ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΕΑΠ: 3 νέα μεταπτυχιακά προγράμματα

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει νέα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Δημόσια ιστορία,  την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, τις Σύγχρονες Τάσεις στην Ανάλυση και τη Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας, με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στα προγράμματα αυτά  είναι ανοικτή μέχρι τις 10 Ιουλίου 2017.
 
«Αυτά τα 3 προγράμματα έρχονται να συμπληρώσουν και να επεκτείνουν τα 6 νέα προγράμματα , που είχαμε ξεκινήσει πέρυσι το καλοκαίρι , με την έννοια ότι προσφέρονται με την ίδια λογική , είναι δηλαδή προγράμματα, που προσφέρονται ψηφιακά, σε πλατφόρμα με τις πιο σύγχρονες αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών θεμάτων του ΕΑΠ Γιώργος Ανδρουλάκης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΑΠ Βασίλης Καρδάσης επεσήμανε ότι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει μια ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, ενώ σημείωσε ότι το αργότερο σε πέντε χρόνια το ΕΑΠ θα έχει ριζική αλλαγή σε ότι αφορά το ακαδημαϊκό περιεχόμενο και θα έχει καταστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.
 
Η αναβάθμιση του περιεχομένου των προγραμμάτων σπουδών, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, έχει ως αποτέλεσμα η ζήτηση για αυτά να είναι ικανοποιητική. «Γενικά οι σπουδές από απόσταση είναι ένας τομέας , που θα γνωρίσει ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια , όλες οι διεθνείς μελέτες το λένε αυτό και επίσης, οι άνθρωποι, που θα κάνουν σπουδές γενικότερα θα αυξηθούν. Σκεφτείτε ότι στην προοπτική του 2030 το ποσοστό μόνο του ελληνικού πληθυσμού, που θα έχει πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης θα έχει ανέβει κατά 4%. Επομένως οι ανάγκες για σπουδές είναι μεγάλες και το ΕΑΠ προσφέρει αυτή την δυνατότητα να σπουδάζει κανείς χωρίς δεσμεύσεις χώρου, χρόνου, επαγγελματικών ή οικογενειακών υποχρεώσεων, από απόσταση» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
 
Η κατάργηση της κλήρωσης είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση στα προγράμματα σπουδών, καθώς στο παρελθόν αυτό φαίνεται ότι απέτρεπε πολίτες να κάνουν αίτηση.
«Πράγματι υπήρχαν προγράμματα με μεγάλη ζήτηση , στα οποία τύχαινε κανείς να κάνει αίτηση επί σειρά ετών. Είχαμε περιπτώσεις, 8-10 χρόνια, άνθρωποι να κάνουν αίτηση και να μην κληρώνονται, πράγμα, που προκαλεί μια απογοήτευση και μια ματαίωση όπως καταλαβαίνετε» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.
 
Εκτός από τα τρία μεταπτυχιακά,  τρέχουν παράλληλα και τα προγράμματα από το  2016-17, που είναι τα εξής. Language education for refugees and immigrants, αθλητικές σπουδές: κοινωνιολογία, ιστορία, ανθρωπολογία, δημιουργική γραφή, διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων, επιστήμες της αγωγής: ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα προφορικού και γραπτού λόγου και σύγχρονες δημοσιογραφικές σπουδές.
«Αυτά είναι εξαμηνιαία προγράμματα. Υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής φοιτητών και το χειμώνα. Ξαναβγαίνουμε με πρόσκληση το χειμώνα και ξεκινά η φοίτηση 1η Μαρτίου. Είχαμε πέρυσι 2.000 φοιτητές μόνο σε αυτά τα προγράμματα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση. Πράγματι αποφασίσαμε να προσαρμοστούμε σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας , είχαμε διάφορα στοιχεία για να καταλήξουμε σε αυτά τα προγράμματα και βέβαια τις κατάλληλες ακαδημαϊκές ομάδες, που βρίσκονται πίσω από αυτά τα προγράμματα για να τα λειτουργήσουμε» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.
 
Τα νέα προγράμματα εφαρμόζουν τις εξής καινοτομίες.  Εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες: Διαφοροποίηση από τον παλαιότερο, ετήσιο τρόπο οργάνωσης των Θεματικών Ενοτήτων. Εισαγωγή ΤΗΛΕ-ΟΣΣ (συναντήσεων): Δυνατότητα οι φοιτητές να σπουδάζουν πλήρως εξ αποστάσεως . Νέες παιδαγωγικές και τεχνικές λύσεις παροχής εκπαίδευσης: Χρήση σύγχρονων συστημάτων και εργαλείων μάθησης . Νέοι τρόποι αξιολόγησης: Αξιολόγηση μέσω δραστηριοτήτων, portfolio . Ψηφιακό, διαδραστικό υλικό: Αυξάνει την κινητοποίηση και το ενδιαφέρον των φοιτητών για συμμετοχή . Νέοι τρόποι υποστήριξης των φοιτητών: Εισαγωγή των ΣΕΠ σε σύγχρονη επικοινωνία και με τους φοιτητές . Χρήση αποκλειστικά ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας  

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Προγράμματα αυτά  είναι ανοικτή μέχρι τις 10 Ιουλίου 2017, στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ: www.eap.gr.
Τέλος την περίοδο του Εαρινού Εξαμήνου (1η Μαρτίου 2018 ) θα προσφερθούν για πρώτη φορά  τα Νέα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση, στις Τουριστικές Σπουδές, όπως επίσης τα Νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών,   «Εγκληματολογικές και Ποινικές Προσεγγίσεις της Διαφθοράς του Οικονομικού και Οργανωμένου Εγκλήματος» και «Επιστήμες της Αγωγής-Εκπαίδευση και Τεχνολογίες σε συστήματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας και μάθησης».
Δημοσίευση σχολίου