ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΠΟΕΣΥ: Να σταματήσει η βία από την αστυνομία και τα ΜΑΤ

"No pasaran" φαίνεται να φωνάζει στους ροπαλοφόρους ΜΑΤατζήδες


Εναντίον των δημοσιογράφων, που ασκούν το λειτούργημα της ενημέρωσης!
 

Της δημοσιογράφου Α. Νταρζάνου, (από την ΑΥΓΗ)


Την στοχοποίηση και την συστηματική και απρόκλητη άσκηση βίας εναντίον των ανθρώπων του Τύπου, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ από την αστυνομία και τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους σε συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις, κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. Η ΠΟΕΣΥ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και κατά του Διοικητή των ΜΑΤ, για επικίνδυνες και βαριές σωματικές βλάβες κατά δημοσιογράφων, μάλιστα με σκοπό τη βλάβη και με προσχεδιασμό, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της 15ης, 28ης και 29ης Ιουνίου στην Αθήνα.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«Δεν πάει άλλο, οι δημοσιογράφοι κακοποιούνται καθ' υπόδειξη. Βρίσκονται υπό διωγμό", "Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί να δουλεύουμε σε πολεμικές συνθήκες».
Γιώργος Σαββίδης,
πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ

«Να ξέρει ο λαός πως εμείς οι άνθρωποι του Τύπου και της ενημέρωσης, από τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ έως τους τεχνικούς, είμαστε αλληλέγγυοι και αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Υπάρχουν και τα "κακώς κείμενα", αλλά είναι λίγα και ανούσια μπροστά στην πλειοψηφία των χιλιάδων εργατών του Τύπου. Αν ήταν όλοι αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, όπως λένε, ναι, είμαι και εγώ ένας αλήτης, ρουφιάνος, δημοσιογράφος, γιατί έμαθα να είμαι στο πεζοδρόμιο και να μεταδίδω όλα όσα βλέπω στους συμπολίτες μας, με το όποιο τίμημα».

Μανώλης Κυπραίος,
δημοσιογράφος

«Οι δημοσιογράφοι πρέπει να γίνουν η φωνή των ανθρώπων που δέχθηκαν τη βία εκείνες τις μέρες, είπε. Αυτών των ανθρώπων που θέλησαν να διαδηλώσουν και βρέθηκαν σε σύννεφο χημικών και δέχθηκαν κακοποίηση. Οι δημοσιογράφοι έχουν προσωπική ευθύνη, όταν καλύπτουν, να δημοσιοποιούν τέτοια γεγονότα».
Γιώργος Αυγερόπουλος,
πολεμικός ανταποκριτής του Εξάντα


«Δίχτυ προστασίας μας είναι μόνο η κοινωνία: τρώμε ξύλο όταν τη φωτογραφίζουμε να τρώει ξύλο.  Η Αθήνα είναι πιο επικίνδυνη από τη Βαγδάτη και τη Γάζα».
Μάριος Λώλος,
πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ

«Απαγορευμένα χημικά σε πρωτοφανείς ποσότητες και πολιτική εντολή εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος. Με  έβρισαν, κλώτσησαν, έριξαν κάτω και μου έσπασαν το χέρι. Τον δημοσιογράφο Απόλλωνα Λιακόπουλου, τον  οδήγησαν σε... δίκη κατηγορώντας τον για αντίσταση κατά της αρχής με ψευδή στοιχεία. Η σύλληψη και το ξύλο στον Α. Λιακόπουλο καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες και γι' αυτό αθωώθηκε από το αυτόφωρο»!
Δ. Τρίμης,
δημοσιογράφος

«Τα δικαστήρια είναι ιδιαίτερα επιεική στις περιπτώσεις αστυνομικής βίας. Η Δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποδώσει δικαιοσύνη. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντες, οφείλει να ανοίξει την υπόθεση».
Τ. Πετρόπουλος,
νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣY

Δεν υπάρχουν σχόλια: