ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δεν "παίρνει στα σοβαρά" την πρόταση Τσίπρα η Αλέκα Παπαρήγα

Η σ. Αλέκα ασχολείται με... σοβαρότερα θέματα και όχι με την ενότητα της αριστεράς!

Αδιαφορεί το ΚΚΕ εάν το μπόνους των 50 εδρών πάει στην ΝΔ, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγείται

«Ποιος παίρνει στα σοβαρά μια τέτοια πρόταση; Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τον πόνο του λαού. Έκανε πρόταση και σε άλλα κόμματα, είχε ακόμα διαβουλεύσεις και με τον κ. Καμμένο». «Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ανταλλάξει τις θέσεις του με ζεστές υπουργικές θεσούλες» επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι «ο λαός πρέπει να είναι στην εξουσία και όχι η εξουσία στα μονοπώλια».
Τα παραπάνω υποστήριξε η Γ.Γ. του ΚΚΕ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο σύμπραξης ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει κατηγορηματικά ότι δεν την ενδιαφέρει εάν το μπόνους των 50 εδρών θα πάει στον Σαμαρά που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγείται, ενώ θα μπορούσε να του αφαιρεθούν εάν τα κόμματα της αριστεράς συνεργάζονταν, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δια του επικεφαλής του Αλ. Τσίπρα!
Παράλληλα επίθεση στα κόμματα εξουσίας εξαπέλυσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την ανεργία. Τόνισε  την ανάγκη «να απαλλαγεί η χώρα από όσους έφεραν το ΔΝΤ και συμμάχησαν μαζί του». Κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο με αφορμή τις χθεσινές του εξαγγελίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας για «προκλητική κοροϊδία απέναντι στους ανέργους» ενώ στρέφοντας τα πυρά της στο ΣΥΡΙΖΑ, του καταλόγισε ότι «τρυγάει ψήφους».
Η γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε επιπλέον ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ απορρίφθηκαν στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, και το ΛΑΟΣ. Μέσα στις προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται η επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις, το πλήρες πάγωμα δανείων για ανέργους και η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη χωρίς όρους από τα ασφαλιστικά ταμεία.


3 σχόλια:

Νικος είπε...

Θέλω να μου εξηγήσει κάποιος πως θα μπορούσε τεχνικά να πάρουμε το πριμ των 50 εδρών σαν συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Και το λέω γιατί ο νόμος ορίζει ρητά ότι για τους συνασπισμούς κομμάτων διαιρείται το ποσοστό που θα πάρουν με των αριθμών των κομμάτων που θα συμμετέχουν. πχ. ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ παίρνουν 40%:2=20% ΝΔ. 21% παίρνει αυτή το μπόνους. Δηλαδή η ερώτησή μου είναι αν κάποιος γνωρίζει πως τεχνικά παρακάμπτεται αυτός ο σκόπελος!

Γιώργος Μόσχος είπε...

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, πάντα υπάρχουν λύσεις, διότι το δίχτυ προστασίας του καθεστώτος έχει τρύπες! Άρα εξαρτάται από το πως θα τις ανακαλύψουμε.Και κυρίως από την καλή διάθεση όλων για αντιμετώπιση της ανάγκης για συνεργασία αριστερού εκλογικού μετώπου. Θα μπορούσαμε λοιπόν, τότε που τα χρονικά όρια μας επέτρεπαν, να καταθέσουμε δήλωση στον Άρειο Πάγο για δημιουργία ένος νέου κόμματος, μία νέα ονομασία,(που οι συμμετέχοντες πολιτικοί οργανισμοί θα καθόριζαν από κοινού την ονομασία που θα επιθυμούσαν μετά τις εκλογές) ώστε να αναγνωριστούμε ως ενιαίο κόμμα και να τύχουμε του πριμ. Και μετά από δυο μήνες ξανακαταθέταμε άλλη δήλωση στο Προεδρείο της Βουλής. Προϋπόθεση όμως γιαυτά είναι λέω και πάλι, η διάθεση να συμβρεθούν και να παλέψουν οι αριστεροί με κυβερνητικό αριστερό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση! Ο ΣΥΡΙΖΑ το πρότεινε, η ευθύνη είναι σε αυτούς που το αρνούνται. Ας ελπίσουμε ότι έστω μετά τις εκλογές θα πρυτανεύσει η λογική στους αδιάλλακτους ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ.

Γιώργος Μόσχος είπε...

Συμπληρωματικά θα αναφέρω τούτο. Εναλλακτική λύση είναι να λάβει ο συνασπισμός των αριστερών κομμάτων διπλάσιο ποσοστό από το πρώτο κόμμα. Ήτοι εάν κατέλθουν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να λάβουν 41%, σε περίπτωση που το πρώτο αμιγές κόμμα λάβει 20%. Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό είναι σχεδόν ακατόρθωτο σήμερα. Άρα η προσφυγή στην λύση του ενιαίου νέου κόμματος είναι η συμφέρουσα.