ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Το πείραμα της Κεντροαριστεράς δεν παράγει τα επιδιωκόμενα

Η διεύρυνση με τους πρωτέτοιους του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ προκάλεσε κρίση στη ΔΗΜΑΡ. Η φωτογραφία από την πρόσφατη παρουσία στα ψηφοδέλτια του κόμματος των "λοχαγών" του Σημίτη Γ. Νικολάου και Στ. Μανίκα

Επέφερε σοβαρό πλήγμα στην ενότητα της ΔΗΜΑΡ, με αποχωρήσεις ιδρυτικών στελεχών

 
Η ώρα των εκλογών πλησιάζει κι η ΔΗΜ.ΑΡ. μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να μπει στην Βουλή, όμως η δημοσκοπική ευδαιμονία έχει παρέλθει για το κόμμα της "κυβερνώσας Αριστεράς". Η άρνηση του Φ. Κουβέλη να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. τού έχει στερήσει τμήμα της προβολής που του παρείχαν τα συστημικά ΜΜΕ και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. έχει ανεβάσει τους τόνους απέναντι στα δύο κόμματα. Μάλιστα, με αφορμή το πρόγραμμα του Αντ. Σαμαρά για την ασφάλεια και τη μετανάστευση, αλλά και την απόπειρα του Ευ. Βενιζέλου να ταυτιστεί με τον Φ. Ολάντ, η ΔΗΜ.ΑΡ. συνέκρινε και τους δύο με τον Ν. Σαρκοζί.
Την ίδια ώρα, στη θέση του Αλ. Τσίπρα για κυβέρνηση της Αριστεράς η ΔΗΜ.ΑΡ. απαντά με κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων, χωρίς να προσδιορίζει ποιους θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει μια τέτοια κυβέρνηση, τη στιγμή που εξαιρεί τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΚΕ.
Το χαμηλό σε σχέση με τις προσδοκίες ποσοστό μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω και τη διεύρυνση της ΔΗΜ.ΑΡ. προς ΠΑΣΟΚγενείς δυνάμεις, τόσο αντιμνημονιακές όσο και εκσυγχρονιστικές. Το πείραμα της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς με ισχυροποίηση του πόλου της ανανεωτικής Αριστεράς δείχνει να μην παράγει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, την ώρα που η στρατηγική αυτή επέφερε σοβαρό πλήγμα στην ενότητα της ΔΗΜ.ΑΡ., με αποχωρήσεις ιδρυτικών στελεχών, μελών της Κ.Ε., αλλά και ολόκληρων οργανώσεων, όπως πρόσφατα συνέβη στην Αν. Λακωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: