ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Καταπάτηση της Δημοκρατίας στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από το προεδρείο του Συνεδρίου.



Καταγγελία της ΑΣΚ ΟΤΑ – Αποκλείστηκαν εκατό αντιπρόσωποι από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ

Σε συνέδριο αποκλεισμών και νοθείας με στόχο τη διάσωση ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και τον εξοβελισμό της Αριστεράς εξελίσσεται το 41ο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον 15 σωματεία, με 100 αντιπροσώπους στους 650, από τα οποία μάλιστα εκλέγονται οι επικεφαλής των αριστερών παρατάξεων στην Ομοσπονδία, αποκλείστηκαν στο παραπέντε του συνεδρίου με ευθύνη των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, με το πρόσχημα ότι σ' αυτά ψήφισαν και συμβασιούχοι. Με την έναρξη των εργασιών δε, αποχώρησε η ΔΑΣ-ΠΑΜΕ.
Τις μεθοδεύσεις αυτές και τους αποκλεισμούς καταγγέλλει η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΑΣΚ ΟΤΑ), ενώ δηλώνει πως θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση. Η συνδικαλιστική παράταξη καλεί την ίδια ώρα όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς σε πλατύ ενωτικό μέτωπο με στόχο την ανατροπή των συμβιβασμένων ηγεσιών για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και την ενιαία δράση όλων των εργαζομένων μέσα από τα συνδικάτα.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΣΚ ΟΤΑ σημειώνει πως στην έναρξη του φετινού συνεδρίου της ΠΟΕ ΟΤΑ παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προσχεδιασμένου εγκλήματος, με ευθύνη των ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, με καταπάτηση των δημοκρατικών διαδικασιών αλλά και με κινδύνους για την ενότητα του εργατικού κινήματος στους ΟΤΑ.
«Οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ λειτουργούν πλέον σαν συγκοινωνούντα δοχεία, ιδιαίτερα μετά τον Οκτώβριο και τη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Από κοινού οργάνωσαν και υλοποίησαν με πραξικοπηματικό τρόπο τον αποκλεισμό των σωματείων, τη νόθευση της βούλησης των εργαζομένων με στόχο να διασωθούν εκλογικά και να αποτρέψουν την επερχόμενη ανατροπή των συσχετισμών στη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας και την άνοδο της δύναμης της Αριστεράς», αναφέρει. Σημειώνει ακόμη πως η αποχώρηση της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ από το συνέδριο «αδυνατίζει το μέτωπο των ταξικών δυνάμεων και διευκολύνει τους σχεδιασμούς ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να ενισχύσουν, έστω και πλασματικά, τη δύναμή τους στην Ομοσπονδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: