ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Αυτόφωρο για το "έγκλημα" της σκηνής , (αν είναι δυνατόν!)


Πολύ πιθανό να ζήσουμε πάλι τέτοιες στιγμές, όπως το διήμερο της ντροπής τον Ιούνιο.

Ο σοσιαλιστής Μ. Παπαϊωάννου, ο δημοκρατιός Γ. Καμίνης, η φιλελεύθερη Ντόρα Μπακογιάννη τα κατάφεραν - Παράνομοι οι διαμαρτυρόμενοι στο Σύνταγμα

Το χρονικό μιας... προαναγγελθείσας εισαγγελικής παρέμβασης ολοκληρώθηκε χθες, μετά την εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να τηρηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για τους σκηνίτες Αγανακτισμένους του Συντάγματος. Είχαν προηγηθεί η προτροπή του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, η παρέμβαση του δημάρχου Αθήνας Γιώργου Καμίνη και η οργισμένη αντίδραση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Η εκκαθάριση της κεντρικής πλατείας της χώρας από τους "ενοχλητικούς" πολίτες που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την υπογραφή του Μνημονίου είναι πλέον θέμα χρόνου, καθώς η εντολή της κ. Ράικου έφτασε χθες το απόγευμα στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αυτή θα πρέπει να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση με εντολή να τηρηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διάπραξη του αδικήματος της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο. Με βάση την εισαγγελική εντολή, οι αστυνομικοί θα σχηματίζουν δικογραφίες και θα συλλαμβάνουν τους πολίτες που διαπράττουν το εν λόγω αδίκημα.
Την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος είχε ζητήσει ήδη από τις 7 Ιουλίου ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι "μόνο μέσα από τον διάλογο μπορεί να βρεθεί λύση και όχι με την επέμβαση των ΜΑΤ ή της εισαγγελίας". Ο ίδιος, πάντως, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει "τσαντίρια" τις σκηνές των διαδηλωτών κι έκανε λόγο για μια κατάσταση που "αδικεί την εικόνα της πόλης". Ο υπουργός μάλιστα ζήτησε την παρέμβαση του δήμου Αθηναίων, αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου για να αλλάξει η εικόνα της Αθήνας.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του υπουργού, λίγες ημέρες αργότερα. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "εδώ πέρα ο δήμος θέλει μια διαβεβαίωση από την Αστυνομία ότι όταν θα προβεί πλέον σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις θα έχει την απόλυτη αρωγή της Αστυνομίας, αλλά και εγγύηση ότι δεν θα ξεσπάσουν και πάλι επεισόδια". Ο ίδιος πρόσθεσε: "Ο δήμος δεν έχει καμιά εξουσία να συλλάβει κανέναν ούτε να διώξει με φυσική βία καμία απολύτως δύναμη. Ο δήμος το πολύ -πολύ που μπορεί να πει είναι 'πρέπει να φύγετε από την πλατεία'. Αυτοί που έχουν στήσει εκεί μπορεί να είναι τα πάντα, είναι ένα πλήθος ανθρώπων αρκετά ετερόκλητων".
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία απερίφραστα ζήτησε επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Συντάγματος, χαρακτηρίζοντας "πλήρη ανομία" τα όσα συμβαίνουν στην πλατεία. Χθες επανήλθε και με δηλώσεις της επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων για την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο που "ανθούν" στην πρωτεύουσα, ενώ χαρακτήρισε "καραγκιόζ μπερντέ" την ύπαρξη των σκηνών.
Χθες πάντως, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς μετέφερε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό την πρόθεση των Αγανακτισμένων να αποχωρήσουν στις αρχές Αυγούστου, όταν δηλαδή κλείσει για τη θερινή περίοδο η Βουλή, και υποστήριξε ότι έχει αποκατασταθεί ο διάλογος με τους διαδηλωτές και ήδη οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει.
ΕΙΡ. ΛΑΖ. (από την ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: