ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ετοιμάζουν ληστεία και στο εφάπαξ, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου

Συνταξιούχοι θα συνωστίζονται, από τον Ιούνιο, στα γκισέ για να πάρουν ψίχουλα από το εφ' άπαξ.


Παρά τις εξαγγελίες και υποσχέσεις Βενιζέλου και Σαμαρά

Συνέπειες μνημονίου και στο εφ’ άπαξ των εργαζομένων. Νέες αναλογιστικές μελέτες που εκπονήθηκαν δείχνουν δραματικά ελλείμματα ενώ οι προηγούμενες πριν από το κούρεμα των ομολόγων είχαν δείξει ότι τα ταμεία, μπορούν σε βάθος χρόνου να καλύψουν μόνο το 60% των παροχών.
Όμως με το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων σε ομόλογα, η κατάσταση τους έχει φθάσει στα όρια της. Μετά τις εκλογές βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς, που ισούται με νέα ληστεία, με δεδομένη τη δέσμευση των Βενιζέλου και Σαμαρά με την υπογραφή του μνημονίου για προώθηση σχετικής ρύθμισης τον Ιούνιο. Και αυτά ισχύουν πέρα από το τι τάσσουν ο κάθε ένας από τους δύο ηγέτες.
Με την ένδειξη εξαιρετικά επείγον από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ζητήθηκε αυτές τις μέρες για δεύτερη φορά να εντοπιστούν τα εφάπαξ που δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν. Δηλαδή που κατά την άποψη του Υπουργείου, όσοι βγαίνουν στην σύνταξη, που παίρνουν περισσότερα από αυτά που αντέχουν τα ταμεία. Φυσικά καμία σκέψη ότι σε αυτό μερίδιο ευθύνης έχει η κυβέρνηση που κούρεψε τα ταμεία.
Σχετικές είναι και οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα ΜΜΕ και έγιναν κύριο θέμα στις τηλεοράσεις. Πάντως ουδεμία σκέψη υπάρχει ή έχει έστω δημοσιοποιηθεί, για αναπλήρωση των απωλειών των ταμείων από την στοχευμένη ενέργεια πτώχευσής των με το κούρεμα που υπέστησαν. Τουναντίον ετοιμάζεται κούρεμα  στις απολαβές των συνταξιούχων
Οι μειώσεις θα κυμανθούν από 10% έως 30% ανάλογα με τα στοιχεία οικονομικά, δημογραφικά και στατιστικά που θα αποστείλει κάθε ταμείο στο Υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: