ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Γερμανός δασολόγος: Τα δέντρα είναι πολύ κοινωνικά όντα

Συγκρίνει, ο Γερμανός Δασολόγος Πέτερ Βόλχεμπεν- το κόψιμο των δέντρων για να υπάρξει χώρος για την ανάπτυξη νέων, με τη δολοφονία γονιών για να έχουν τα παιδιά τους περισσότερο χώρο στο σπίτι.

Το σαββατοκύριακο, ενθάρρυνε το κοινό να σκεφτεί τη φύση με ανθρώπινους όρους!




Οι απόψεις ενός Γερμανού δασονόμου έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις ακαδημαϊκών της χώρας. «Τα δέντρα είναι πολύ κοινωνικά όντα. Οι γονείς, τα «δέντρα μητέρες» φροντίζουν τα παιδιά τους… τους αρέσει να στέκονται κοντά και να αγκαλιάζονται», υποστηρίζει ο Πέτερ Βόλχεμπεν.

«Επίσης, μιλούν το ένα στο άλλο, κάνουν σεξ, δημιουργούν φιλίες, νιώθουν τον πόνο», είπε ακόμη ο Γερμανός δασονόμος στο καναδικό ντοκιμαντέρ «Intelligent Trees».

Το βιβλίο του, «The Hidden Life of Trees» (Η κρυφή ζωή των δέντρων) έχει γίνει best seller. Μιλώντας σε φεστιβάλ λογοτεχνίας στη Βρετανία αυτό το σαββατοκύριακο, ενθάρρυνε το κοινό να σκεφτεί τη φύση με ανθρώπινους όρους, συγκρίνοντας το κόψιμο των κλαδιών με το κόψιμο των δαχτύλων ενός ανθρώπου και το κόψιμο των δέντρων για να υπάρξει χώρος για την ανάπτυξη νέων με τη δολοφονία γονιών για να έχουν τα παιδιά τους περισσότερο χώρο στο σπίτι.

Ομως, γράφει η Deutsche Welle, ολοένα περισσότεροι Γερμανοί ακαδημαϊκοί αντιδρούν στις απόψεις του Βόλχεμπεν. Δύο καθηγητές Πανεπιστημίων έχουν μαζέψει χιλιάδες υπογραφές, για να διαμαρτυρηθούν για «τις μισές αλήθειες, τις προκαταλήψεις και τους ευσεβείς πόθους δίχως επιστημονική βάση» που προωθεί ο δασονόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: