ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση του Δ. Καραγεωργόπουλου – Προέδρου ΟΙΥΕ
Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΟΙΥΕ απειλεί «να  εξεταστεί κάθε πιθανός νομικός χειρισμός», σχετικά με τις εκλογές των Εμποροϋπαλλήλων, που ολοκληρώνονται σήμερα και διαφαίνονται με αποτέλεσμα ήττα εις βάρος του εκλεκτού του!


Επιστολή του στο Istologio G. Mosxou, σχετικά με τις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας

Με επίκληση σε εργατολόγους και ποινικολόγους ζητά ο Δημ. Καραγεωργόπουλος, να ξεπεράσει την διαφαινόμενη ήττα του εκλεκτού του, στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, που θα στοιχίζει στον ίδιο τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ την μείωση αντιπροσώπων για το Β΄Βάθμιο όργανο, μέσω του οποίου ελπίζει σε εισιτήριο  για την παραμονή του στο Γ'βάθμιο όργανο της ΓΣΕΕ.
Επικαλούμενος συνεργασία σωματείου και κάποιας αθέατης επιχείρησης και στηριζόμενος σε ανύπαρκτα στοιχεία κάποιας ανύπαρκτης λίστας, αναμένοντας, όπως γράφει, «να επιβεβαιωθεί και στην κάλπη, ώστε με τον πλέον αυταπόδεικτο τρόπο να έχει συντελεστεί και το αξιόποινο της πράξης. Η παρέμβαση δηλαδή του εργοδότη στην εσωτερική λειτουργία και η επιρροή του εκλογικού αποτελέσματος ενός εργατικού σωματείου», ο Δημ. Καραγεωργόπουλος, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, προσπαθεί να παρέμβει στις εκλογές του Α΄βάθμιου σωματείου!
Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΟΙΥΕ απειλεί «να  εξεταστεί κάθε πιθανός νομικός χειρισμός», σχετικά με τις εκλογές των Εμπροϋπαλλήλων, που ολοκληρώνονται σήμερα, αναφέροντας τα παρακάτω:

Η επιστολή Δημ. Καραγεωργόπουλου
«Την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα 25 & 26 Ιουνίου 2017, διενεργούνται εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στον ιστορικό Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας. Και παρότι εξ αρχής διευκρινίζω ότι πεποίθησή μου είναι πως τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να διενεργούν τις αρχαιρεσίες χωρίς καμία παρέμβαση, ούτε καν από την Δευτεροβάθμια Οργάνωσή τους, δυστυχώς εν προκειμένω υποχρεούμαι να παρέμβω δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες εκλογές, διαφαίνεται ότι δεν διεξάγονται σε συνθήκες κανονικότητας.
Και εξηγούμαι. Εκλογές εργατικού σωματείου, στις οποίες η εργοδοσία παρεμβαίνει τόσο απροκάλυπτα για την επιρροή του εκλογικού αποτελέσματος, είναι εκλογές παρωδία και δεν τιμούν την πορεία αυτού του ιστορικού συλλόγου εργαζομένων στο εμπόριο.
Και συνεχίζω. Πριν από μερικές εβδομάδες σχεδόν έκπληκτος πληροφορήθηκα ότι «εργαζόμενοι γνωστής αλυσίδας Super Market είναι ανάστατοι με τη συμπεριφορά του γραφείου προσωπικού, το οποίο κατηγορούν ότι «διαρρέει» τα προσωπικά τους δεδομένα σε συνδικαλιστές και συνδικαλιστικές παρατάξεις φιλικά προσκείμενες στην εργοδοσία». Δεν ήθελα να πιστέψω ότι ίσχυε κάτι τέτοιο. Είπα ότι δεν μπορεί να συμβαίνει, τουλάχιστο όχι τόσο απροκάλυπτα. Κι όμως… λίγες ημέρες αργότερα η αλήθεια των ισχυρισμών αυτών προέκυψε δια ατράνταχτων αποδεικτικών στοιχείων, δια των οποίων προέκυπτε ότι άτομο φερόμενο ως στέλεχος συγκεκριμένης εταιρείας διακίνησε πίνακα του απασχολούμενου στα υποκαταστήματα (super market) της εταιρείας στην Πάτρα προσωπικού της .
Ποιοι φέρονται ως συμμετέχοντες στη διακίνηση; Μεγαλοστελέχη της αλυσίδας και γνωστοί συνδικαλιστές.
Με ποιο σκοπό; Προφανώς …. την επιρροή του εκλογικού αποτελέσματος.
Δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο!!! Μάλλον δεν ήθελα να το πιστέψω και προς στιγμήν σκέφτηκα ότι κάποιου είδους «προβοκάτσια» είναι. Λέω δεν μπορεί, κάποιος μου έχει «στήσει μηχανή» για να βγω να το καταγγείλω και να εκτεθώ.
Είπα να περιμένω. Να βρω έναν τρόπο να επιβεβαιωθεί η καταγγελία. Όπερ και εγένετο. Λίγες ημέρες αργότερα, στο ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, η πλειοψηφία, κατέθεσε μαζικές αιτήσεις εγγραφής με τους εργαζόμενους της αλυσίδας super market και άλλων μεγάλων αλυσίδων. Ο πίνακας με τα στοιχεία του προσωπικού της συγκεκριμένης αλυσίδας επιβεβαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό.
Και διερωτώμαι: μέσω ποιου δικτύου διακινούνται αυτές οι πληροφορίες;; Τι είδους συνεργασία υπάρχει μεταξύ εταιρειών και συγκεκριμένων συνδικαλιστών; Έναντι τι ανταλλαγμάτων δίνονται αυτά τα στοιχεία; Και πως τελικά αποκαλύπτεται αυτή η «συναλλαγή»; Μια λογική εξήγηση είναι ότι ενδοεπιχειρησιακά ανταγωνιστικά συμφέροντα στελεχών της ίδιας της εταιρείας, συγκρούονται μεταξύ τους. Κάποιο από αυτά τα στελέχη που είχε πρόσβαση σε αυτή την ομολογουμένως διαβαθμισμένη πληροφόρηση…«έδωσε στεγνά» τους άλλους.
Το θέμα όμως δεν είναι ο «ακήρυχτος πόλεμος» των στελεχών μιας εταιρείας ή τουλάχιστον αυτό δεν αφορά εμένα. Η παρέμβαση της εργοδοσίας στις εκλογές ενός συλλόγου εργαζομένων είναι το πρόβλημα. Η διακίνηση των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων της είναι το πρόβλημα. Η θρασύτητα με την οποία παραβιάζεται ο Νόμος 1264/1982 με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών, υποτίθεται ταγμένων στην προάσπιση των «ιερών και οσίων» του συνδικαλιστικού κινήματος είναι το πρόβλημα.

Στο βαθμό που με αφορά, μπορώ με βεβαιότητα πλέον να πω ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Και στο «βασίλειο» της πλειοψηφίας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας αυτό το σάπιο πρέπει να ξεριζωθεί. Πρέπει οι εργαζόμενοι με τις επιλογές και την ψήφο τους να στείλουν αυτή τη σαπίλα στη χωματερή… στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εκεί που καταγράφονται οι μαύρες και ντροπιαστικές στιγμές και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια νομικών εργατολόγων και ποινικολόγων, ώστε να εξεταστεί κάθε πιθανός νομικός χειρισμός.
Μένει αυτή η λίστα να επιβεβαιωθεί και στην κάλπη, ώστε με τον πλέον αυταπόδεικτο τρόπο να έχει συντελεστεί και το αξιόποινο της πράξης. Η παρέμβαση δηλαδή του εργοδότη στην εσωτερική λειτουργία και η επιρροή του εκλογικού αποτελέσματος ενός εργατικού σωματείου.
Ντροπή, αηδία και αγανάκτηση μόνο!».
Δημοσίευση σχολίου