ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ - Φτάνει πια

Βασ. Λοτσάρης

                                                                  
Του   ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΤΣΑΡΗ

Αντιδημάρχου Έργων Δήμου Πατρέων
Κανείς πλέον δεν μπορεί να μένει σιωπηλός παρακολουθώντας αμήχανα κάποιους να ασελγούν σε βάρος του κορυφαίου δημοκρατικού θεσμού της Πόλης. Η απαξίωση και ο ευτελισμός του Δημοτικού Συμβουλίου έχει πλέον ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο.
Ως Δημοτικός Σύμβουλος αισθάνομαι ντροπή γι΄αυτή την κατάντια και υπόλογος στους συμπολίτες μου. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μου Δημοτικοί Σύμβουλοι που συμμερίζονται τα ίδια αισθήματα μαζί μου. Όμως, δυστυχώς κάποιοι εξ ημών έχουν μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε τσίρκο προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού, άλλοι το αντιλαμβάνονται ως στίβο επίλυσης των προσωπικών τους διαφορών και πολιτικών αδιεξόδων και κάποιοι άλλοι συμπεριφέρονται ως διαγωνιζόμενοι, σε ριάλιτι σόου τύπου « Να η Ευκαιρία » και «Ελλάδα έχεις ταλέντο».
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που το Δημοτικό Συμβούλιο έχει γίνει έρμαιο των διαθέσεων του οποιουδήποτε τρίτου επιθυμεί να το λοιδορήσει, να το εκβιάσει, ακόμα και να το διαλύσει. Είναι προφανές ότι, υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να εκπληρώσει έστω και στοιχειωδώς, την αποστολή του.
Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Όχι για να διαφυλάξουμε την προσωπική και πολιτική μας αξιοπρέπεια, αλλά για να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία. Σε συνθήκες πλήρους απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον, με όσες δυνάμεις και δυνατότητες διαθέτουμε, να κρατήσουμε ζωντανό στη συνείδηση των πολιτών το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου φέρει κύρια και βασική ευθύνη γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Δεν είναι μόνο ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί έστω και στοιχειωδώς στο ρόλο της. Με τη στάση της το τελευταίο διάστημα σιγοντάρει συστηματικά τις προσπάθειες της Δημοτικής αντιπολίτευσης να υπονομεύσει το έργο της Δημοτικής Αρχής, προκαλώντας τελικά μεγάλη ζημιά στην πόλη. Παραποιεί και αλλοιώνει το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών, επιτρέπει τη διενέργεια ψηφοφοριών σε συνθήκες άσκησης ψυχολογικής και σωματικής βίας σε βάρος των Δημοτικών Συμβούλων, διαλύει τις συνεδριάσεις του Σώματος κατά το δοκούν, αρνείται να θέσει σε ψηφοφορία τις εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής, αγνοεί προκλητικά το Δήμαρχο στην κατάρτιση της ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων, παραβιάζει συνεχώς τον Κανονισμό  λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ.λ.π.. Και όλα αυτά, μεροληπτώντας πάντοτε και συστηματικά σε βάρος της παράταξης στην οποία υποτίθεται ανήκει.
Σε αυτές τις συνθήκες, είναι προφανές ότι η στοιχειώδης πολιτική ευθιξία επιβάλει στην κ Σαμούρη να παραιτηθεί από το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι κι αλλιώς δεν εκλέχθηκε με την ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων αλλά αναρριχήθηκε στη θέση αυτή αναγκαστικά εκ του νόμου. Εξ αρχής δεν έχαιρε της εμπιστοσύνης του Σώματος. Πολύ δε περισσότερο σήμερα, που με τη στάση της μας έχει εκθέσει όλους ανεπανόρθωτα.
                                                                                            Πάτρα  31-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: