ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ο νεοναζιστικός κίνδυνος παίγνιο του δικομματισμού κατά της Αριστεράς


Ο αγωνιστής Γλέζος κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη και τώρα κινδυνεύουμε να την φέρουν οι νεοναζί μέσα στο Κοινοβούλιο

 Στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, την π. Παρασκευή, ήταν ο σειρά του Αλέξη Τσίπρα, στα πλαίσια της παρουσίασης των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο. Μόλις την προηγούμενη ημέρα Χρυσαυγίτες είχαν γιαουρτώσει στο Μαρούσι πολιτικό στέλεχος, υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν σε εξέλιξη πολιτική ομιλία του και το απειλούσαν με ρόπαλα που κρατούσαν. Συμβάν απολύτως καταδικαστέο, που μάλιστα όλα τα κόμματα πήραν θέση.
Εκεί λοιπόν, στον ΑΝΤ1, δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να υπενθυμίσει ότι επί τέσσερα χρόνια οι κυβερνητικές εφημερίδες και τα κανάλια αναδείκνυαν πολιτικά χάπενιγκ και διαδηλώσεις ή διαμαρτυρίες στις οποίες πρωτοστατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέληγαν ότι είναι ο ταραξίας. Του φόρτωσαν και την εξέγερση των μαθητών το 2008 και εντέλει δεν περνούσε μέρα που να μην καταχεριάζει άπαν το σύστημα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε σημείωνε δημοσκοπική άνθιση. Τον ίδιο καιρό οι ομάδες της Χρυσής Αυγής με πρωτοστάτη τον περίφημο «Περίανδρο» προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις, που έφθασαν και στα δικαστήρια. Και υποτίθεται ότι είχε τεθεί εκτός νόμου. Στις δε κατά καιρούς εκδηλώσεις τους δεν παρέλειπαν κι από μια ενέργεια ναζιστικού τύπου, χαιρετισμούς, σημαιοστολισμούς και ύμνους προς τον παράφρονα που αιματοκύλησε την ανθρωπότητα στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο όνομα του κομμουνιστικού κινδύνου, της καθαρότητας της άριας φυλής και τόσων άλλων τρελών απόψεων.
Απεχθές σύμβολο.
 Μάλιστα σε κάποια στιγμή το ΠΑΣΟΚ πλειοδοτούσε υπέρ του ακροδεξιού ΛΑΟΣ,  που αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο με τους νεοναζί, (Βορίδης, Πλεύρης κλπ)  προκειμένου να κόψει ψήφους από την ΝΔ. Τελικά έφθασε μέχρι και να το δεχθεί ως συνεταίρο, στην πρώτη φάση της συγκυβέρνησης με την ΝΔ. Η συμμετοχή του κατεγράφη αρνητικά από τους καθαρόαιμους νεοναζί που λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός στον περίγυρο του ΛΑΟΣ και το πιέζουν πολιτικά. Αποτέλεσμα σε αυτήν την διαδικασία ήταν, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, να αναδειχτούν τα ακραία νεοναζιστικά εξαμβλώματα σε πολιτικά υποκείμενα, προτιμώμενα από ένα ποσοστό αγανακτισμένων ψηφοφόρων, που τους αρκεί μόνον ότι έτσι θα τιμωρήσουν το ΛΑΟΣ που τους πρόδωσε και την ΝΔ που τους κοροϊδεύει,  συνεργαζόμενη με το ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επισείουν τον κίνδυνο να εισέλθουν στο κοινοβούλιο οι νεοναζί του Μιχαλολιάκου, σημαίνοντος στελέχους κάποτε, της ΝΔ. Και πληθαίνουν οι αναφορές τους καθημερινά. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το κάθε κόμμα από την πλευρά του πασχίζουν. Απόκοντα και οι εκδότες φιλιππινέζες του δικομματισμού.
Στο σημερινό «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης εφιστά τον κίνδυνο, οι ψηφοφόροι  να ψηφίσουν λάθος επιλογές, αναδεικνύοντας τα… άκρα. Τουτέστιν χρησιμοποιεί τον νεοναζιστικό κίνδυνο για κομματικούς σκοπούς και παραλληλίζει αυτόν με το οποιοδήποτε αριστερό κόμμα του Κοινοβουλίου. Είναι προφανής ο στόχος του. Παραπέμπει σε συνειρμούς γύρω από την εξέγερση των μαθητών το 2008, σε διαμαρτυρίες για τα διόδια, στο κίνημα των πλατειών και τόσες άλλες κινηματικές εκδηλώσεις, που γι αυτές κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τις δημιούργησε, ότι συνέβαλε στη δημιουργία χάους, αντί του σωστού ότι συμμετείχε σε αυτές και ότι τα αίτια που τις δημιούργησαν ήταν οι ολετήριες πολιτικές του μνημονίου που εφαρμόζουν ακάθεκτα. Όμως έτσι δεν αντιμετωπίζεται ο κίνδυνος.
Παράλληλα η υπόλοιπη αναφορά στο άρθρο του Στ. Ψυχάρη, αποτελεί ύμνο προς τον δικομματισμό, που όμως  μας κατάντησε μέχρι τη σημερινή εξαθλίωση. Που δημιούργησε το υπόστρωμα για να αναπτυχθούν οι νεοναζιστικές συμπεριφορές και να γίνει στεντόρεια η αγανάκτηση του πολίτη.  Και θωρεί έγκλημα καθοσίωσης τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Πολύ περισσότερο συνεργασίας αριστερών κομμάτων!
Και σήμερα πράγματι κινδυνεύουμε, αλλά από τι; Να, από τι: Ο  επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο  αγωνιστή Γλέζος, που κατέβασε τη σβάστικα από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης να βρεθεί σε παραπλήσιο βουλευτικό έδρανο με αυτούς που θα φέρουν τη σβάστικα μέσα στο Κοινοβούλιο. Με αυτούς που υμνούν τον ναζισμό. Με αυτούς που η ιστοσελίδα της οργάνωσής τους είναι γεμάτη από ύμνους στο ναζισμό.
Το καθεστώς όμως τους χρειάζεται, για να τους στρέφει κατά της αριστεράς.  
Επ’ αυτού αξιοσημείωτη είναι η παρακάτω περικοπή από το άρθρο της ΑΥΓΗΣ στο φύλλο της 15-4-12:
 «Το κατεστημένο δεν καταθέτει τα όπλα. Γνωρίζει αυτό που γνωρίζουμε κι εμείς. Ότι αυτές οι εκλογές είναι ορόσημο, ότι το αποτέλεσμά τους θα σφραγίσει πολλές δεκαετίες. “Φυτεύονται” υποψήφιοι σε κόμματα-ναυάγια, ξαναζεσταίνεται η θεωρία της “χαμένης ψήφου” με τη συνδρομή δημοσκοπήσεων, στήνεται σταυροφορία κατά της Αριστεράς με την επίκληση του κινδύνου ακυβερνησίας και χάους. Το σύστημα συνειδητοποιεί όμως ότι όλες αυτές οι μεθοδεύσεις είναι πιθανόν να μην αποδώσουν. Στοχοποιεί ιδιαιτέρως τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν αναχωρεί στην ασφάλεια της περιχαράκωσης, ούτε προσχωρεί στις σειρήνες του Μνημονίου. Αντιθέτως, παρεμβαίνει με θέσεις και πρόγραμμα, με προτάσεις συμμαχίας για τη συγκρότηση εναλλακτικού μπλοκ εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά.
Τα εκβιαστικά διλήμματα, αν και δεν πιάνουν, θα κορυφωθούν. Το σύστημα επιμένει στην κινδυνολογία περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, παρ’ ότι η ίδια η Μέρκελ την έχει καταρρίψει. Αλλά κι οι ευρωπαϊκές εξελίξεις (με την Ισπανία να απειλεί την Ευρωζώνη και τις γαλλικές προεδρικές εκλογές να αμφισβητούν την ατζέντα Μέρκελ-Σαρκοζί) αποδιοργανώνουν τους ευρωεκβιασμούς κι επιβεβαιώνουν την ορθότητα των, σχεδόν προφητικών, επισημάνσεων του ΣΥΡΙΖΑ».
Και εφιστά τον κίνδυνο, που μακάρι να μην υπάρξει:
«Πανικόβλητο το σύστημα δεν θα καταθέσει τα όπλα. Τηρουμένων των αναλογιών, μπορεί να ζήσουμε “μέρες '61”. Με απόπειρα διαστροφής της λαϊκής βούλησης, με ραφιναρισμένη εκλογική βία α λα Πούτιν. Ποιος θα ελέγχει την ροή και την ηλεκτρονική καταγραφή των αποτελεσμάτων; Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που ελέγχουν τις προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό, αυτή τη φορά λειτουργούν από κοινού και όχι σε συνθήκες αμοιβαίου ελέγχου. Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές σε συνθήκες ομογενοποιημένου συστήματος, με την απροκάλυπτη παρέμβαση του ξένου παράγοντα. Παρά τις ξένες πλάτες όμως, να μην διανοηθούν να κλιμακώσουν τα πραξικοπήματά τους. Ο λαός επαγρυπνεί! Δεν θα το επιτρέψει!».


Δεν υπάρχουν σχόλια: