ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Σήμερα η πρώτη διανομή παραγγελιών αγροτικών προϊόντων στην Πάτρα!

Παρών και ο Δήμαρχος Πατρέων στην διάθεση των αγροτικών προϊόντων στην ΕΓΣ, σε συμφέρουσες τιμές.

«Οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν και να πάρουν πρωτοβουλίες για την επιβίωσή τους» λέει ο δημάρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς


Η Agrotica Free Products Zone (Ζώνη Ελεύθερης Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων) και οι Αντιδημαρχίες Υγείας – Πρόνοιας και Εθελοντισμού του Δήμου Πατρέων, προχώρησαν σήμερα το πρωί, στην πρώτη διανομή των παραγγελιών για τα αγροτικά προϊόντα, στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ανθείας 38, δίπλα από  ΑΒΕΞ)..
Η διάθεση των προϊόντων πραγματοποιήθηκε με τήρηση προτεραιότητας σε όσους είχαν υποβάλει έντυπες και ηλεκτρονικές παραγγελίες.
 Διατέθηκαν τα παρακάτω προϊόντα που όλα θα συνοδεύονταν από νόμιμα παραστατικά. Ήτοι:

Ελαιόλαδο - 2,84€/Λίτρο, Κρασί -1,16€/Λίτρο,
Μέλι - Πευκόμελο  6€/950γραμμάρια,
Mέλι – Ελατόμελο 7€/950γραμμάρια,
Πατάτες: 0,26€/ κιλό,
Παραδοσιακά Ζυμαρικά   – 1.15€/ συσκευασία 500γρ., 
Μαρούλια - 1€/ 4 μαρούλια

Τις επόμενες ημέρες θα προστίθενται διαρκώς και νέα προϊόντα στον κατάλογο, καθώς το ενδιαφέρον και οι προσφορές παραγωγών της περιοχής μας ολοένα και αυξάνονται.

Δήλωση Δημάρχου Γ. Δημαρά

Παρών στην διαδικασία διανομής, ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων  Γιάννης Δημαράς, ο οποίος δήλωσε:
«Σε καιρό κρίσης ζούμε το ξεκίνημα ενός κινήματος που δημιούργησε η ίδια η ανάγκη, για να φτάνουν στα σπίτια των καταναλωτών φτηνά αγροτικά  προϊόντα και να κερδίζουν και  οι αγρότες και οι καταναλωτές, χωρίς να καρπώνονται την υπεραξία οι μεγάλες πολυεθνικές και οι μεσάζοντες, χωρίς να δέχονται εξαντλητική επιδρομή τα πορτοφόλια των πολιτών.
Καταναλωτές και παραγωγοί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πρέπει να βρουν μεταξύ τους διόδους άμεσης επικοινωνίας για να φτάνουν τα προϊόντα χωρίς διπλά και τριπλά  «καπέλα» στα ράφια. Αφού το κράτος δεν έχει παρέμβει τόσα χρόνια για να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων για να έχουμε τιμές Ευρώπης και όχι τιμές διπλάσιες και τριπλάσιες, τη στιγμή μάλιστα που οι μισθοί υφίστανται οδυνηρό κούρεμα, οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν και να πάρουν πρωτοβουλίες για την επιβίωσή τους  και για το μέλλον  τους.
Ο Δήμος συμμετέχει ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία για διάθεση προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς  και στηρίζει ενεργά την προσπάθεια,  με τις Αντιδημαρχίες Υγείας- Πρόνοιας και Εθελοντισμού. 
Εύχομαι το καταναλωτικό αυτό κίνημα να μην σταματήσει και να έχει συνέχεια και να βγουν πολλαπλά ωφελημένοι τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές».

Πλην αλεύρων

Όσοι εκ των πολιτών, είχαν παραγγείλει αλεύρι δεν είχαν δυστυχώς τη δυνατότητα να το παραλάβουν στην πρώτη διανομή, καθώς δεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη, από την συνεταιριστική αλευροβιομηχανία Κιλκίς, ποσότητα. Οι προσπάθειες της Agrotica και των Αντιδημαρχιών  να προμηθευτούν αλεύρι από τις τοπικές αλευροβιομηχανίες (Μύλοι Αγ. Γεωργίου και Κεπενός) απέβησαν άκαρπες.
Τις επόμενες ημέρες δε, θα προστίθενται διαρκώς και νέα προϊόντα στον κατάλογο, καθώς το ενδιαφέρον και οι προσφορές παραγωγών της περιοχής μας ολοένα και αυξάνονται.

Βάζα ελατόμελο και πευκόμελο έτοιμα προς διάθεση με τιμές λογικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: