ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Περί ρατσισμού Παπαϊωάννου – Επιστολή προς Καμίνη

"Μπήκαν στην Πόλη οι οχτροί". Από τη συναυλία στην πλ. Συντάγματος, την πρώτη μέρα.


Επίκαιρη η επιστολή του καλλιτέχνη Κώστα Μεσσάρη, που δημοσιεύεται παρακάτω, καθώς ο καλαβρυτινός υπουργός Δικαιοσύνης Παπαϊωάννου, πρόσφατα χαρακτήρισε με τον απαξιωτικό όρο "τσαντίρια" τα αντίσκηνα που έχουν στήσει οι αγανακτισμένοι πολίτες στην πλ. Συντάγματος, από τις 25 Μαΐου και βάνδαλα επενέβη στο έργο της αδέκαστης και ανεξάρτητης Δικαιοσύνης προτρέποντάς την να παρέμβη, ενώ παράλληλα έδωσε γραμμή στον δήθεν ανεξάρτητο, αλλά με το ΠΑΣΟΚ συνεργαζόμενο και υποστηριχθέντα από την Δημ. Αριστερά του Φ. Κουβέλη και τους Οικολόγους, δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη να καλέσει τα "τάγματα εφόδου" ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, κουκουλοφόροι του υπουργού Προστασίας (της κυβερνητικής γραμμής από τον) Πολίτη, Χρ. Παπουτσή. Μετά το μπαράζ επιθέσεων της Αριστεράς, ο Γ. Καμίνης ανακρούει πρήμνα, αλλά επιμένει "δεν μπορεί η κεντρική πλατεία να είναι κάμπινγκ"! Την απάντηση παίρνει από τον σύμβουλο Φ. Δραγούμη της παράταξής του.


Του ηθοποιού Κώστα Μεσάρη(*)

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει ο απαξιωτικός λόγος του κ. Παπαϊωάννου, υπουργού Δικαιοσύνης, για τα τσαντίρια της πλατείας της πόλης. Όπου τσαντίρι, θα πει γύφτος, παιδί ενός κατώτερου θεού. Ορέ δικαιοσύνη.
Κι όμως, ο Παλαμάς στον "Δωδεκάλογο του Γύφτου" λέει πως μετά το πέσιμο της Πόλης, οι Έλληνες γίναμε γύφτοι, αδέλφια των γύφτων και πήραμε τους δρόμους ανά τας Ευρώπας. Όπου γύφτος, όμως, για τον (πατρινό) Παλαμά θα πει δρόμος, ανοικτή δημοσιά προς την ελευθερία. Κι εμείς που στήσαμε στην πλατεία τα τσαντίρια μας γύφτοι είμαστε που χάσαμε την πόλη μας και πήραμε τον δρόμο, γυρεύοντας αληθινή δημοκρατία, ελευθερία κι αξιοπρέπεια. Δεν είναι τα τσαντίρια μας που πληγώνουν την πανώρια Αττική Γη. Είναι τα αποκρουστικά τσιμεντένια τσαντίρια που στήσανε παντού στην πόλη, οι πολιτικές του κ. Παπαϊωάννου και του ΠΑΣΟΚ, που συνθλίβουν το όμορφο περιβάλλον και που ασχημονούν πάνω στο ιερό κορμί της πανάρχαιας ΓΑΙΑΣ.
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ Αθήνας, μην ασχημονήσετε πάνω στο κορμί της δημοκρατίας. Μη βάψετε τα χέρια σας με αθώων αίμα. Οι πιτσιλιές θα μας πάρουν όλους, ακόμη και τη "Δημοκρατική Αριστερά" που σας ψήφισε, εσάς τον δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισε τα Μνημόνια που η "Δημοκρατική Αριστερά" δεν ψήφισε. Ασχοληθείτε καλύτερα με τα χρέη του δήμου και τους κλέφτες.
_______________________________
ΥΓ.: Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΑΣ, ο προοδευτικός, απαξίωσε την άμεση δημοκρατία της πλατείας και άβαθα σκεπτόμενος είπε πως στις τεράστιες πόλεις του σήμερα η άμεση δημοκρατία είναι αδύνατη. Ίσα - ίσα σήμερα με την τεράστια τεχνολογία, είναι πιο δυνατή παρά ποτέ.
(*) Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ της 12-7-11.


ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΝΤΑΙ

 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς "Ανοιχτή Πόλη" που αντιτάχθηκε στην πολιτική Καμίνη για τους Αγαναχτισμένους της πλ. Συντάγματος, προχθές Δευτέρα και η παράταξη της "Οικολογικής Αθήνας" που υποστήριξε τον Γ. Καμίνη και συμμετέχει στη δημοτική πλειοψηφία, εκδήλωσε την αντίθεσή της. Δια του δημοτικού συμβούλου Φ. Δραγούμη ζητάνα απεμπλακεί ο Δήμος το ταχύτερο καθώς:

"Με τον τρόπο και τη συγκυρία που ανακοινώθηκε (η πρόθεση Καμίνη) φοβόμαστε πως και ο Δήμος γίνεται ολέον κομμάτι του απαξιωμένου πολιτικού συστήματος και χωρίς λόγο εκτίθεται στην οργή των πολιτών".
Κι αφού, οδημ. σύμβουλος τονίζει ότι "ο Δήμος αφήνει στο απυρόβλητο τις ευθύνες της κυβέρνησης και εμφανίζεται να εκτελεί εντολές της", συνεχίζει:
"Η παραμονή των διαδηλωτών στο Σύνταγμα αποτελεί μια δικλείδα που προστατεύει την πόλη από την κλιμάκωση της βίας". Παράλληλα καλεί το Δήμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τον καθαρισμό της πλατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: