ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Η δική μου Πάτρα»


 
      Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας - «Διεθνές Πανόραμα» www.independent.gr και το Cineek magazine - Διαδικτυακό περιοδικό για τον εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr, στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Πανοράματος που θα διεξαχθεί από 1η και έως την 8η Οκτωβρίου του 2012 στην Πάτρα, διοργανώνουν τον 6ο διαγωνισμό φωτογραφίας που απευθύνεται στους πολίτες της Πάτρας.
Σας προσκαλούμε για μια κριτική φωτογραφική ματιά στη ζωή της πόλης μας. Ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας είναι περισσότερο ένα παιχνίδι παρατήρησης και έρευνας.

   Σας προτείνουμε τη διαπραγμάτευση ενός θέματος μέσα από μία φωτογραφία που θα αποτυπώνει την «όψη» της πόλης μας που εκφράζει τον καθένα από εμάς.

   Η φωτογραφική καταγραφή μπορεί να λειτουργήσει ως μνήμη συναντήσεων, χειρονομιών, βηματισμών ανθρώπων, γεγονότων που κάποια χρονική στιγμή συνδέθηκαν θετικά ή αρνητικά μαζί μας. Η φωτογραφημένη πραγματικότητα μπορεί να κρίνει, να αναδείξει ή να αποδοκιμάσει το αστικό τοπίο που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας ως αμφίσημη κατάσταση. Κτίσματα, δρόμοι, τοπία της ζωής μας! Αποτυπώματα του σιωπηλού, του ταπεινού ή του κραυγαλέου!

   Ο φετινός διαγωνισμός φωτογραφίας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που ζουν στη Πάτρα και  αντιμετωπίζουν την καθημερινότητά τους μέσα από την αστική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική διάστασή της. Πάρτε την φωτογραφική σας μηχανή και κάντε κλικ εκεί που η φαντασία σας επιτρέπει να εκφραστείτε δημιουργικά..
 
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι:
1) Γρίβα Αντωνία, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Απόφοιτος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
2) Μαντάς Αλέξιος, Απόφοιτος Σχολής Κινηματογράφου Αθήνας-Φιλόλογος.
3) Χριστοπούλου Αθανασία, Συμμετοχές σε θεατρικά δρώμενα-Χημικός.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1.      Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι ελεύθερη. Μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας ή αλλοδαπός φωτογράφος, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας που ζει στη Πάτρα, ανεξαρτήτου ηλικίας. (Εξαιρούνται τα μέλη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας)
2.      Κάθε διαγωνιζόμενος δύναται να συμμετέχει με μια μόνο φωτογραφία.
3.      Τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχών: 1 Ιουνίου 2012, η εμπρόθεσμη συμμετοχή κρίνεται βάσει ημερομηνίας αποστολής ταχυδρομείου.
4.      Οι φωτογραφίες που υποβάλλονται πρέπει να είναι αδημοσίευτες.
5.      Οι φωτογραφίες δύναται να υποβάλλονται με ένα σύντομο τίτλο ή σχόλιο
6.      Οι φωτογραφίες θα υποβληθούν: Ηλεκτρονικά, αποθηκευμένα σε ένα CD/DVD, σε μορφή Jpeg και το μέγεθός τους δεν θα υπερβαίνει τα 3 Mbyte
7.      Σε περίπτωση που επιλεγούν για την έκθεση, ο κάθε διαγωνιζόμενος θα τυπώσει τις φωτογραφίες του με δικά του έξοδα σε φωτογραφικό χαρτί 30x45cm και κολλημένη σε άσπρο χοντρό σκληρό χαρτόνι διαστάσεων 35x50 ώστε να μπορούν να εκτεθούν.
 8.  Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.independent.gr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΥΛΙΚΟΥ
Οι φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή, τίτλος/σύντομο σχόλιο, το βιογραφικό σημείωμα (με το προσωπικό e-mail και τηλέφωνο του συμμετέχοντα) ένα συνοδευτικό κείμενο (περιγραφή έργου) να παραδοθούν σε cd-rom (μαζί με την αίτηση) στη διεύθυνση:
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου  Πάτρας
«Διεθνές Πανόραμα»
(για το διαγωνισμό φωτογραφίας)
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10α
26441 Πάτρα

Πληροφορίες τηλ.-fax. 2610 426779 e-mail: festival@independent.gr

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα τύχουν βράβευσης σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής και τους γενικούς όρους.
Η έκθεση των βραβευμένων και διακεκριμένων φωτογραφιών θα γίνει στη gallery του πολυχώρου ΙΝΤΕΑΛ από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2012, ενώ στη συνέχεια θα αποτελέσουν κινητή έκθεση που θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον 38 πόλεις της Ελλάδας.
Τα βραβεία θα δοθούν το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 20:30, ημέρα λήξης και απονομής του κινηματογραφικού φεστιβάλ. Αναμνηστικά συμμετοχής θα δοθούν σε όλους.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
1.      Μετά το πέρας της επιλογής θα ανακοινωθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας www.independent.gr .
2.      Οι διαγωνιζόμενοι δηλώνουν πως επιτρέπουν να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες τους άνευ οποιουδήποτε ανταλλάγματος ή αμοιβής, υπό τον όρο της αναφοράς του ονόματός τους.
3.      Διευκρινίζεται ότι μετά τη λήξη της διαδικασίας συμμετοχής στον Διαγωνισμό η συμμετοχή σε αυτόν δεν θα είναι πλέον δυνατή και τυχόν μεταγενέστερες συμμετοχές δεν θα επάγονται κανένα αποτέλεσμα και δεν θα γίνονται δεκτές.
4.      Σε καμία περίπτωση το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας δεν ευθύνεται για τυχόν άμεσες ή έμμεσες ζημίες, δαπάνες και έξοδα που μπορεί να προκύψουν από τυχόν διακοπή, καθυστέρηση ή οποιαδήποτε άλλη αιτία σχετικά με τον Διαγωνισμό.
5.      Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις 6 Οκτωβρίου του 2012 και οι βραβευμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν στους χώρους του Κινηματογράφου ΙΝΤΕΑΛ.
6.      Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τους όρους και τις ημερομηνίες του διαγωνισμού, να τον αναβάλλουν ή ακόμα και να τον ματαιώσουν εάν οι συμμετοχές δεν θεωρηθούν επαρκείς ή το επίπεδό τους δεν κριθεί ικανοποιητικό.
7.      Σημειώνεται πως η συμμετοχή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα κοινώς αποδεκτά ήθη και την ελληνική νομοθεσία κι έτσι η Κριτική Επιτροπή και οι Διαχειριστές διατηρούν το δικαίωμα της διαγραφής μιας τέτοιας φωτογραφίας και την ακύρωση της συμμετοχής.
8.      Η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του Διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού του διαγωνιζομένου από την κρίση.
9.      Προθεσμία λήξης παράδοσης τυπωμάτων είναι η 10η Σεπτεμβρίου
10.  Να σημειωθεί ότι η απουσία της αίτησης συμμετοχής θα σημαίνει ακύρωση της συμμετοχής σας.

Για την  Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Φωτογραφίας
οι υπεύθυνες για τον διαγωνισμό φωτογραφίας
Καρέλη Αγγελική, Ράνια Παύλου



Το "Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο -"Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας" και  –International Panorama for Independent Filmakers- International Film Festival of Patras city και κάθε φράση- συνδυασμός που περιέχει τις ανωτέρω λέξεις είναι κατοχυρωμένο όνομα στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών» και κανείς άλλος δεν δικαιούται να το χρησιμοποιεί. σύμφωνα με το Ν. 2121 του '93.

Δεν υπάρχουν σχόλια: