ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κίνα: Οι αρχές κλείνουν «μαϊμού» - μαγαζιά της Apple


http://wwk.kathimerini.gr/kathnews/images/dot_clear.gifΗ ιστορία πήρε διαστάσεις από μία Αμερικανίδα blogger

Από το post ενός blog ξεκίνησε η επιχείρηση κλεισίματος αρκετών μαγαζιών – «μαΪμού» της Apple, στην πόλη Kunming της Κίνας. Έπειτα από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα από το blog ΒirdAbroad μιας Αμερικανίδας που κατοικεί στην συγκεκριμένη πόλη, οι αρχές εντόπισαν πέντε τέτοια μαγαζιά που παρίσταναν ότι ήταν αντιπρόσωποι – υποκαταστήματα της Apple. Δύο από αυτά έκλεισαν καθώς οι ιδιοκτήτές τους δεν έχουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.
Στο άρθρο της η Αμερικανίδα, έγραψε για τη συζήτηση που είχε με το προσωπικό του μαγαζιού· αρκετοί υπάλληλοι είχαν πειστεί ότι πράγματι δούλευαν για την κολοσσό του Στιβ Τζομπς. Αν και το μαγαζί που επισκέφτηκε η blogger είχε την απαραίτητη άδεια εμπορίας γνήσιων προϊόντων της Apple, οι κινεζικές αρχές εφόρμησαν σε άλλα μαγαζιά όπου αντιλήφθηκαν την παρανομία τους.
Από την πλευρά της η Αpple είπε ότι δεν έχει να κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο. Ωστόσο, η Aμερικανίδα blogger δήλωσε ότι το μαγαζί ήταν ένα «όμορφο αντίγραφο - ένα εξαιρετικό – το καλύτερο αντίτυπο που έχω δει ποτέ μου». Το εσωτερικό του μαγαζιού είχε μια πολύ ωραία στριφογυριστή σκάλα, καθιστικό χώρο, ενώ οι υπάλληλοι φορούσαν μπλε κοντομάνικα και πλατιούς αναδέτες που δήλωναν το όνομα και την ιδιότητά τους. Με μια καλύτερη, όμως, ματιά το μαγαζί δεν φαινόταν να ήταν κτισμένο με βάση υψηλά στάνταρντ. Η σκάλα φαινόταν χαλαρά συναρμολογημένη, οι τοίχοι δεν ήταν βαμμένοι κατάλληλα ενώ μπροστά υπήρχε η επιγραφή «Apple Store»· ωστόσο, «η Αpple ποτέ δεν γράφει τον τίτλο της σε πινακίδες έξω από τα μαγαζιά της», παρατήρησε η Aμερικανίδα blogger.
Σύμφωνα με έρευνά της, τα μόνα επίσημα μαγαζιά της Αpple στην Κίνα βρίσκονται στο Πεκίνο και την Σανγκάη. Την ίδια στιγμή, ένας περαιτέρω έλεγχος έδειξε ότι κανένα από τα τρία μαγαζιά που έκλεισαν δεν βρίσκονταν στην επίσημη λίστα αντιπροσώπων της εταιρείας. Για την ιστορία, το blog που δημοσιοποίησε την υπόθεση συγκέντρωσε περισσότερες από 500.000 επισκέψεις σε λιγότερο από 48 ώρες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: