ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Νόμος και Τάξις


Του Γ. Κυρίτση

Η επιλογή του κ. Σαμαρά να τοποθετήσει τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας δεν είναι τόσο αμήχανη όσο η επιλογή του Πύρρου Δήμα από τον Ε. Βενιζέλο. Έχουν όμως και οι δυο υποψηφιότητες ένα κοινό σημείο: ότι δεν αφορούν την ταμπακιέρα, δηλαδή το Μνημόνιο. Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί εδώ και καιρό να παρακάμψει την προγραμματική ταύτισή του με τον κ. Βενιζέλο στο Μνημόνιο με την επίκληση του Νόμου και της Τάξεως.
Όταν λέει Νόμος και Τάξη, βέβαια, ο επιτονισμός είναι ακροδεξιός, με αντιμεταναστευτικές κορώνες και περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Πού και πού λέει και καμιά ατάκα περί καθάρσεως και εξεταστικών επιτροπών, αλλά ένα κόμμα που μόλις προ δύο εβδομάδων κουκούλωσε τη Siemens τέτοια πράγματα δεν τα λέει φωναχτά.
Πάντως, είναι να απορεί κανείς αν ο κ. Σαμαράς και ο στενός πυρήνας των συνεργατών του (αυτοί που ακολουθούν τον κ. Αθανασίου στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου) έχουν αντιληφθεί ότι η ακροδεξιά ρητορεία του Σαρκοζί δεν ωφέλησε τον ίδιο, αλλά τη Λεπέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: