ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους με «ρήτρα ανάπτυξης»

“Είμαστε γεμάτοι από ελπίδα και προσδοκία για αυτή τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών” σημειώνει ο πρωθυπουργός, καλώντας τους δανειστές “να σεβαστούν τους κανόνες που οι ίδιοι έγραψαν. Να σεβαστούν την Ελλάδα”


Αλέξης: Ώρα
για αποφάσεις

«ΤΩΡΑ ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ», ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο Π. ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

 
“Η απάντηση για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας είναι πριν από όλα η ανάπτυξη. Η δίκαιη, βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη” υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στις εφημερίδες «Le Monde» και «Die Welt».

Ο Αλ. Τσίπρας υπενθυμίζει τις σκληρές προσπάθειες της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια προκειμένου να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά της στη διεθνή και ευρωπαϊκή σκηνή. “Το ελληνικό χρέος αποτελεί, όμως, μια διαρκή τροχοπέδη στην ανάπτυξη” παρατηρεί και υπογραμμίζει την ανάγκη αφ’ ενός ρύθμισης του χρέους και αφ’ ετέρου υιοθέτησης ενός φιλόδοξου αναπτυξιακού προγράμματος.
“Είμαστε γεμάτοι από ελπίδα και προσδοκία για αυτή τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών” σημειώνει τέλος ο πρωθυπουργός, καλώντας τους δανειστές “να σεβαστούν τους κανόνες που οι ίδιοι έγραψαν. Να σεβαστούν την Ελλάδα”.

Σημειώνεται ότι για την προβολή στα διεθνή μέσα, της πρότασης του Γάλλου υπουργού Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, σχετικά με την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους με «ρήτρα ανάπτυξης», που παρουσίασε στην Αθήνα, έχει ιδιαίτερα κινητοποιηθεί από χθες, το υπουργικό περιβάλλον.

«Στόχος μας είναι να οικοδομηθεί μια συναίνεση. Να γίνει μια προβολή των οικονομικών παραγόντων, οι δε Έλληνες θα μπορέσουν να πουν ότι έχουν ένα σύστημα μέσω του οποίου, η ανάπτυξη θα μπορέσει θα αντικατοπτρίζεται στις αποπληρωμές» εξήγησε αξιωματούχος από το υπουργείο «Μπερσί» και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μια δυναμική ικανή να μας οδηγήσει σε μια ζώνη προσγείωσης, για την επίτευξη του βασικού στόχου που είναι η εξασφάλιση μιας συμφωνίας την Πέμπτη».

Παράλληλα ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί καλεί τις χώρες μέλη της ευρωζώνης να σταματήσουν «να παίζουν με τη φωτιά» στην περίπτωση της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» ο Γάλλος επίτροπος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της, μετά την υπερψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων όλων των τελευταίων μέτρων, ορισμένα από τα οποία ήταν, όπως είπε, δύσκολα, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των συντάξεων. 

«Τώρα εναπόκειται στους εταίρους της Ελλάδας να εκπληρώσουν τις δικές τους υποχρεώσεις», υπογραμμίζει ο Π. Μοσκοβισί σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτό που εμπόδισε την επίτευξη συμφωνίας μέχρι σήμερα ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης, κυρίως από το ΔΝΤ και τη Γερμανία, ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους της.

Τέλος την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο θέμα του ελληνικού χρέους στο αυριανό Eurogroup εξέφρασε ο πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντέιβιντ Λίπτον, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg.

Το ΔΝΤ, είπε ο Λίπτον, προσέρχεται στην αυριανή συζήτηση με τη θέση που εκφράζει από καιρό, ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας πρέπει να στηρίζεται σε δύο σκέλη:στις κατάλληλες πολιτικές και την κατάλληλη παρέμβαση στο χρέος. Θεωρούμε, είπε, ότι για το πρώτο έχει γίνει πολλή πρόοδος. «Αυτό που μένει να συζητηθεί είναι το θέμα του χρέους και ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει πρόοδος σε αυτό στο Eurogroup», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: