ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Γεγονός της Πάτρας ότι συνδικαλιστής ζήτησε συγγνώμη της Αστυνομίας


29-6-2011. Επίθεση κατά ειρηνικού διαδηλωτή. Πόσο τιμά την Αστυνομία αυτό;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ - gmosxos1@hotmail.com(*)

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΟ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καλλιεργώντας τον φόβο και με όπλο τον εκβιασμό, επιχειρεί την μεγαλύτερη επίθεση της μεταπολίτευσης στις κοινωνικές κατακτήσεις. Τα μέτρα που λαμβάνει εμφανίζονται ως ένας απαραίτητος μονόδρομος για την μείωση του χρέους. Είναι ψέμα. Όχι μόνο γιατί το χρέος αυξάνεται αντί να μειώνεται, αλλά γιατί μερικά από τα σημαντικότερα μέτρα, όπως οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, δεν σχετίζονται καθόλου με τα δημοσιονομικά μεγέθη.
    ΌΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο μπορεί σε αρκετούς να φάνηκε  σα μία λεκτική ακρότητα. Από τότε, όμως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της για να κάνει καθαρό ότι ακριβολογούσε.
   ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ, η κυβέρνηση έκανε το επόμενο βήμα. Οι χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία στρατιωτική επιχείρηση που ως μοναδικό στόχο είχε  την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε ξεκάθαρο ότι διεξάγει πόλεμο ενάντια στην τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζεται πλέον ως εσωτερικός εχθρός. Το μόνο που κατάφεραν με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου είναι να θεμελιώσουν τη θέση τους στην ιστορία ως μια από τις πιο αυταρχικές κυβερνήσεις δίπλα σε αυτές  της Θάτσερ και του Πινοσέτ.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ σε μία χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει παραχθεί τεράστιος πλούτος. Το ελληνικό ΑΕΠ έχει αυξηθεί σχεδόν 60%. Το χρέος όμως δεν μειώθηκε γιατί τόσα χρόνια η φορολογία του ελληνικού κεφαλαίου έπεσε από το 45% στο 20%. Το κρατικό χρέος αποτελεί τη συσσωρευμένη νόμιμη φοροαπαλλαγή του ελληνικού κεφαλαίου. Είναι η άλλη όψη των κερδών που τόσα χρόνια ο ελληνικός καπιταλισμός έβγαζε σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Η καλύτερη απόδειξη βρίσκεται στις ελβετικές τράπεζες με τις ελληνικές καταθέσεις 600 δις ευρώ. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν χαθεί 100 δις έσοδα λόγο των φοροαπαλλαγών και της μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των Α.Ε. Άρα πράγματι λεφτά υπάρχουν!
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΜΩΣ ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Το διαπιστώνουν τα στελέχη της Κυβέρνησης, τώρα που επιστρέφουν στην επαρχία και εισπράττουν την αγανάκτηση των ψηφοφόρων τους. Το διαπίστωσε και ο Κουτσούκος  τη Δευτέρα  στο Ρίο, από τους εργαζομένους της ΕΒΟ Αιγίου!
    ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΜΑΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, καθημερινά ο κόσμος που ως τότε φοβούμενος υπέμενε όπως μπορούσε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας είπε «ως εδώ». Το κίνημα των πλατειών που γεμίζει ζωή και δημοκρατικό περιεχόμενο τις πλατείες όλης της χώρας, που βάζει τις έννοιες της ισότητας, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας στο καθημερινό λεξιλόγιο ανατρέπει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και προκαλεί τρόμο στην κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της.
     ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΩΡΕΣ η χώρα άλλαξε τρεις φορές πρωθυπουργό. Φ. Κουβέλης, Στ. Δήμας, Κ. Στεφανόπουλος. Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ κάθε πέντε λεπτά επαναλάμβαναν ότι έχουμε εξασφαλισμένη την Πέμπτη δόση. Δεν σημαίνει κάτι αυτό;
    Ο ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΣΤΙΣ 30-6-2011,  επομένη ημέρα της νεοναζιστικού τύπου αστυνομικής βίας επιχειρούσε, από βήματος Βουλής, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ ο συνάδελφός του, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης, όχι μόνο δεν απέκλειε τη λειτουργία παρακρατικών θυλάκων στις τάξεις της Αστυνομίας, αλλά ζητούσε “να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο” και να διερευνηθούν ουσιαστικά οι σκηνές που φαίνονται στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν κουκουλοφόρους και προβοκάτορες να συνεργάζονται χαριεντίζοντας με άνδρες των ΜΑΤ.
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ απέστειλαν στον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τρία μέλη του οργάνου. Πρόκειται για τους Θ. Τζήμα, Αντ. Ελευθεριάδη και Δ. Σακελλάρη - ο τελευταίος είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Αυτά τα μέλη του οργάνου δήλωσαν “εξοργισμένοι” με “την άγρια και βάρβαρη κατασταλτική πολιτική που η ΕΛ.ΑΣ. υλοποιεί σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών’’.
   ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Υπαλλήλων και Αξιωματικών επεσήμαναν το νοσηρό φαινόμενο των ακραίων συμπεριφορών ανδρών του σώματος που χρησιμοποιούνται για την καταστολή κοινωνικών διαμαρτυριών.
    ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ της Πάτρας, είναι η καταδίκη αυτών των συμπεριφορών και από τον γ.γ. της ΠΟΑΣΥ, τον πατρινό αστυνομικό Βασίλη Κωνσταντόπουλο, που ζήτησε συγγνώμη για την στάση της Αστυνομίας κατά την Τετάρτη της ντροπής 29-6-2011, στην πλατεία Συντάγματος και πρόσθεσε ότι έκανε αυτό που έπρεπε ήδη να είχε κάνει η ηγεσία του Υπουργείου, δηλαδή ο υπουργός Παπουτσής.
     Ο ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗ, ζήτησε από τον φίλο του αγωνιστή του Πολυτεχνείου Σήφη Καυκαλά, να ενημερωθεί ιδιαίτερα για το γεγονός που κατέγραψαν οι κάμερες, σχετικά με τις εικόνες από τη φιλική συμπεριφορά των ΜΑΤ προς τους κουκουλοφόρους-προβοκάτορες. 
ΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΤΑΝ" του είπε. Ο αγωνιστής Καυκαλάς είχε συλληφθεί λίγο πιο πέρα, την ίδια ώρα. Ωστόσο ο Χρ. Παπουτσής πίστεψε τον αρχηγό Οικονόμου και βγήκε στα κεραμίδια μαζί με τον Θ. Πάγκαλο λέγοντας ότι οι προβοκάτορες, που όπως αποδείχθηκε είναι μέλη εθνικιστικών παρεών, ήσαν παρολίγο θύματα των ΣΥΡΙΖαίων, που τους κυνήγησαν κλπ.Έτσι χυδαιολόγησαν κατά των αγανακτισμένων ειρηνικών αγωνιστών στις πλατείες της χώρας. 
Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΘΕΛΕΙ ΞΕΧΝΑ ότι κανένα παρακράτος δεν φυτρώνει και δεν ευδοκιμεί εάν το επίσημο κράτος δεν το υποθάλπει. Και φυσικά κανένας υπουργός δεν ομολογεί ότι έχει σχέσεις με το παρακράτος.
ΌΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ, δεν ξεχνούμε ότι οι Γκοτζαμάνηδες, οι Εμμανουηλίδηδες, η Καρφίτσα, η Αντικομμουνιστική Σταυροφορία κ.ά.π. δεν θα υπήρχαν στη δεκαετία του 60 εάν το επίσημο κράτος της Δεξιάς δεν τους υπέθαλπε και δεν τους χρησιμοποιούσε: Στο Στρατό, στην Αστυνομία-Χωροφυλακή, στην ΚΥΠ.
ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ανά τον κόσμο, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες για το παρακράτος που ζήσαμε στις 29-6-2011 με τους κουκουλοφόρους να συνεργάζονται με τα ΜΑΤ.
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ κυβέρνηση, μέσα στη Βουλή με νόμο παρέδιδε τη χώρα πισθάγκωνα δεμένη στους ξένους επικυρίαρχους, έξω από το Κοινοβούλιο ζήσαμε στιγμές παρακράτους με επίκεντρο τους πραίτωρες του Χρ. Παπουτσή, που πάσχιζαν να υποτάξουν το ειρηνικό αγωνιστικό φρόνημα του ελληνικού λαού.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, τον παλιό πρόεδρο της αγωνιζομένης ΕΦΕΕ, ισχύει το γνωμικό «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα»!
 (*) Το  παραπάνω  άρθρο  δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία
εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ της Πάτρας, την Πέμπτη 7-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: