμήματος Ιατρικής Ηλίας Παναγιωτόπουλος και θα ακολουθήσει η ανάγνωση των ψηφισμάτων αναγόρευσης του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και η περιένδυσή του από την Πρύτανι. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του κ. Δημητρίου Σφήκα, με θέμα: «Ακράδαντη πίστη στα χαρίσματα των Ελλήνων».
Ο Δημήτρης Σφήκας, ένας ακόμη από τους σύγχρονους μεγάλους ευεργέτες του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι άνθρωπος
ιδιαίτερα χαμηλών τόνων. Γεννήθηκε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το Α Γυμνάσιο Πατρών, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Ναυπηγός του Πανεπιστημίου του Ανόβερου, έχει  κάνει καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό στη ναυπηγική και τη ναυτιλία. Σπάνια εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης, η αυτοπροβολή δε μοιάζει να είναι στις προτεραιότητές του.
Πριν μερικά χρόνια ήρθε στην Πάτρα και αναζήτησε μια  ευκαιρία για δωρεά. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε, και δεν ήταν άλλη από την Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού  που είχε προγραμματιστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-μια κλινική απαραίτητη για σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας, που καλούνται να δώσουν δύσκολες μάχες. Μαζί με τη σύζυγο του, Βέρα Σφήκα, ανέλαβαν να χρηματοδοτήσουν εξ ́ ολοκλήρου το μεγάλο αυτό έργο.
Η Κλινική "Δημήτριος και Βέρα Σφήκα" του  Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, αυτοτελής Πανεπιστημιακή Κλινική, ιδρύθηκε επίσημα το 2010 στο  Τμήμα Ιατρικής για να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες. Στόχος του δωρητή δεν ήταν μόνο η δημιουργία και η συνεχής εξέλιξη της εξειδικευμένης  αυτής Κλινικής, αλλά και η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν κάθε ανθρώπου για την παροχή υπηρεσιών.
Υπηρεσίες αδιαπραγμάτευτα αναγκαίες, που βοηθούν τα άτομα που βιώνουν, ή είναι πιθανό να παρουσιάσουν, αναπηρία, να επιτύχουν και να διατηρήσουν τη βέλτιστη λειτουργία σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον τους. Η χρηματοδότηση και η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 3.000000 ευρώ, έγινε εξ ολοκλήρου από τους δωρητές. Το έργο παραδόθηκε στο Πανεπιστήμιο έτοιμο για λειτουργία το 2011.
Η κλινική έχει κατασκευαστεί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και με βάση τα πρότυπα των πανεπιστημίων Μονάχου και Αμβούργου.
Σήμερα λειτουργεί κατά το 1/3 περίπου, με διευθυντή
της Κλινικής τον Καθηγητή Ηλία Παναγιωτόπουλο. Η μη
πλήρης λειτουργία είναι και το παράπονο του δωρητή.
Στην είσοδο της κλινικής υπάρχει η αναφορά ότι η δωρεά
έχει γίνει στη μνήμη της μητέρας και της γιαγιάς του Δημήτρη Σφήκα
«με την ευχή η κλινική να προσφέρει ανακούφιση στους συνανθρώπους μας και να πραγματοποιεί ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Πατρών».

Δημοσίευση σχολίου