ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Για τον κ. Γιώργο Κουτρουμάνη

Φωτογραφία Αρχείου.

Επιστολή μίας αγανακτισμένης συνταξιούχου εμποροϋπαλλήλου


Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ Ρίκα Δημησιάνου, απευθύνει δημόσια επιστολή στον Καλαβρυτινό Υπουργό Εργασίας, μέσω της εφημερίδας ΑΥΓΗ, στις 19-4-12, όπου με αυτή εκφράζει την αγανάκτησή της. Αξλιζει να την παρακολουθήσετε: 

 «Κύριε υπουργέ
Είμαι συνταξιούχος εμποροϋπάλληλος μεγάλης ηλικίας και δεν πίστευα πώς κάποτε θάγραφα επιστολή, σε πρώην συνδικαλιστή και νυν υπουργό, σε εφημερίδα!!!
Αναγκάζομαι για να μην τρελαθώ ή σπάσω την τηλεόραση και το ραδιόφωνο... Απευθύνομαι στον κ. Κουτρουμάνη: Πώς μπορείτε να μας λέτε όλα αυτά που μας συμβαίνουν με "θάρρος" ακόμη πως μπορεί να συνεχιστούν και περισσότερα αν χρειαστεί... Εσείς που ορκιστήκατε υποσχόμενος να προστατέψετε τα δίκαια των εργαζομένων.
Η εξουσία αλλάζει τόσο πολύ τον άνθρωπο!!! Θα ’θελα πολύ να σας τα πω προσωπικά, μένω στο κέντρο της Αθήνας και νόμιζα μήπως σας συναντήσω, μάλλον... δεν θα κυκλοφορείτε.
Αν ήταν μόνο δική μου γνώμη δεν θα σας τα έλεγα... αλλά όταν μιλάτε, επικοινωνούμε με τις φίλες μου και πρώην συναδέλφους και μου λένε:
Άκουσες τον κ. Κουτρουμάνη; Aυτά είχε υποσχεθεί και έφτασε εκεί που είναι;
Τι έπρεπε να κάνετε; Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς... Εσείς θα τα λέγατε καλύτερα από εμάς εάν επρόκειτο για άλλον!!!
Είναι τόσο γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας ώστε να περιμένουμε χειρότερες μέρες αν χρειαστεί;
Mπράβο σας!!!
Αν δεν σας είχαμε τι θα κάναμε;
Ποιος θα μας "έσωζε";
Kαταλάβατε τώρα πως δεν χρειάζεται να σας συναντήσω.
Καλά να περνάτε!!!

ΡΙΚΑ ΔΗΜΗΣΙΑΝΟΥ»

Μία απάντηση του gzmosxos.blogspot.com

Αντί απαντήσεως του Κ. Κουτρουμάνη θα παραθέσω τον διάλογο που διεξήχθη μέσα στο Κοινοβούλιο για το θέμα των περικοπών. Είναι στις 11-2-2012 από ρεπορτάζ του Κ. Πουλακίδα, που δημοσιεύτηκε στη εφημερίδα ΑΥΓΗ, υπό τον τίτλο “O λαός θα ξηλώσει τα μέτρα,,. 

Γ. Κουτρουμάνης ο... σωτήρας.
«Την παραίτηση των υπουργών που πλέον είναι άνευ αντικειμένου, αλλά και την βεβαιότητα ότι ο λαός "θα ξηλώσει" τα μέτρα του νέου μνημονίου, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στη Βουλή. Τα βέλη του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος αναπλήρωσε τον Λουκά Παπαδήμο που απουσίασε και πάλι από την "ώρα του πρωθυπουργού".
"Ορισμένες φορές η αξιοπρέπεια είναι προτιμότερη, είναι υπέρτατη αξία", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας μία ημέρα μετά την παραίτηση του υφυπουργού Γιάννη Κουτσούκου. "Είστε υπουργός άνευ αντικειμένου. Υπουργός Εργασίας. Ποιας εργασίας; Δεν υπάρχει εργασία, εργατικό δίκαιο, κοινωνική συνοχή. Ξηλώνεται όλο ο μηχανισμός κοινωνικής προστασίας", είπε χαρακτηριστικά.

Γ. Κουτρουμάνης: Δεν εγκαταλείπω μάχες

"Το υπουργείο Εργασίας δημιουργεί την ανεργία; Το υπουργείο Εργασίας υποδέχεται το πρόβλημα και αναζητεί μέτρα για την ανακούφισή του", απάντησε ο Γ. Κουτρουμάνης και δήλωσε πως "έχω μάθει να δίνω μάχες; Και δεν την εγκαταλείπω όσο θεωρώ ότι μπορώ να αποτρέψω παραπέρα επιδείνωση της κατάστασης, όσο μπορώ να κρατήσω όρθιο το ασφαλιστικό σύστημα".
Από το να εκπροσωπώ μία κυβέρνηση που "παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους πιστωτές, θα προτιμούσα την παραίτηση", επέμεινε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που αμφισβήτησε το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης. "Κοροϊδεύετε ότι διαπραγματεύεστε. Ο λαός καταλαβαίνει πως όταν μειώνετε τον βασικό μισθό μειώνετε όλους τους μισθούς", υπογράμμισε και επέμεινε να ζητά από τον υπουργό να αποκαλύψει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η τρόικα, ποιοι εκβιασμοί έγιναν και γιατί τους δέχεται η κυβέρνηση, όπως έχει καταγγείλει ο Γ. Κουτσούκος.
Ο υπουργός ισχυρίσθηκε ότι αποτελεί επιτυχία πως "έχουμε εξασφαλίσει να παίρνουν οι συνταξιούχοι την σύνταξή τους κάθε μήνα" και ότι "έχουμε σημαντικά επιχειρήματα, με αξιοπρέπεια και κύριο στόχο να αποτρέψουμε τα χειρότερα".

Εκβιάζουν ΣΕΒ, τραπεζοκρατία, Έλληνες "μαυραγορίτες"

Αυτοί που εκβιάζουν "είναι η τραπεζοκρατία, ο ΣΕΒ, οι Έλληνες που σαν άλλοι "μαυραγορίτες" θέλουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στα ερείπια της χώρας", του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι "το μεγάλο πρόβλημα είναι το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας, να διαπραγματευθεί με κύρος και αξιοπρέπεια".
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την κυβέρνηση μίας χώρας "που αποφάσισε να δολοφονήσει τους κατοίκους της" και προέβλεψε νέα λιτότητα, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να βγει η χώρα από το ευρώ. "Μία χώρα που προσεγγίζει τους μισθούς της Λιβύης, απομακρύνεται από την Ευρώπη. Και αυτό γίνεται με σχέδιο". Κατέληξε δε με την εκτίμηση ότι "αργά ή γρήγορα θα υπάρξει νέα κυβέρνηση", η οποία θα έχει ως στόχο τη λαϊκή εξουσία και "δεν θα τηρήσει αυτές τις δεσμεύσεις, αλλά θα ξηλώσει ένα ένα αυτά τα μέτρα".
"Τι προτείνετε; Να σταματήσουμε τη διαπραγμάτευση και να πούμε όχι; Ποιο θα είναι το τοπίο για τη χώρα;", ξαναρώτησε ο Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος χρησιμοποίησε το επιχείρημα των πιστωτών ότι μας δανείζουν χώρες και λαοί που έχουν χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από αυτό των Ελλήνων.
Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι στις διαπραγματεύσεις δεν επικεντρώθηκε στις επικουρικές συντάξεις γιατί είχε κλείσει το θέμα πριν από 2 μήνες, όταν η απαίτηση για μείωση κατά 35% κατέβηκε στο 15%. Και για τους μισθούς ο υπουργός είπε ότι "καταφέραμε το πακέτο 40 – 50% μείωσης να μην είναι μέσα ο 13ος και ο 14ος μισθός, να μείνουν οι κλαδικές συμβάσεις και η μετενέργεια", ενώ για τις συντάξεις η απαίτηση ήταν να μειωθούν κατά 2,5 δις και δόθηκε μάχη για να κοπούν κατά 600 εκατ. ευρώ. Για το κλείσιμο του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας είπε ότι "δεν έχει κλείσει το θέμα" και υπάρχει περιθώριο 15 – 20 ημερών, ώσπου να οριστικοποηθούν οι αποφάσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια: