ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Γερμανία: Κατέστρεψαν τον τάφο του Ρούντολφ Ες στη Βαυαρία


Ρόυντολφ Ες, ο υπ' αριθμόν 2 των ναζί.

 Με τη σύμφωνη γνώμη των κληρονόμων του.
 
Έναν από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας για τους νοσταλγούς των ναζί κατέστρεψαν στις 21-7-2011 οι τοπικές αρχές της Βαυαρίας. Ο τάφος του Ρούντολφ Ες, ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ που αυτοκτόνησε στη φυλακή Σπαντάου του Βερολίνου το 1987, καταστράφηκε αφού πρώτα ολοκληρώθηκε η εκταφή του λείψανου του.

Η εκταφή έγινε, μακριά από τα φώτα δημοσιότητας και λιγότερο από ένα μήνα πριν την επέτειο του θανάτου του, όπως διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόλαντ Σέφελ, αντιδήμαρχος της πόλης Βουνζίντελ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ. "Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να πάψει να υπάρχει πάνω από την πόλη το καφέ φάντασμα", πρόσθεσε αναφερόμενος στο χρώμα των ναζί και των νεοναζί.

Η προτεσταντική ενορία της πόλης Βουνζίντελ, στην οποία κατοικούν περίπου 10.000 άνθρωποι και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, αποφάσισε απεφάσισε σε συνεννόηση με τους κληρονόμους να μην ανανεώσει το συμβόλαιο για τον οικογενειακό τάφο όπου είχε κηδευτεί ο Ες ώστε να εμποδίσει τις συγκεντρώσεις νεοναζί που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην επέτειο της αυτοκτονίας του, στις 17 Αυγούστου 1987. Οι κληρονόμοι του Ες αποφάσισαν τα λείψανά του να αποτεφρωθούν και οι στάχτες να ριχτούν στη θάλασσα.


ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Ρ. ΕΣ

Αξιωματούχος του ναζιστικού καθεστώτος.
Παρακάτω παρουσιάζω μέρος από την εργασία που δημοσίευσε του 1996 ο μπλόκερ με το όνομα ARVANITIS  στο μπλοκ του «Σκόνη της Ιστορίας» περί του Ρ. Ες. Ο πόλεμος δεν πάει καλά για την Βρετανική Αυτοκρατορία. Σε όλα τα μέτωπα ήττες.Το Λονδίνο κάθε βράδυ βομβαρδίζεται. Οι Γερμανοί προελαύνουν παντού . Σε έξι εβδομάδες περίπου θα αρχίσει η επιχείρηση ''Μπαρμπαρόσσα''.
10 Μαϊου 1941. Ενα Γερμανικό Μέσσερσμιτ 110 συντρίβεται στην Σκωτία και ένας αλεξιπτωτιστής προσγειώνεται εκεί κοντά. Συλλαμβάνεται απο πολιτοφύλακες. Πρόκειται για έναν Γερμανό με στολή σμηναγού της Γερμανικής αεροπορίας.Δηλώνει ότι ονομάζεται σμηναγός Αλφρεντ Χόρν και απαιτεί να μιλήσει στον δούκα του Χάμιλτον. (Το κτήμα του Δούκα βρίσκεται 20 χλμ απο το σημείο που έπεσε.)
Την άλλη ημέρα συναντιέται με τον Δούκα και αμέσως του δηλώνει ότι είναι ο Ρούντολφ Ες.Ο δούκας τον αναγνωρίζει έχουν ξανασυναντηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936. Ποιός είναι Ρούντολφ Ες;

Πρόκειται για το νούμερο 2 στην ιεραρχία του Γ΄Ράιχ, το αμέσως σημαντικότερο στέλεχο μετά τον Χίτλερ. Ο υποδειχθείς ώς διαδοχος στη ηγεσία.Μέλος του υπουργικού συμβουλίου. Είναι δίπλα στον Χίτλερ απο τον 1921.

Και τώρα βρέθηκε στα χέρια των Εγγλέζων.Γιατί; !!! Ζητάει επιτακτικά να συναντηθεί με τον Τσώρτσιλ και τον Βασιλέα.
Στο Λονδίνο όταν φτάνει το νέο ξαφνιάζονται οι πάντες και στα πιό απίθανα σενάρια δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς την παρουσία του Ες στην Αγγλία. Μετά το πρώτο ξάφνιασμα - μούδιασμα τόσο ο βασιλιάς όσο και ο Τσώρτσιλ αρνούνται ν α τον συναντήσουν. Γιατί; !!! Στέλνονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί για την ανάκριση του αιχμαλώτου.
Ο Ες δεν απογοητεύεται που δεν συνάντησε αυτούς που ζήτησε και αρχίζει έναν ατελείωτο λόγο για το ότι ο Χίτλερ είναι ο μεγαλύτερος άνδρας όλων των εποχών, ότι τα τελευταία 30 χρόνια η αγγλική πολιτική στάθηκε άδικη και εγκληματική απεναντι στην Γερμανία, πως ο αγγλικός λαός εξαπατήθηκε απο τους τους ηγέτες του που εμπόδισαν μια αγγλο-γερμανική συμμαχία εναντίων των μποσελβίκων. Ο πόλεμος μεταξύ τους,συνεχίζει απτόητος, είναι μια τρέλα γιατί και οι δύο λαοί είναι άρειοι.!!
Κάνει προτάσεις. Πρώτα πρώτα είναι βέβαιος για την γερμανική νίκη επί των βρετανών, άρα τι καλύτερο από μια ανακωχή για να μην υπάρχουν μεγαλύτερες απώλειες για τους Εγγλεζους και μιά συμμαχία για το μοίρασμα του κόσμου υπό την ηγεσία του Χίτλερ. Η Μεγάλη Βρετανία θα αφήσει ελεύθερα τα χέρια της Γερμανίας στην Ευρώπη και σε αντάλαγμα αυτή θα διατηρήσει την Αυτοκρατορία της. Διαδικαστικά προτείνει, να ζητήσει η Βρετανία συγγνώμη από την Γερμανία μια και αυτή ήταν υπαίτια του πολέμου τούτου, θα πρέπει να κάνουν ειρήνη με τους Ιταλούς και να επιστρέψουν τις αποικίες που αφαίρεσαν από την Γερμανία το 1919. Αυτά τα ολίγα.
Εξι ημέρες μετά την υποβολή των προτάσεών του ο Ες δεν παίρνει καμιά απάντηση και ζητάει να επιστρέψει στην Γερμανία. Οι Αγγλοι βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά για αυτούς ο Ες δεν είναι <<διπλωμάτης>> αλλά ένας εχθρός που έπεσε στα χέρια τους εν καιρώ πολέμου και τον φυλακίζουν. Γιατί άραγε; Tι είχαν να κερδίσουν με την φυλάκισή του αφού τον θεωρούν τρελό; Την ίδια στιγμή στο στρατόπεδο των Γερμανών στο άκουσμα του νέου επικρατεί αμηχανία.Ο Χίτλερ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γύρω του δείχνει κατάπληκτος όταν ο υπασπιστής του Ες του ανακοινώνει την μετάβαση του προϊσταμένου του στην Αγγλία και του σκοπούς του ταξιδιού.

Ο Γερμανικός ραδιοφωνικός σταθμός λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώνει για την φυγή του Ες στην Αγγλία ότι το σημαντικό μέλος του ναζιστικού κόμματος μετέβη στην Αγγλία αφού παρασύρθηκε από προσωπικές παραισθήσεις και οράματα από τις οποίες έπασχε και εκφράζει την λύπη του που ο ιδεαλιστής αυτός έπεσε θύμα της ασθένειάς του.


(……..)

Στη Νυρεμβέργη που οδηγήθηκε μετά το τέλος του πολέμου για να δικαστεί και ύστερα από πολλές συζητήσεις οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν στην κρίση ότι ο Ες υποφέρει «από μια υστερία χαρακτηρισμένη εν μέρει απο την απώλεια μνήμης που του επιτρέπει όμως να λάβει μέρος στην διαδικασία της δίκης»!!!! Από την πρώτη ημέρα της δίκης (κράτησε εφτά μήνες) όμως φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του ενώ οι άλλοι συγκατηγορούμενοί του, παίζουν το «ιστορικό τους παιγνίδι» ο Ες είναι αλλού. Το αόριστο βλέμμα του πλανιέται στο ταβάνι στους δικαστές στους μάρτυρες, χαμογελάει χωρίς λόγω, φτιάχνει τα νύχια του και κάποια στιγμή φέρνει ένα μυθιστόρημα και ρίχνεται στο διάβασμα παρ΄ όλες τις οργισμένες παρατηρήσεις του Γκαίρινγκ.  Ο δικηγόρος ξαναφέρνει στο δικαστήριο το ζήτημα της τρέλας και της αμνησίας του. Το δικαστήριο διστάζει. Ξαφνικά ο Ες που ώς τότε δεν είχε πει λέξη πετάγεται απάνω και δηλώνει ότι η μνήμη του ξαναγύρισε, απλά προσποιήθηκε για λόγους τακτικής και το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να τον δικάσει. Οι Ρώσσοι ουρλιάζουν για υποκρισία και απαιτούν την συνέχεια της δίκης φαίνεται ότι είναι οι μοναδικοί που πήραν σοβαρά την υπόθεσή του. Τίποτα δεν αλλάζει και η δίκη τελειώνει. Ο Ες στην απολογία του μιλάει για μυστηριώδεις δυνάμεις που παραπλάνησαν τους κατηγορουμένους, τους δικαστές, τους μάρτυρες και τελειώνει με ύμνους στον Χίτλερ. Ο Ες γλυτώνει την θανατική ποινή και καταδικάζεται ισόβια.


(……..)

Αύγουστος 1987 πεθαίνει στις φυλακές Σπαντάου του Βερολίνου σε ηλικία 93 ετών παραμένοντας 46 χρόνια φυλακισμένος. Αλλοι συγκατηγορούμενοί του με την ίδια ποινή ελευθερώθηκαν από τότε. Ο Ες όμως όχι. Θυμίζει περίπτωση του τρελού συνταγματάρχη αρχηγού της χούντας του 1967 στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: