ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Γ. Μηλιός: Διαιώνιση των Μνημονίων είναι ο στόχος του Γ. Παπανδρέου



Ο οικονομολόγος Γιάννης Μηλιός απάντά στον Παπανδρέου που μοίρασε... καθρεπτάκια

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προσπαθούν "να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο" για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, υπογραμμίζει ο οικονομολόγος Γιάννης Μηλιός, με αφορμή όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ περί διασφάλισης της ανάπτυξης της χώρας.
Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός "προσπαθούν τώρα να πείσουν τους πολίτες ότι 'τους έσωσαν' και ότι οδήγησαν την οικονομία στην 'ανάπτυξη'", αφού -επί μήνες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να προκαλέσουν την απόσυρση των καταθετών από τα χρεώγραφα του ελληνικού Δημοσίου (με δηλώσεις περί "Τιτανικού", "διεφθαρμένων Ελλήνων", "κοπριτών" κ.ο.κ.) και με τον τρόπο αυτό άνοιξαν τον δρόμο στις επιθέσεις των κερδοσκόπων:

-με τη συνεχή συρρίκνωση των μισθών, των συντάξεων, του κοινωνικού κράτους, περιόρισαν σε πρωτοφανή επίπεδα την αγοραστική δύναμη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, οδηγώντας την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση, με αθροιστική μείωση του ΑΕΠ άνω του 10% από το 2009
-μετά το Μεσοπρόθεσμο, σχεδιάζουν την επιβολή νέων μνημονίων με στόχο να επιταχύνουν την αντιδραστική αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, με υφαρπαγή εισοδήματος από τους μισθωτούς, τους επαγγελματίες, τη μικρή επιχείρηση, τους συνταξιούχους και τη μεταφορά του στο μεγάλο κεφάλαιο και τους κατόχους πλούτου.

την πραγματικότητα", τονίζει ο Γ. Μηλιός, "οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής παρατείνουν το καθεστώς του δανεισμού για την αποπληρωμή των υφιστάμενων υπέρογκων χρεών, με στόχο την επ’ αόριστο συνέχιση των αντιλαϊκών Μνημονίων. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν μπορούν πλέον να εμφανίζονται ως εκφραστές των συμφερόντων του ελληνικού λαού και αυτό οι πολίτες το έχουν κατανοήσει".
Ο ΣΥΝ, υπογραμμίζει, θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων, κοινωνική προστασία, κοινωνική αλληλεγγύη, αναδιαπραγμάτευση του χρέους σε όφελος του λαού με διαγραφή μεγάλου μέρους του, διαχείριση των δημόσιων οικονομικών σε ρήξη με τις χρηματοπιστωτικές αγορές και δημόσιο - κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, ανάπτυξη μέσα από τη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος και των κοινωνικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: