ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Χρήσιμη υπενθύμιση από φίλο του blog για το Α΄ ΕΤΟ του 1948

Άποψη του Α΄ Ειδικού Τάγματος Οπλιτών από κάρτα εποχής.

Ο λόγος για το έγκλημα της Μακρονήσου που παραμένει σκοτεινό

«ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με τον Ηλία Αντωνόπουλο - που πάντα είναι εποικοδομητική - αναβίωσαν στιγμές της εποχής εκείνης, που φαντάζουν απίστευτες για την σημερινή πραγματικότητα, χρήσιμες όμως  για την αυτογνωσία μας ως ενεργοί πολίτες. Έτσι, ο νους μου ταξίδευσε στα αιματηρά γεγονότα, που συνέβησαν στη Μακρόνησο.  Επίσημα τότε οι αρχές είχαν μιλήσει για 17 νεκρούς και 61 τραυματίες.  Αυτό το είχα συναντήσει γραμμένο στις εφημερίδες της εποχής. Όμως στα βιβλία απωλειών του Α' ΕΤΟ καταγράφονται μόνο 15 νεκροί, ενώ στα βιβλία απωλειών των υπολοίπων ταγμάτων δεν αναφέρονται νεκροί κατά τις ημέρες των γεγονότων. Τι είχε γίνει; Δεν κράτησαν πλήρη αρχεία; Είναι δυνατόν;».

Τα παραπάνω έγραφα στην ανάρτηση για την συζήτηση με τον μακρονησιώτη Ηλία Αντωνόπουλο και πριν αλέκτωρ λαλήσει, φίλος που «έπεσε» πάνω στην ανάρτηση του κειμένου αφής στιγμής μπήκε στο διαδίκτυο, μου υπενθύμισε τα παρακάτω:

«ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ, στις 6 Μάρτη του 1948, ο διοικητής του Α' ΕΤΟ, ο λοχαγός Αντ. Βασιλόπουλος, εξέδωσε μια ανατριχιαστικά μεθοδευμένη διαταγή που με αυτή αποπειράθηκε να συγκαλύψει τα εγκλήματα και έλεγε επί λέξει:

«Κύμα αυτοκτονιών ενέσκηψεν εις το υπ' εμέ Τάγμα. Πλανώνται οι αποπειρώμενοι εάν νομίζουν ότι δύνανται να διαθέτουν τον εαυτόν των όπως αυτοί θέλουν. Εις το εξής διά πάντα αποπειρώμενον εντέλλομαι όπως οι διοικηταί των λόχων προβαίνουν εις ένορκον προανάκρισιν, το πόρισμα της οποίας θα μου υποβάλλουν αυθημερόν μετά της σχετικής μηνύσεως διά την παραπομπήν εις το έκτακτον Στρατοδικείον».

Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΥΜΑ αυτοκτονιών. Όμως στο βιβλίο απωλειών του Α' ΕΤΟ καταγράφεται μόνο ένας αυτόχειρας στις 5/3/1948. Και με ρώτησε είναι αυτό «κύμα αυτοκτονιών»; Από την άλλη, αν δεν υπήρχε ένα υποτιθέμενο «κύμα αυτοκτονιών» ο Βασιλόπουλος δεν θα εξέδιδε τέτοια διαταγή. Που είναι λοιπόν τα στοιχεία που πιστοποιούν τις αυτοκτονίες ή τις απόπειρες αυτοκτονιών; Απλά τα στοιχεία έχουν εξαφανισθεί από τα Αρχεία του ΓΕΣ ή τα κατέστησαν απόρρητα, προκειμένου να μην φανεί το ειδεχθές έγκλημα. Πάντως το ΓΕΣ επί υπ. Εθν. Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου επέμενε, «αυτά είναι τα αρχεία». Δεν έλεγε βέβαια ότι έχουμε κι άλλα, αλλά είναι απόρρητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: