ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Μεταξύ σφύρας και άκμονος καταγράφουμε άνοδο ΑΕΠ

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί, παρότι κάποια από αυτά είναι σκληρά, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.


Όπως σημειώνει, είναι «σαφές πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ θα πάρει ανάσα η πραγματική οικονομία. Γιατί εκτός από την εξόφληση των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές, τα υπόλοιπα χρήματα θα καλύψουν ανάγκες της πραγματικής οικονομίας».

«Και όπως αποδεικνύουν τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης. Συγκεκριμένα το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε στο πρώτο τρίμηνο με ρυθμό 0,4%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ύφεση 0,1%. Ακόμα πιο θετική είναι η εικόνα στον κλάδο των επενδύσεων που αυξήθηκε κατά 11,9%. Τα παραπάνω στοιχεία διαψεύδουν τις Κασσάνδρες που όλο το προηγούμενο διάστημα καταστροφολογούσαν, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί την οικονομία σε αργό… θάνατο».

Παράλληλα «Η κυβέρνηση ανάμεσα στη σύγκρουση ΔΝΤ και Σόιμπλε προσπαθεί να πετύχει μια λύση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο.Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η σύγκρουση δεν βοηθά την πατρίδα μας, παρόλα αυτά εμείς επιδιώκουμε και ελπίζουμε. Η ζωή όμως συνεχίζεται και κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις και ελληνικός λαός πρέπει όλοι να συμμετέχουν στην τιτάνια προσπάθεια».

Σε επί τα βελτίω σημαντική αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ προχώρησε η ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα στο α' τρίμηνο εφέτος να καταγράφεται ανάπτυξη 0,4% έναντι πτώσης του ΑΕΠ κατά 0,5% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση. Με βάση επίσης τα προσωρινά στοιχεία, το α' τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το δ' τρίμηνο 2016 καταγράφεται άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,4% έναντι μείωσης κατά 0,1% στην πρώτη εκτίμηση στις 15 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: