ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ανοικτή αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ και κάθοδος Αλ. Τσίπρα στην Αχαΐα

Σπάζοντας τα ταμπού ο Αλέξης έχει γίνει τακτικός χρήστης δικύκλου.


Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ υποψήφιος και στην Α΄ Αθηνών –

Κ. Σπαρτινός: Σε αγωνιστική διάταξη με στόχο την εκλογή δύο βουλευτών

 
Σε πορεία ευθείας αντιπαράθεσης με το Βενιζελικό μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και τον γιο του ιδρυτή του Ανδρέα, τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τίθεται από το πρωί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνον σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό στην Αχαΐα, όπου έθεσε ως στόχο την εκλογή δύο βουλευτών! Έτσι την Αχαΐα επέλεξε ο πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ως την δεύτερη εκλογική περιφέρεια στην οποία θα κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής.
Σε μεσημβρινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του συμμαχικού σχήματος στην Αθήνα, μετά από συζήτηση των μελών της, αποφασίστηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες ότι επιβάλλεται η μετωπική σύγκρουση με το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ να λάβει χώρα ιδιαίτερα στην κοιτίδα του, στην κάποτε «πράσινη» Αχαΐα, που σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις λάμβανε την πλειοψηφία των εδρών, καθώς σε αυτή την εκλογική περιφέρεια αποσπούσε το υψηλότερο ποσοστό ψήφων.
Εκεί σε αυτή την συνεδρίαση, τονίστηκε η ανάγκη να τεθεί στόχος η εκλογή και δεύτερου βουλευτή, επιπλέον του πρώτου που αποστάτησε πέρυσι. Εκείνο όμως που αποτέλεσε κίνητρο γι αυτήν την πορεία στρατηγικής σύγκρουσης με το ΠΑΣΟΚ, ήταν η απόφαση του παραιτηθέντος πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να καταφύγει στην σίγουρη έδρα  της Αχαΐας, η οποία –σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της DATA RC, που δημοσιεύτηκε στην χθεσινή  πατραϊκή εφημερίδα «Πελοπόννησος»- τα ποσοστά που δίδουν οι ψηφοφόροι με σιγουριά του εξασφαλίζουν έδρα από την Α΄ κατανομή, ενώ για δεύτερη έδρα από την Β΄ κατανομή πρέπει να πλησιάσει το 22,22%. Το αυτό ισχύει και για την ΝΔ.

Κ. Σπαρτινός: Σε αγωνιστική διάταξη ο ΣΥΝ

Μετά την χθεσινή απογευματινή απόφαση της ΠΓ, -όπως ανέφερε στο «gzmosxos.blogspot.com» ο γραμματέας του ΣΥΝ, από σήμερα πλέον οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ τίθενται σε αγωνιστική διάταξη για την εκλογή δύο βουλευτών και ήδη στα γραφεία του ΣΥΝ έχει σημάνει συναγερμός με πρώτον να μπαίνει στην εκλογική μάχη, τον προαναφερόμενο γραμματέα Κώστα Σπαρτινό και υποψήφιο του σχήματος, που αναλαμβάνει και προσωπικά το στοίχημα για την καλύτερη δυνατή επίδοση του κόμματος. Ήδη ετοιμάζεται να δοθεί στη δημοσιότητα η εκλογική διακήρυξη, στην οποία θα  υπογράφουν διαλεκτά ονόματα της Αχαΐας.
Η επιλογή αυτή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανεξάρτητη από το γεγονός ότι στην Πάτρα και στις υπόλοιπες περιοχές του μεγαλύτερου νομού της Πελοποννήσου οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ήταν ισχυρές και πλέον, μετά την πτώση που εμφανίζει το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου στις δημοσκοπήσεις, οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στρέφονται τα κόμματα της αριστεράς, με πρόσφατη προσχώρηση στο συμμαχικό σχήμα των στελεχών του «Άρματος Πολιτών» του Γ. Δημαρά, ο οποίος αποφασίζοντας συμμετοχή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π. Καμένου, οδήγησε την Γραμματεία του «Άρματος» σε απόφαση να συμμετάσχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο από καιρού βρίσκονταν σε συζητήσεις .
Στην Αχαΐα, όπου τα ποσοστά της ανεργίας καλπάζουν, τα στελέχη του Συνασπισμού καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ενισχύσουν την επιρροή τους. 

Σήμερα τα ονόματα των υποψηφίων

    Παράλληλα σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα.
Επικεφαλής της λίστας επικρατείας θα τεθεί ο αγωνιστής της Αντίστασης Μανόλης Γλέζος, ενώ στη δεύτερη θέση αποφασίστηκε να τοποθετηθεί η Θεανώ Φωτίου, προερχόμενη από την ΑΚΟΑ, μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: