ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Κατεδάφιση του 10ου ΓΕΛ Πάτρας προτείνει ο Δήμος



Το θέμα του κτιριολογικού προβλήματος του 10ου ΓΕΛ Πάτρας, που προκλήθηκε από το σεισμό της 8ης Ιουνίους 2008, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων.

Παρών στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας, Σπύρος Ψαράς, ο οποίος στην τοποθέτησή του, τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Δημοτικής Αρχής, καλώντας το Σώμα να κάνει δεκτή την εισήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Ανδρέα Αθανασόπουλου.


Ο κ. Ψαράς χαρακτήρισε το σχολείο «ευαίσθητο», που λειτουργεί σε μια «ευαίσθητη περιοχή», το οποίο όμως από το 2008 φθίνει, αφού από τους 115 μαθητές που είχε το 2009 σήμερα έχει 45 και εξέφρασε την ικανοποίησή του, για το ότι κινητοποιήθηκε η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Παιδείας.

Στην εισήγησή του  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρ. Αθανασόπουλοε, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

« Με το σεισμό στις 8-6-2008 στην πόλη μας υπέστησαν ζημιές συγκεκριμένα σχολικά κτίρια.
Μεταξύ αυτών είναι και το σχολικό κτίριο που στεγαζόταν το 10ο ΓΕΛ στην περιοχή Ιτεών.

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά από τον σεισμό από την αρμόδια τριμελή Επιτροπή  Μηχανικών  το εν λόγω σχολικό κτίριο κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλο για χρήση.
Από τότε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στεγάζονται (κυρίως) σε προκάτ  αίθουσες διδασκαλίας.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να επιλέξει στο να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση: α) σαν ορθή και τεκμηριωμένη την πρόταση των τεχνικών υπηρεσιών προχωρώντας στην κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου και κατασκευή νέου ή β) την επισκευή του παλαιού κτιρίου.

Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει:

1) Σαν ορθή και τεκμηριωμένη την πρόταση των Τεχνικών Υπηρεσιών
2) Την έναρξη των απαιτούμενων διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
 α. Την κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου του 10ου ΓΕΛ
  β. Την διαμόρφωση – σύνταξη σχετικής μελέτης κατασκευής νέου διδακτηρίου στην ίδια θέση λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πρόταση της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Προτείνουμε επίσης  να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αναζήτησης πηγών χρηματοδότησης για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: