ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ανοδική η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα λίγο πριν τις εκλογές

Σύντροφοι από τα πέτρινα χρόνια των αγώνων, Μ. Γλέζος και Τζίνα Πολίτη βρέθηκαν στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.



Εντυπωσιακή η προσέλευση των ανθρώπων του Πολιτισμού, στον πολυχώρο Gazarte

 
Σε ακρογωνιαίο λίθο για τη διαμόρφωση νέου συνασπισμού εξουσίας, που θα ακυρώσει τα σχέδια Βενιζέλου - Σαμαρά για παράταση -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- της συγκυβέρνησης και της πολιτικής των Μνημονίων και θα ανοίξει τον δρόμο για την ανασυγκρότηση της χώρας, αναδεικνύεται, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
Συν τοις άλλοις το μαρτυρούν οι μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και η σύνθεσή τους, καθώς, για πρώτη φορά μετά τον ενιαίο Συνασπισμό, συμμετέχουν πολίτες που κινούνται πέραν των ορίων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει και τη δυναμική που έχει αναπτύξει στην κοινωνία η πρόταση για ενότητα της ευρύτερης Αριστεράς, παρά τις μέχρι σήμερα αντιστάσεις των ηγεσιών του ΚΚΕ και της ΔΗΜ.ΑΡ.
Συμπυκνώνοντας το πολιτικό στίγμα του σχήματος, στην συνάντηση της  π. Τρίτης με διανοούμενους και καλλιτέχνες, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε: "Δεν επενδύουμε στην εξαθλίωση και την απελπισία της κοινωνίας. Σ' αυτά επενδύουν όσοι με τις πολιτικές τους τις προκαλούν γιατί θέλουν τους λαούς απελπισμένους, εξαρτημένους και υποταγμένους. Εμείς επενδύουμε στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων, στην ικανότητά τους να κάνουν επιλογές χωρίς εκβιασμούς, να κάνουν όνειρα και να μπορούν να αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο".
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των ανθρώπων του Πολιτισμού, που γέμισαν ασφυκτικά κάθε τετραγωνικό του πολυχώρου Gazarte, στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Κ.Ο.
Σημειώνω ότι το gzmosxos.blogspot.com έχει αναφερθεί σε πρόσφατο σημείωμα για την εκδήλωση. Διαβάστε αναλυτικότερα.

Ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο διαρκώς για τον "πολιτισμό ως δημόσιο αγαθό" και απευθύνθηκε στους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους που παράγουν τον πολιτισμό ως "φυσικούς συμμάχους". "Όχι γιατί θέλουμε να τους δείξουμε τον σωστό δρόμο, αλλά για να ανιχνεύσουμε και να αναζητήσουμε μαζί τον δρόμο για την πολιτιστική αναγέννηση του λαού και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας".
Η βραδιά κύλησε με ζωηρή συζήτηση, σε ένα πραγματικά ευχάριστο κλίμα. Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με όλους, στάθηκε στα πηγαδάκια και τις παρέες, ανάμεσα στα οποία βεβαίως ήταν και οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, άκουσε τους συνδαιτυμόνες του, χωρίς να λείπουν από την κουβέντα τα αστεία και η ανθρώπινη διάσταση. Κυρίως χωρίς να λείπει ο δημόσιος λόγος που γεννά την ελπίδα και την προοπτική, αναγκαίες αμφότερες σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.

Παρουσίες της Τέχνης και του Πνεύματος

Ανάμεσα στους παρευρεθέντες από τον χώρο της μουσικής ήταν οι: Θάνος Μικρούτσικος, Μιχάλης Γρηγορίου, Ηλίας Ανδριόπουλος, Λάκης Χαλκιάς, Δήμητρα Γαλάνη, Νένα Βενετσάνου, Μελίνα Κανά, Καλλιόπη Βέττα, Κώστας Θωμαΐδης, Στάθης Δρογώσης, Βάσια Ζήλου, Ισμήνη Πεπέ.
Οι σκηνοθέτες Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Καριπίδης, Έλενα Πατρικίου (και πανεπιστημιακός), Θέμης Μουμουλίδης, Δημήτρης Σπύρου, Νίκος Αλευράς, Παντελής Βούλγαρης, Λάγια Γιούργου, Κατερίνα Παλιού, Φωτεινή Κοτρώση, Σταύρος Στάγκος, Γ. Τριανταφυλλίδης, Κ. Κωστόπουλος, Τάκης Μιχαήλ, Θάνος Μιχαλάς, Π. Ξηρογιάννη, Γ. Μπότσης.
Οι ποιητές: Χριστόφορος Λιοντάκης, Φώντας Λάδης, Οδυσσέας Ιωάννου, Γιάννης Ευθυμιάδης, Σταμάτης Πολενάκης, Ελένη Αστρινάκη, Γιώγια Σιώκου, Κώστα Σκηνιώτης, Θάνος Κανδύλας, Λ. Σπυργιούλης.
Οι πανεπιστημιακοί: Κώστας Γαβρόγλου, Μάκης Καβουριάρης, Δημήτρης Σεβαστάκης (και ζωγράφος), Βένιος Αγγελόπουλος, Τζίνα Πολίτη, Ράνια Αστρινάκη, Ντίνα Βαΐου, Γιώργος Φουρτούνης, Κωστής Χατζημιχάλης.
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου “Ν. Πουλαντζάς” Χάρης Γολέμης.
Οι εικαστικοί Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Κλειώ Μακρή.
Ο κριτικός θεάτρου και συγγραφέας Λέανδρος Πολενάκης, ο κριτικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης.
Πολλοί ηθοποιοί, ανάμεσά τους οι Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Χάρης Ρώμας, Άννα Ανδριανού, Ρήγας Αξελός, Ζαχαρίας Ρόχας, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Νίκος Δαφνής, Νίκος Καλογερόπουλος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Ειρήνη Μπαλτά, Κώστας Μεσσάρης, Νίκος Αρβανίτης, Σπύρος Μπιμπίλας, Στέλιος Γούτης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Όμηρος Πουλάκης, Γιάννης Στεφόπουλος, Κατερίνα Βακαλοπούλου, Νικολέτα Βλαβιανού, Βασίλης Βλάχος, Σάρρα Γανωτή, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Μαρία Ζαχαρή, Ηλίας Ζερβός, Στέλιος Καλαθάς, Μαριάννα Λαγουρού, Σταύρος Μερμήγκης, Γιάννης Παπαθανάσης, Αλεξάνδρα Παυλίδου (και σκηνοθέτης), Όμηρος Πουλάκης, Γιάννης Στεφόπουλος κ.ά.
Ήταν επίσης οι Λαοκράτης Βάσσης, Δημήτρης Αρβανίτης, Μπέτυ Βακαλοπούλου, Ελένη Μαβίλη, Παρασκευάς Καρασούλος, Χριστόφορος Κάσδαγλης, Άννα Φιλίνη, Διονύσης Γαλιάτσος, Δημήτρης Γερμενίτης, Ελένη Γεωργίου, Άρης Πετρόπουλος, Πάνος Έξαρχος, Τίνα Καμπίτση, Δημήτρης Κάππος, Ιωάννα Κλειάσιου, Ελένη Πεντεριώτη, Νίκος Τριανταφυλλίδης.
Οι δημοσιογράφοι Φανή Πετραλιά, Μικέλα Χαρτουλάρη, Μπίλιω Τσουκαλά, Μαρία Αδαμοπούλου, Μαίρη Λαμπαδίτη, Ναταλί Χατζηαντωνίου κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: