ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Το ξεπούλημα του νερού θα έχει όνομα «Suez», πιθανόν και στην Πάτρα

Εικόνες σαν και αυτή της Λατινικής Αμερικής του '70 θα δούμε εάν  πουληθεί το νερό μας.


Για 70 εκατ. ευρώ πουλάνε το νερό της Θεσσαλονίκης ανοίγοντας δρόμο και στο Δήμο Πατρέων, ενώ ο Μπουτάρης τηρεί σιγή ιχθύος!

Στον καιρό του Μνημονίου, που οδηγεί στα δεσμά του ΔΝΤ και για τα επόμενα σαράντα χρόνια και της επίκλησης των πατριωτικών αισθημάτων του λαού, από την πλευρά των μανδαρίνων της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν να το μάθουμε κι αυτό.

Έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, του  ταγού της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Αλλαγής, με την φόρα που έχει πάρει, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με μια γαλλική εταιρεία ονόματι «Suez». Σκοπός της είναι η πώληση του 40% της εταιρείας νερού της Θεσσαλονίκης έναντι 70  εκατ. ευρώ, προς την «Suez». Και επειδή αυτή η εταιρεία έχει αμαρτωλό παρελθόν όταν δρούσε στην Αργεντινή, καλό είναι να πούμε ότι η «Suez»,  είχε αγοράσει μαζί με την «Vivendi» την εταιρεία ύδρευσης του Μπουένος Άιρες. Μόλις λοιπόν, ιδιωτικοποιήθηκε το νερό στο Μπουένος Άιρες, η τιμή πήρε τα ύψη, η ποιότητά του πήρε την κάτω βόλτα και  800.000 πολίτες έμειναν χωρίς νερό. Κι έτσι βέβαια και οι υποδομές ύδρευσης - αποχέτευσης της πρωτεύουσας της Αργεντινής έμειναν χωρίς πρόσβαση στα δίκτυα ύδρευσης με ολέθρια αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία. Άξιο λόγου είναι ότι όταν οι Αργεντίνοι ξεσηκώθηκαν και έδιωξαν το ΔΝΤ, τους εγχώριους συνεργάτες του και τους εκεί Παπανδρέηδες, αρνούμενοι να πληρώσουν το χρέος που τους είχαν φορτώσει, αυτή η ευρωπαϊκή εταιρεία διώχθηκε κακήν κακώς και υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ
 
Έχοντας υπόψη αυτήν την προσπάθεια ξεπουλήματος του νερού από την κυβέρνηση το σωματείο της ΕΥΑΘ ξεκινάει καμπάνια για το νερό, με σκοπό τη μείωση του κόστους. Η καμπάνια αυτή θα έχει ως στόχο την ενημέρωση όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης ως προς το σχέδιο αγοράς του 40% της ΕΥΑΘ και την απόκτηση του μάνατζμεντ από Εταιρεία Λαϊκής Βάσης η οποία θα είναι μια ένωση προσώπων που θα αποτελείται από εργαζομένους στην ΕΥΑΘ τους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης, τους γύρω δήμους που υδρεύονται από αυτήν κ.α.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Κ. Μαριόγλου το σχέδιο αυτό είναι εφικτό και θα έχει ως αρχή την ΜΗ ΑΥΞΗΣΗ των τιμολογίων, το αντίθετο δηλαδή από αυτό που έχουν ως σκοπό να κάνουν οι ιδιώτες αν τελικά πωληθεί η ΕΥΑ Θεσσαλονίκης. Για να γίνει αυτό, ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης θα πρέπει να καταβάλει από 136 ευρώ περίπου, με τα οποία θα κατέχει μόνο μία μετοχή. Το ποσό που θα πρέπει να συγκεντρωθεί είναι ύψους 70.000.000 όσα είναι και τα σημερινά μετά φόρων κέρδη της εταιρείας, αλλά και τα χρήματα για τα οποία θα πωληθεί το 40% και η διαχείριση της εταιρείας σε ιδιώτες.

Κατά τη γνώμη του σωματείου, στη διαχείριση της εταιρείας θα πρέπει να συμμετέχουν και οι δήμοι τους οποίους υδροδοτεί η ΕΥΑΘ, κάποιοι εκπρόσωποι φορέων κοινής αποδοχής και αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων. Εφόσον το σχέδιο υλοποιηθεί, ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας θα είναι πλέον αυτή η ένωση προσώπων, η οποία θα μπορεί να ορίσει και την πολιτική της, δηλαδή να βρει τρόπους με τους οποίους μπορούν να μειωθούν οι σπατάλες από την ελλιπή  αποκατάσταση βλαβών, αλλά και να λειτουργεί καλύτερα η εταιρεία. Ανάλογο παράδειγμα, αλλά στον τομέα των απορριμμάτων, έχει επιτευχθεί στη Γερμανία, όπου λαϊκή ένωση προσώπων και φορέων έχουν αναλάβει την περισυλλογή και διαχείρισή τους, με στόχο την μείωση του κόστους. Πάντως εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η σιγή ιχθύος που ακολουθεί για το θέμα ο ανεξάρτητος δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ και την Δημ.Αρ., ο πολύς κύριος Μπουτάρης!
Πάντως αξίζει να υπενθυμίσω ότι ανάλογο πρόβλημα ιδιωτικοποίησης του νερού θα αντιμετωπίσει και η ΔΕΥΑ Πάτρας, εάν το έλλειμμα των περίπου πέντε εκατ. ευρώ, που άφησε η προηγούμενη διοίκηση Μπακαλάρου-Φούρα, δεν το ισοσκελίσει στα επόμενα πέντε χρόνια τουλάχιστον. Ο νόμος περί «Καλλικράτη» είναι ο χασάπης που έφτιασε η κυβέρνηση Παπανδρέου, που γνωρίζει τις αδυναμίες των ΟΤΑ και που επιπροσθέτως τους ωθεί σε ιδιωτικοποιήσεις με την αφαίρεση πόρων, που τους επιβάλλει. Άρα το ενδεχόμενο του φαινομένου «Suez» είναι ορατό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: