ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τρομοκρατούν κατοίκους με κουκουλοφόρους μπράβους στη Χαλκιδική

Φωτογραφία Αρχείου.

Απίστευτη καταγγελία γυναίκας μέλους των κατοίκων της Μεγάλης Παναγιάς, που αντιδρούν στην ανομία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός»
 
Ένα ιδιότυπο “στρατιωτικό” καθεστώς έχει εγκαταστήσει στην περιοχή Σκουριές της Χαλκιδικής η "Ελληνικός Χρυσός". Αυτό καταγγέλλουν κάτοικοι της Μεγάλης Παναγιάς, που κατέθεσαν μήνυση για την κατάληψη του βουνού τους από ιδιωτικούς μπράβους που προσέλαβε η εταιρεία, οι οποίοι κυκλοφορούν φορώντας στολές και ολοπρόσωπες κουκούλες για να καλύπτουν τα πρόσωπα και την ταυτότητά τους, αλλά ζητάνε τα στοιχεία των πολιτών που κυκλοφορούν με ακάλυπτα πρόσωπα και εκφοβίζουν τον κόσμο της περιοχής. Αντιμέτωπες με τον ιδιωτικό αυτό στρατό ήρθαν το περασμένο Σάββατο έξι γυναίκες που δραστηριοποιούνται στην Επιτροπή Αγώνα κατά των μεταλλείων της Μεγάλης Παναγιάς. Πήγαν με δύο αυτοκίνητα στο βουνό για να κάνουν τη βόλτα που εδώ και έξι χρόνια κάνουν ανελλιπώς, αλλά, όπως αφηγήθηκε στην εφημερίδα “Αυγή” -που δημοσιεύει σήμερα την σχετική καταγγελία- μία από αυτές, η Έλλη Δαμάσκου, μέσα στον δασικό δρόμο υπήρχε μπάρα. Εκεί σεκιουριτάδες με την αμφίεση που περιγράφουμε παραπάνω και εργαζόμενοι στην "Ελληνικός Χρυσός" τις σταμάτησαν και τους ζήτησαν τα στοιχεία τους, ενώ τις ρώτησαν πού ακριβώς πάνε. Αρνήθηκαν βεβαίως να δώσουν τα στοιχεία τους, είπαν ότι πάνε βόλτα στο βουνό και στο κτήμα που έχει μία τους στην περιοχή και τους επέτρεψαν τη διέλευση!
Όμως, λίγο αργότερα και ενώ κινούνταν στην περιοχή όπου βρίσκεται ο πρώτος κρατήρας, είδαν δύο αγροτικά Ι.Χ. της "Ελληνικός Χρυσός" με τουλάχιστον επτά σεκιουριτάδες με σκεπασμένα πρόσωπα να τις πλησιάζουν και να τις ακινητοποιούν. Οι μπράβοι της εταιρείας ζήτησαν πάλι τα στοιχεία τους και τους είπαν ότι βρίσκονται σε ιδιωτική περιοχή, κάτι που δεν φαίνεται πουθενά. “Δεν υπάρχει ούτε περίφραξη ούτε κάποια σήμανση, ενώ ο συγκεκριμένος δασικός δρόμος οδηγεί στα χωράφια μας” σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Δαμάσκου. Φοβούμενες τα χειρότερα και με δεδομένο τον ξυλοδαρμό ακτιβιστών από εργαζόμενους της "Ελληνικός Χρυσός" πριν περίπου ένα μήνα, άρχισαν να καταγράφουν σε βίντεο τη σκηνή, κάτι που μόλις αντιλήφθηκαν οι σεκιουριτάδες αντέδρασαν βίαια. Μάλιστα ένας κουκουλοφόρος σεκιουριτάς πλησίασε την κυρία που τραβούσε το βίντεο και της είπε “κατάσχεται” (!), κάτι που δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει, και όρμησε μέσα στο αυτοκίνητο για να τους πάρει βιαίως τη μηχανή που κρατούσε... Οι γυναίκες κάλεσαν την Αστυνομία, ενώ οι σεκιουριτάδες συνεπικουρούμενοι και από εργαζόμενους της "Ελληνικός Χρυσός" δεν τους άφηναν να φύγουν για τουλάχιστον μισή ώρα και κάλεσαν εισαγγελέα. Τελικά, με τη διαμεσολάβηση εργαζόμενου της εταιρείας, οι σεκιουριτάδες άνοιξαν τον δρόμο και τα δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι έξι γυναίκες επέστρεψαν στη Μεγάλη Παναγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: