ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΟΣΜΟ ή ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ;


Όταν βγήκαν λαθραία από την Πολωνία οι πρώτες ειδήσεις για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κανείς δεν τις πίστευε: Δεν μπορεί να γίνονται  αυτά στην πολιτισμένη Ευρώπη στα μέσα του 20ου αιώνα!

«Στον πύργο του κυανοπώγωνα»
George Steiner

1-12-2012, έξω από το "Πάνθεον" Πάτρας με τον Αλ. Τσίπρα.




Χρήστου Λιαρομμάτη, Δικηγόρου
 Υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν.Αχαΐας

Όταν η γωνιά του Πολυτεχνείου, έβγαλε τα αμπέχωνα και τα άρβυλα και άρχισε να στρογγυλοκάθεται στα μεγάλα σαλόνια της εξουσίας από τα μέσα της δεκαετίας του ʼ80, πολλοί πιστέψανε ότι εκείνα τα παιδιά θα κουβαλούσαν μαζί τους κάτι από αυτό, που πέρασε από μπροστά τους τότε, ρε παιδί μου, λίγη αξιοπρέπεια, λίγο αλληλεγγύη, λίγο Δημοκρατία. Κάτι από λίγο.
Έστω μπερδεμένα αυτά, με λίγο Σοσιαλισμό, όπως μας έλεγε τότε εκείνος ο μεγάλος ηγέτης - λέμε τώρα- και λίγο λαϊκή κυριαρχία κλπ. το μίγμα θα ήταν κάπως καλό και το νερό θα έμπαινε στο αυλάκι. Βέβαια η Αριστερά, άλλη μια φορά, λεηλατημένη, μειοψηφική στην κοινωνία, εδώ που τα λέμε, η καταιγίδα του ΠΑΣΟΚ ήταν κατακλυσμιαία, ποιος ασχολείτο από κεί και πέρα με οράματα, με αλληλεγγύη, το μείζον ήταν να περνάμε καλά, η ισχυρή Ελλάδα, το χρηματιστήριο κ.ο.κ. Εξάλλου είχε κατατροπωθεί ο εχθρός, η ΔΕΞΙΑ! Αργότερα η ΔΕΞΙΑ ξανασήκωσε κεφάλι, αλλά πάλι οι δημοκρατικές δυνάμεις επικράτησαν και έτσι πέρασαν 30 τόσα χρόνια. Και ήρθαν τα δάνεια, τα μεγάλα τζιπ, οι Αράχωβες, το μεγάλο θαύμα των Ολυμπιακών αγώνων (και ας μύριζε ντόπα).
1-12-2012, με τον αγωνιστή Μ. Γλέζο.

Το σύνθημα είχε γίνει συλλογική συνείδηση στην κοινωνία: «Να περνάμε ωραία!» Και περάσανε αυτοί ωραία και εμείς τους αγναντεύαμε. Και ήρθε πριν 3 χρόνια η LHEMAN BROTHER. Μερικοί νόμισαν πως ήταν συγκρότημα ROCK, άλλοι κάτι σαν εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών, μέχρι που καταλάβαμε ότι ήταν το φάντασμα, που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη και από την Αμερική και από τον κόσμο ολόκληρο, πάντως όχι εκείνο, που μας είχε πει ο Κάρολος το 1848, αλλά εκείνο, που δεν μας είχε προειδοποιήσει κανείς.
Ξανασήκωσέ λοιπόν κεφάλι η Αριστερά, βρήκε τον βηματισμό της, που τον είχε χάσει από τον εμφύλιο και είναι εδώ πάλι. Χωρίς ηττοπάθεια τώρα, χωρίς συμπλέγματα. Και όσοι ένιωθαν κοντοί και είχαν σκύψει το κεφάλι, κατάλαβαν, ότι δεν ήταν κοντοί. Απλώς ήταν γονατιστοί!.
Αλλά και οι άλλοι, που μας πούλησαν 35 χρόνια τώρα πλασματική ευδαιμονία, κατάρρευσαν; Και ναι και όχι. Δέστε γύρω σας, έχουν ετοιμάσει τις εφεδρίες τους. Δεξιές και αριστερές!! Είναι εδώ ακόμα. Καραδοκούν. Και έχουν βγάλει και το κεφάλι του φιδιού από το αυγό και απειλεί. Προς το παρόν με την ανοχή μας. Βέβαια και μετα την δημοκρατία της Βαϊμάρης, εκατομμύρια νεολαίοι πλαισίωναν την χιτλερική νεολαία. Και τώρα, χιλιάδες φτωχοί, εξαθλιωμένοι άνθρωποι έχουν στήσει αυτί στις δήθεν πατριωτικές κορώνες της ακροδεξιάς.

1-12-2012, με την Σακοράφα ανεβαίνοντας τις σκάλες του "Πάνθεον".

Μπορεί όμως να γείρει η πλάστιγγα; Δέστε τους χιλιάδες αγανακτισμένους συμπολίτες μας δίπλα σας. Είναι έτοιμοι να τους δώσουν το μάθημα. Και θα το δώσουν και θα περάσουν όλοι αυτοί μόνοι τους πια τα καβδιανά δίκρανα.
   
(ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΤΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: