ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Φωτιά πήρε η αμόλυβδη, φθάνοντας ακόμη και τα 2,05 ευρώ το λίτρο

Ελπίδα για μειωμένη τιμή βενζίνης η εξόρυξη των κοιτασμάτων μας. Θα ωφεληθούμε από αυτά; Ή θα τα πάρουν οι δανειστές;

Επαληθεύτηκαν πολύ σύντομα οι προβλέψεις που μιλούσαν για δύο ευρώ ανά λίτρο από το καλοκαίρι

 Με την αμόλυβδη να πλησιάζει σε επίπεδα απίθανα στην Αχαΐα σημειώνεται ρεκόρ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες έχοντας, σε μερικά πρατήρια σπάσει, ακόμη και το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ το λίτρο. Η μέγιστη τιμή βέβαια που διαμορφωνόταν την π. Δευτέρα σε 2,05 ευρώ το λίτρο, έχει ήδη αγγίξει τα 2 ευρώ ήδη από τις 31 Μαρτίου.
Οι υψηλότερες τιμές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, καταγράφονται στη Νομαρχία Πειραιά και στους νομούς Μαγνησίας, Εύβοιας, Δωδεκανήσου, Ηρακλείου και Κεφαλληνίας. Η αμόλυβδη σχεδόν αγγίζει τα 2 ευρώ στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Λασιθίου. Παράλληλα, κλείνει η ψαλίδα μεταξύ φθηνότερων και ακριβότερων πρατηρίων, ενώ τόσο οι χαμηλότερες όσο και οι μέσες τιμές ανεβαίνουν και οι ανώτατες διατηρούνται σε σταθερά υψηλά επίπεδα. Παράλληλα οι διαφορές πρατηρίων σε πολλά από αυτά διαφοροποιούνται στο χιλιοστό της μονάδας
Οι πολύ υψηλές τιμές των καυσίμων ήταν άλλωστε βασικός λόγος για να αναβάλουν τις πασχαλινές εκδρομές τους στην περιφέρεια οι καταναλωτές, ενώ έχουν περιοριστεί αισθητά και οι κάθε είδους μετακινήσεις. Για παράδειγμα την περασμένη Δευτέρα, επομένη του Πάσχα, το κόστος της μετακίνησης από Πάτρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και επιστροφή έφτανε κοντά στα εκατόν ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των διοδίων.
Αντίστοιχα, κοντά στο 1 ευρώ έχει αναρριχηθεί και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ οι θερμοκρασίες στις βόρειες περιοχές της χώρας παραμένουν ακόμη χαμηλές.
Σε κάθε περίπτωση, οι προβλέψεις για τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι μάλλον δυσοίωνες, καθώς γίνεται λόγος για επίπεδα της τάξεως των 150 δολαρίων το βαρέλι, δηλαδή υψηλότερα κι από το ρεκόρ όλων των εποχών του Ιουλίου του 2008. Αυτό συν του ότι είναι πραγματικότητα πια το εμπάργκο που έσπευσε να επιβάλει στην χώρα μας το Ιράν ως απάντηση στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του Ιράν, στον οποίο θα συμμετάσχει και η Ελλάδα, αφ’ ής δοθεί η εκκίνηση από  τα ευρωπαϊκά όργανα.
Οι προβλέψεις που μιλούσαν για τα δύο ευρώ ανά λίτρο από το καλοκαίρι, επαληθεύτηκαν πολύ σύντομα δυστυχώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: