ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τιμήθηκε η μνήμη των Αχαιών της κυπριακής τραγωδίας του 1974


Αθ. Σκούφος και Παν. Λυκουρέσης κρατούν τις σημαίες Πολεμιστών και Αχαιών Ακτή.

Την Τετάρτη 20-7-2011, ανήμερα της τραγικής επετείου, στο στρατόπεδο Μουζάκη

Ο διοικητής ΚΕΤχ και Ανώτερος διοικητής Φρουράς Πατρών ταξίαρχος Θεόδ. Μπερέτης.
Με τη συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης  και με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αχαΐας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή» και του Συλλόγου Πολεμιστών Κύπρου 1974 ν. Αχαΐας εορτάσθη την Τετάρτη 20-7-2011 στον χώρο του ΚΕΤχ Πατρών (στρατόπεδο Μουζάκη) η μνήμη των Αχαιών θυμάτων της κυπριακής τραγωδίας.
Η εκδήλωση άνοιξε με τρισάγιο που εψάλη από ιερωμένο της Ι.Μ. Πατρών  και ακολούθησε ομιλία του Διοικητή ΚΕΤχ και Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Πατρών ταξίαρχου Θεόδ. Μπερέτη, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως εκ τούτου η λύση του βαρύνει την Τουρκία.

Ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
 Από την πλευρά της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος απηύθυνε  χαιρετισμό ο Απ. Κατσιφάρας, που στηλίτευσε τις προκλήσεις του τουρκικού κατεστημένου και δήλωσε την αμετακίνητη θέση της Ελλάδος για επίλυση του κυπριακού.
Ακολούθως ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Πατρέων στην ομιλία του αφού έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό της τραγωδίας, ζήτησε την αναγνώριση των πολεμιστών από την πολιτεία, κάτι που εκκρεμεί επί 37 έτη.

Ο πρόεδρος Δ. Γιαννακόπουλος.
«Η ελληνική πολιτεία δεν έχει κλείσει την εκκρεμότητά της προς τους οπλίτες που υπηρετούσαν στην ΕΛΔΥΚ και έκτοτε αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Ο θάνατος των πεσόντων, το δράμα των αγνοουμένων, αλλά και όσοι επιβίωσαν από την περιπέτεια παραμένουν αδικαίωτοι» είπε. Και συνέχισε:
«Οι επιζώντες της Κύπρου δεν είχαν τα ευεργετήματα που είχαν πολεμιστές άλλης περιόδου. Είναι σαν να μην αναγνωρίζεται η προσφορά τους, η επίσημη πολιτεία τους συμπεριφέρεται σαν να μην υπήρξαν ποτέ μαχητές! Σαν να μην πολέμησαν! Αυτό αποτελεί ντροπή για την Ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αυτή η αδικία πρέπει τάχιστα να αρθεί άμεσα» τόνισε και κατέληξε:
«Ο Δήμος Πατρέων είναι αρωγός κάθε διεκδίκησης των Αχαιών αγωνιστών της Κύπρου και των οικογενειών τους και θα είναι πάντα δίπλα τους στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, για να ικανοποιηθεί κάθε δίκαιο αίτημά τους». 

Αριστερά μνημείο για τους Αχαιούς πεσόντες, δεξιά του σ/χη Μουζάκη Ανδρ.

Από την πλευρά της «Αχαιών Ακτή» ο ειδ. Γραμματέας της Γιάν. Πορφύρης διάβασε ποίημα αφιερωμένο στην Κύπρο και ακολούθησε προσκλητήριο Αχαιών πεσόντων και αγνοουμένων, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν ακόμη οι οικογένειες Αχαιών Πεσόντων και Αγνοουμένων δια του Απ. Μάρτζακλη, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ν. Αχαΐας παρόντος του τότε διοικητή 6ου Λόχου της ΕΛΔΥΚ Σπ. Αρώνη, ο Σύλλογος Πολεμιστών Κύπρου 1974 με τον γραμμ. Αθ. Σκούφο, ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων, ο Δήμος Ναυπακτίας και ο πρόεδρος κοινότητας Δενδροχωρίου με τον Γ. Τσιώτα, η Ένωση Κυπρίων ν. Αχαΐας με τη γραμμ. Μαρία Χατζηιωάννου, ο Σύνδεσμος Αχαιών Ακτή με τον πρόεδρο Τάσο Στασή και τον γ.γ. Παν. Λυκουρέση και η ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας με τον Γραμμ. Γιώργο Μόσχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: