ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αχαΐα: Mάχη για δεύτερη έδρα

Στην εγκαταλελειμμένη Πάτρα η αγανάκτηση κατά του ΠΑΣΟΚ βράζει.

Της Γιάμαλη Αναστασία
(από την ΑΥΓΗ της 24-4-12)

 
Στην Αχαΐα, παραδοσιακό εκλογικό κάστρο του ΠΑΣΟΚ, κατεβαίνει φέτος ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για μία φανερά "συμβολική" επιλογή, υποστηρίζει η Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με δεδομένο πως η οικογένεια Παπανδρέου κατάγεται από το χωρίο Καλέντζι.
Πολλές είναι οι διαρροές από την πάλαι ποτέ πράσινη Αχαΐα, σύμφωνα μάλιστα με τοπικές δημοσκοπήσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τη Ν.Δ., ενώ κυμαίνεται στα ίδια ποσοστά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, ο ΣΥΡΙΖΑ από 3,9% στις εκλογές του 2009 καταγράφεται τώρα στο 10%.
Σε μία περιοχή που στερείται βασικών υποδομών, όπως η Αχαΐα που δεν συνδέεται πια με τον ΟΣΕ, δεν έχει φυσικό αέριο, η εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών είναι από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ευρώπης, οι κάτοικοί της όμως πρέπει να πληρώνουν διόδια για έναν δρόμο που "θα" κατασκευαστεί. Σε όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δώσει λύσεις. Δεν είναι τυχαίο πως ηγήθηκε των κινητοποιήσεων του Δεν Πληρών και στην εθνική οδό αλλά και στο Ρίο-Αντίρριο.
Η αλλαγή του κλίματος είναι τόσο φανερή, ώστε η άλλοτε "πράσινη" Αχαΐα έχει αναπτύξει και πρωτοβουλίες λαϊκών συνελεύσεων οι οποίες λειτουργούν αποτελεσματικά μέχρι τώρα. Ενδεικτικά οι συνελεύσεις κατοίκων της Άνω Πόλης, της Παραλίας και της Αγίας Σοφίας, συνέρχονται στον απόηχο του Συντάγματος με μεγάλη συμμετοχή από τους κατοίκους.
Τα προβλήματα της Αχαΐας όμως δεν τελειώνουν στην έλλειψη υποδομών. Η αποβιομηχάνιση της περιοχής στα τέλη της δεκαετίας του '80 με το κλείσιμο της Πειραϊκής Πατραϊκής και άλλες βιομηχανίες που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, καθώς και το κλείσιμο της Pirelli είχαν αποτέλεσμα το σφυροκόπημα της περιοχής από την ανεργία η οποία αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στη μνημονιακή εποχή με το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής της 3Ε, που διατήρησε ανοιχτή μονάχα μια μονάδα αποθήκευσης, καθώς και με το λουκέτο που έβαλε βιομηχανία δέρματος.
Σημειώνεται πως λουκέτο έβαλε και η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, "όχι άδικα" σύμφωνα με τους ντόπιους, αφού πουλούσε δανειακές "εξυπηρετήσεις", με την Εθνική Τράπεζα να αναλαμβάνει τα δάνεια και τις όποιες λειτουργίες της Τράπεζας, χωρίς όμως να προσλαμβάνει και κανέναν από τους άτυχους εργαζόμενους.
Εδώ και πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας έβαλε το λιθαράκι για τη δημιουργία της Κίνησης Υπεράσπισης Μεταναστών και Προσφύγων όταν ακόμη δεν είχε οξυνθεί το πρόβλημα. Η Πάτρα αποτελεί πύλη εξόδου από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να συρρέουν εκεί, με την ελπίδα να φύγουν από τη χώρα μας και να κινηθούν προς την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω Ιταλίας.
Με δεδομένες τις δεσμεύσεις της Συνθήκης Δουβλίνο 2 οι μετανάστες "φρακάρουν" στην Πάτρα, όπου ζουν και κινούνται στην πόλη υπό άθλιες συνθήκες. Όλοι θυμόμαστε πως το μεταναστευτικό γιγαντώθηκε ως θέμα στις ευρωεκλογές του 2009 με αφορμή την κατάσταση εκεί. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που επιμένει να δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του πιέζοντας ταυτόχρονα για πρακτικές λύσεις που θα ανακουφίσουν την κατάσταση όσο το ζήτημα δεν λύνεται κεντρικά και πολιτικά.
Εκλογικός στόχος για τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, με δεδομένο το ισχυρό χαρτί της υποψηφιότητας Τσίπρα, είναι "να εξασφαλίσουμε την έδρα από την πρώτη κατανομή και να δώσουμε τη μάχη για μια δεύτερη έδρα στον νομό Αχαΐας". Τα τοπικά γκάλοπ κάνουν την εκδοχή να φαίνεται ρεαλιστική.

Οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα είναι:

Τσίπρας Αλέξης, πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ.
Αντύπα - Μελισσαροπούλου Μαρία, συνταξιούχος καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Βαρδάλος Φίλιππος, ελεύθερος επαγγελματίας, δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας.
Γιακουμής Τάσος, γιατρός.
Γκόβας Γιάννης, λογιστής - φοροτεχνικός.
Δημητροπούλου - Λιονάκη Μαρία, υποαπασχολούμενη.
Κανελλοπούλου Μαρία, ηθοποιός.
Κοκκινάρης Γιώργος, άνεργος διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός.
Λιαρομάτης Χρήστος, δικηγόρος.
Σιαϊλή - Μπακούρη Δήμητρα, τελειόφοιτη ηλεκτρολόγος μηχανικός, άνεργη.
Σπαρτινός Κώστας, γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας ΣΥΝ.
Χατζηλάμπρου Βασίλης, υγειονομικός, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: