ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Παίζουν με τη φωτιά, προετοιμάζοντας την επιλεκτική χρεωκοπία


Ασκήσεις επί χάρτου, ή εκμάθηση "στου κασιδιάρη το κεφάλι";

Για «μερική αδυναμία πληρωμών» κάνει λόγω  στους Financial Times o Γ. Παπανδρέου


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τη φωτιά παίζει ο Γ. Παπανδρέου, καθώς η κυβέρνηση στρώνει ανοιχτά πλέον το χαλί της “επιλεκτικής χρεωκοπίας”. Το εν λόγω σενάριο άφησε χθες ανοιχτό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση των "Financial Times" ένα 24ωρο μετά την “αποδραματοποίηση” του όρου “επιλεκτική χρεωκοπία” από τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο.
ΜΙΛΩΝΤΑΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΤΟΥΣ "Financial Times Deutschland", ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι θα πρέπει κανείς να εξετάσει επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών (σ.σ. στα γερμανικά με τη φράση “μερική αδυναμία πληρωμών” εννοούν την επιλεκτική χρεωκοπία). “Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, με κυβερνητικές πηγές να επιβεβαιώνουν ότι “η ελληνική κυβέρνηση πιέζει με όλους τους τρόπους προκειμένου η Ευρώπη να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις”. Στην ίδια συνέντευξη, ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται ανοιχτός και στο σενάριο επαναγοράς ελληνικού χρέους στο 50% της ονομαστικής αξίας του, με χρήματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

“Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να ελαφρύνει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά και την εξυπηρέτησή του”, δήλωσε, σημειώνοντας, πάντως, ότι... “είναι ανοιχτός απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες”.
                                                                                          
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ της συνέντευξης, που έχει τίτλο “Ο Παπανδρέου πιέζει την Ε.Ε. και το ΔΝΤ να βιαστούν” και υπότιτλο “Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας”, ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει πως η μη λήψη απόφασης από την Ε.Ε. “δημιουργεί ανασφάλεια”. “Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύει την Ελλάδα και θα μπορεί η χώρα να προβεί στις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε το ίδιο το πρόγραμμα θα υπονομευτεί”, κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου.
(Του Γιώργου Μελιγγώνη, από την ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: