ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Από χωρίου εις χωρίον ο Αλέξης Τσίπρας κυνηγά τον Γ. Παπανδρέου

Φωτογραφία Αρχείου, από την 2-12-11, προσερχόμενος στο θέατρο"Πάνθεον" στην Πάτρα.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Σε ανοικτή σύγκρουση με το Βενιζελικό μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και τον παραιτηθέντα τ. πρόεδρό του, Γιώργο Παπανδρέου, έχει τεθεί από την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, όπου έθεσε ως στόχο την εκλογή δύο βουλευτών! Και τούτο ξεκίνησε με την επιλογή του νομού μας από τον Αλέξη Τσίπρα, ως δεύτερης εκλογικής περιφέρεια στην οποία θα κατέλθει υποψήφιος.
Στον ΣΥΡΙΖΑ την π. Παρασκευή αποφάσισαν ότι επιβάλλεται η μετωπική σύγκρουση με το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ να λάβει χώρα στο πεδίο της κοιτίδας του, στην κάποτε «πράσινη» Αχαΐα, που σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις λάμβανε την πλειοψηφία των εδρών, καθώς σε αυτή την εκλογική περιφέρεια αποσπούσε το υψηλότερο ποσοστό ψήφων. Στο στρατόπεδο που πάντα έβγαινε νικητής το ΠΑΣΟΚ, σε αυτό πρέπει και να υποστεί την ήττα, διότι βγαίνοντας τετελεσμένο από αυτή τη μάχη, το γεγονός θα αποτελέσει συμβολισμό με ιδιαίτερη αξία. Εκεί σε αυτή την συνεδρίαση, τονίστηκε η ανάγκη να τεθεί στόχος η υπέρβαση του ορίου εκλογής βουλευτή από την Α΄ κατανομή και  ει δυνατόν η εκλογή και δεύτερου βουλευτή. Εκείνο όμως που αποτέλεσε κίνητρο γι αυτήν την πορεία στρατηγικής σύγκρουσης με το ΠΑΣΟΚ –και δεν έχει ειπωθεί επίσημα από υπεύθυνα όργανα, αλλά ισχύει- ήταν η απόφαση του παραιτηθέντος τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να καταφύγει, τιθέμενος επικεφαλής, στην σίγουρη έδρα  της Αχαΐας, η οποία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της DATA RC, που δημοσιεύτηκε στην πατραϊκή εφημερίδα «Πελοπόννησος» την περ. Τετάρτη και Πέμπτη, τα ποσοστά που δίδουν οι ψηφοφόροι με σιγουριά του εξασφαλίζουν στο ΠΑΣΟΚ έδρα από την Α΄ κατανομή, ενώ για δεύτερη έδρα από την Β΄ κατανομή πρέπει να πλησιάσει το 22,22%. Το αυτό ισχύει και για την ΝΔ.
Πάντως ενδεικτική του ενθουσιασμού που έχει εμφυσήσει η κάθοδος Τσίπρα είναι η πληροφορία που θέλει πρώτον να μπαίνει στην εκλογική μάχη, τον γραμματέα  του ΣΥΝ στην Αχαΐα Κώστα Σπαρτινό και υποψήφιο του σχήματος, που αναλαμβάνει και προσωπικά το στοίχημα για την καλύτερη δυνατή επίδοση του κόμματος, στην οποία πιστεύεται ότι θα συμβάλει ο κατάλογος εκλεκτών ονομάτων της εκλογικής διακήρυξης, που αναμένεται.  
Η επιλογή αυτή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανεξάρτητη από το γεγονός ότι στην Πάτρα που οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ήταν ισχυρές κάποτε, πλέον μετά την πτώση που εμφανίζει το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου στις δημοσκοπήσεις, οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στρέφονται στην αριστερά, ενώ και στην Αθήνα πρόσφατη είναι η προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ στελεχών του «Άρματος Πολιτών» του Γ. Δημαρά, ο οποίος αποφασίζοντας συμμετοχή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Π. Καμμένου, οδήγησε την Γραμματεία του «Άρματος» σε απόφαση να συμμετάσχουν τα μέλη του κόμματος στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο από καιρού βρίσκονταν σε συζητήσεις .
Επικεφαλής της λίστας επικρατείας έχει τεθεί ο αγωνιστής της Αντίστασης Μανόλης Γλέζος, ενώ στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε η Θεανώ Φωτίου, προερχόμενη από την ΑΚΟΑ, μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης στην Πέμπτη θέση συμμετέχει και ο γνωστός δημοσιογράφος Μ. Κυπραίος, που υπέστη την βαρβαρότητα της Αστυνομίας του Χρυσοχοΐδη, τον οποίο την Παρασκευή από τον ΑΝΤ1, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολιτικό απατεώνα, για την στάση του και τις  χωρίς βάση υποσχέσεις του στο μεταναστευτικό.
Σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα η αντιπαράθεση στον νομό μας με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου, υπό την ηγεσία του γκρεμισμένου από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.
Και χαρακτηρίζω «γκρεμισμένου» γιατί αν κοιτάξει κανείς τα άρθρα του Στ. Ψυχάρη εδώ κι ένα χρόνο στάζουν δηλητήριο κατά του Γ. Παπανδρέου. Εσωτερικός πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ προέδρου και εκδότου θα μου πείτε. Και τι σε νοιάζει εσένα; Συμφωνώ. Και απλώς καταγράφω. Δεν είναι ενδιαφέρουσα η καταγραφή;
Ωστόσο αισθανόμενος ανασφαλής, ο Γ. Παπανδρέου, λόγω των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων, που μπορεί και να προκαλέσουν παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο, βρίσκεται στην ανάγκη να προστατευτεί με την βουλευτική ασυλία, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να παραγραφεί όποιο αδίκημα του καταλογισθεί, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και τούτο είναι άσχετο από την προ ημερών προτροπή ευρωπαϊκών συντηρητικών κύκλων που του συνέστησαν,  για την επιτυχία του ΠΑΣΟΚ και την ασφάλεια του ιδίου, ότι προτιμότερο είναι να εξαφανισθεί για κάποιον καιρό.
Στην προσπάθεια διάσωσης του Παπανδρέου θα συμβάλει και ο Ευ. Βενιζέλος. Πήρε από τον τ. Πρωθυπουργό τον δακτύλιο αρραβώνα και τούτο το αναγνωρίζει. Έτσι προκειμένου να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που βλέπουν την καταστροφή να πλησιάζει ως άλλος μετεωρίτης στην Γη, αναμένεται στις 27 Απριλίου θα έρθει στην Πάτρα ο νέος αρχηγός.
Εκείνο που αποκλείεται κατηγορηματικά στο ΠΑΣΟΚ είναι περιοδεία του Ευ. Βενιζέλου να περιλαμβάνει και χωριά της Αχαΐας, τα οποία ανέδειξαν τον Γιώργο Παπανδρέου στα πρώτα του βήματα στην πολιτική. Στην δε Τριταία, οι πληροφορίες που έρχονται από πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ είναι ανησυχητικές, καθώς φθάνουν έως την προσωπική απειλή αυτού που θα τολμήσει την επίσκεψη. Εάν δε τυγχάνει να είναι ο Γ. Παπανδρέου, που θεωρεί γενέτειρά του το Καλέντζι, τότε είναι πολύ πιθανό να «αποπληρώσει» με υψηλό τίμημα την επίσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: