ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα δείχνει δημοσκόπηση της DATA RC

Διενεργήθηκη από την DATA RC και δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο της πατραϊκής εφημερίδας "Πελοπόννησος".


Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις, τότε το βράδυ της 6ης Μαΐου θα σημειωθεί το πρώτο καθοριστικό βήμα του τέλους της Μεταπολίτευσης
«Πανικόβλητο το κατεστημένο παρακολουθεί την ελεύθερη πτώση των μνημονιακών κομμάτων. Ο Σαμαράς ακολουθεί κατά πόδας τον Παπανδρέου, ο Βενιζέλος κάνει την... υπέρβαση και υπόσχεται ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο, ο Καρατζαφέρης βλέπει ανάσκελα το 3%, για να περιοριστούμε στους συνεταίρους της κυβέρνησης Παπαδήμου. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η κοινοπραξία Σαμαρά-Βενιζέλου δεν συγκεντρώνει 151 έδρες στη νέα Βουλή.
Την ίδια ώρα, η κοινωνία προσβλέπει προς τα αριστερά, με καταλυτική τη συνεχώς αυξανόμενη επιρροή της ενωτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις (που απηχούν κοινωνικές διεργασίες και πολιτικές μετατοπίσεις), τότε το βράδυ της 6ης Μαΐου θα σημειωθεί το πρώτο καθοριστικό βήμα του τέλους της Μεταπολίτευσης. Το πρόσημο της μακρόσυρτης νέας Μεταπολίτευσης δεν είναι εξ αρχής ευκρινές. Η πολιτική-κοινωνική κρίση εκλύει αντιφατικές δυναμικές, όπως φαίνεται με την αύξηση της ακροδεξιάς ψήφου. Δημοκρατικό αντίβαρο, η εκλογική ενίσχυση της Αριστεράς, που συνοδεύεται όμως από τη λαϊκή απαίτηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για μια νέα κοινωνική και πολιτική πορεία».
Τα παραπάνω έγραφε το Μ. Σαββάτο στο φύλλο της 14 Απριλίου 2012 η εφημερίδα ΑΥΓΗ και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να επισημοποιήσει  τις ενδείξεις.
Στο σημερινό της φύλλο η πατραϊκή εφημερίδα «Πελοπόννησος» δημοσιεύει δημοσκόπηση της DATA RC, που διενεργήθη στο διάστημα από 9 έως 11 Απριλίου σε τηλεφωνικό δείγμα 483 ψηφοφόρων του νομού Αχαΐας, σύμφωνα με το οποίο στην τρίτη θέση αναβιβάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 10,9% και ιδιαίτερα με 14,6% στον Δήμο Πατρέων και αντίστοιχα 7% στους καλλικρατικούς δήμους της.
Τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία εάν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για έναν νομό όπου κατά το παρελθόν, όπως λένε παλιοί Πατρινοί «και γάιδαρο να έβαφες πράσινο και να τον έχριζες υποψήφιο θα εκλέγονταν βουλευτής».
Αντίθετα τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λαμβάνουν το 22% στον νομό το πρώτο (Πάτρα 17,8%, καλλικρατικοί δήμοι 26,3%) και 20,8% το δεύτερο (Πάτρα 14,6%, καλλικρατικοί δήμοι 27,5%). Τα παραπάνω δείχνουν ότι ο δικομματισμός στον νομό Αχαΐας βρίσκεται σε δεινή θέση εάν δεν αυξήσει τα ποσοστά του εντός του δήμου Πατρέων και πάντως απέχει παρασάγγας από τα θηριώδη ποσοστά του 80% που συγκέντρωναν σε άλλες εποχές.
Μπορεί δε να χαρακτηρισθεί ως δείγμα της πτωτικής τάσης που παρουσιάζει πανελλαδικά, εάν ληφθεί υπόψη ότι η Αχαΐα, η Κρήτη και η Μεσσηνία πάντοτε αναδείκνυε ποσοστά πολύ πάνω του μέσου όρου που λάμβαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και τούτο σημαίνει ότι για να κυβερνήσουν θα πρέπει να αναζητήσουν  τρίτο πρόθυμο εταίρο. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ευθύνες βαραίνουν την αριστερά να βρει φόρμουλα συμφωνίας για αριστερή διακυβέρνηση.
Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ειδοποιά των διεργασιών που συντελούνται στο σώμα της κοινωνίας των αριστερών ψηφοφόρων, αφού ακολουθούν η ΔΗΜΑΡ με 9,6% στην Αχαΐα (Πάτρα 13%, υπόλοιποι δήμοι 6,4%), το ΚΚΕ με 9,5% στην Αχαΐα (Πάτρα 10,8%, υπόλοιποι δήμοι 8,2%) και Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% στην Αχαΐα (Πάτρα 2,2%, υπόλοιποι δήμοι 4,1%).
Άλλο ειδοποιό στοιχείο είναι αυτό στην ακροδεξιά, όπου η νεοναζιστική «Χρυσή Αυγή» λαμβάνει 6,5% σε βάρος του ΛΑΟΣ που κατέρχεται στο 1,8%, κάτι που εξηγεί την έκκληση του Γ. Καρατζαφέρη προς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους να μην επιλέξουν τα άκρα!
Στα άλλα κόμματα οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Π. Καμένου  καταλαμβάνουν το 7,7% στην Αχαΐα, η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας το 3,1% και το «Άρμα Πολιτών» το 0,5%.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: