ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

35% το Δημόσιο, 64% οι ιδιώτες, ακόμη και στην κρατική ΕΒΟ


Από την πρωινή κατάληψη του γραφείου του Κ. Σπηλιόπουλου στο Αίγιο.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας που θα ξεπουλήσουν το στρατιωτικό εργοστάσιο, λέει ο Αχαιός υφυπ. Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος

ΣΥΣΚΕΨΗ, ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 4 ΩΡΩΝ πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 8-7-2011, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το φλέγον θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων - στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιου - υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, και με τη συμμετοχή του Αχαιού υφυπουργού, Κώστα Σπηλιόπουλου, της ηγεσίας των ΕΑΣ, του γ.γ. της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρα, του δημάρχου Αιγίου, Στάθη Θεοδωρακόπουλου και των συνδικαλιστών εκπροσώπων των εργαζομένων.

Υπεύθυνος για τα... ιμάτια της ΕΒΟ
ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ, μετά το πέρας της, στο attacktv.gr, ο κ. Σπηλιόπουλος, χαρακτήρισε καλή και διεξοδική τη συζήτηση αφού κατάλαβαν – όπως είπε - οι εργαζόμενοι ότι ο έλεγχος στη στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, είναι δεδομένος, δηλαδή μειοψηφική! Ξεκαθάρισε δε ότι η οδηγία που έχει δοθεί και από το Υπουργείο Οικονομικών - στο πλαίσιο του Μνημονίου 2 για ξεπούλημα του Δημοσίου Τομέα - είναι να προχωρήσει ο Σύμβουλος με δεδομένη τη διατήρηση ποσοστού ελέγχου από το Δημόσιο 35%, ενώ το 65% θα το πάρουν ιδιώτες.

Όσον αφορά την απαίτηση των εργαζομένων (που διατυπώθηκε και με δηλώσεις της προέδρου των εργαζομένων στα ΕΑΣ Αιγίου, Ουρανία Μπίρμπα, στο attacktv.gr) να λάβουν και νομοθετική χροιά οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας, ο Κ. Σπηλιόπουλος αποφεύγοντας, παρατήρησε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ανενεργών στρατοπέδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άφησε θολά όλα τα ενδεχόμενα, σε σχέση με την... τύχη των εγκαταστάσεων της ΜΟΜΑ, στο Ριγανόκαμπο Πάτρας, αλλά και του Πεδίου Βολής, στην Αρόη Πάτρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τίποτα δεν αποκλείεται”.
Κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του υφυπ. Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλου στο Αίγιο
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΒΟ είχαν καταλάβει από τις 11.30 το πρωί το γραφείο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Σπηλιόπουλου στο Αίγιο μετά τη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως έξω από το βουλευτικό του γραφείο. Οι εργαζόμενοι, όπως γράφει το filodimos.gr έλαβαν γραπτή διαβεβαίωση του Υφυπουργού ότι θα έχει συνάντηση μαζί τους αύριο Σάββατο 9 Ιουλίου στο Αίγιο στον χώρο του εργοστασίου.

"Να έρθεις να μιλήσεις εδώ, στους εργαζομένους, γι'αυτά που τους έταζες" ακούστηκε να του λέει η πρόεδρος Ουρανία Μπίρμπα, εν μέσω επευφημιών από τους συναδέλφους της.

ΠΡΙΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ υφυπουργού οι εργαζόμενοι έγραψαν "Ουστ ψεύτη" στην πινακίδα του γραφείου στην είσοδο της πολυκατοικίας. Αργότερα έγραψαν συνθήματα και στο τραπέζι συσκέψεων στο γραφείο του υφυπουργού, ενώ πετούσαν έξω στο δρόμο κάρτες του κ. Σπηλιόπουλου.

Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Περιποίηση στο γραφείου του Υφυπουργού.


Σούρλας: Να απολογηθούν στον ελληνικό λαό

«Οι Πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Οικονομικών μετά τον Κωνσταντίνο  Καραμανλή θα πρέπει να απολογηθούν στον Ελληνικό λαό για την σημερινή κατάσταση της χώρας»

Αυτά είπε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού super b, ο τέως Υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας. Ο κ. Σούρλας δεν εξαίρεσε ούτε την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή της οποίας  ήταν Υπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

η  Ν.Δ. έχει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την σημερινή πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας, διότι εμφανίστηκε άτολμη, όταν έπρεπε να κάνει σημαντικές δημοσιονομικές και θεσμικές αλλαγές.

Ο τέως υπουργός – που, καθώς δεν θα πολιτευτεί πια, δηλώνει ότι θέλει να πάει πλατεία - αναφέρθηκε και στην αποκάλυψή του για νοθεία στα καύσιμα του στρατού, αφήνοντας αιχμές για διαπαραταξιακή διαπλοκή και για εμπλοκή πολιτικών καναλαρχών και δικαιοσύνης, με στόχο το πολιτικό χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: