ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Το κίνημα των πλατειών στο επίκεντρο της συνέλευσης ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας


ΔΕΙΤΕ ένα ακόμη βίντεο. Αστυνομικοί ή πετροβολητές;

Είκοσι επτά αντιπρόσωποι για την Δ΄ Πανελλαδική  Συνδιάσκεψη
που θα γίνει από 8 έως 10-7-2011


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5-7-2011 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης Πατρών η Συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐαςγια την εκλογή αντιπροσώπων της Δ΄ Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10-7-2011, στην Αθήνα, με σκοπό την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο βήμα ο Αλέκος Καλύβης.
ΜΕ ΘΕΜΑ «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ στις πολιτικές εξελίξεις μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου» μίλησαν προς τα μέλη οι Βασίλης Μουλόπουλος, βουλευτή Επικρατείας και ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα στο κίνημα των αγανακτισμένων στις πλατείες, δίνοντας έμφαση στην πλατεία Γεωργίου Πάτρας και την αστυνομική βία στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, που ακροβατεί στα όρια νομιμότητας και αυθαιρεσίας.
Μετά από τις τοποθετήσεις των μελών ακολούθησε η έγκριση των 27 αντιπροσώπων της Αχαΐας που βγήκαν κατά αναλογία ένας προς πέντε μέλη.

Ο ευρωβουλευτής Β. Μουλόπουλος στο βήμα
ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο Β. ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ επεσήμανε ότι η επόμενη περίοδος θα είναι  σοβαρών ανακατατάξεων και συγκρούσεων. Χαρακτήρισε «αποφράδα» την Τετάρτη της αστυνομικής Βίας στο Σύνταγμα, κατά την οποία τέσσερις χιλ. ασφυξιογόνων ρίχτηκαν κατά ειρηνικών διαδηλωτών,  τόνισε ότι «η κοινωνία αρνείται να αυτοκτονήσει» και επισήμανε ότι «η ενότητα της Αριστεράς είναι αναγκαία για την απόκρουση της επίθεσης ΔΝΤ και Κυβέρνησης».
Ο ΑΛ. ΚΑΛΥΒΗΣ ΣΤΑΘΗΚΕ στην κυβερνητική «επιδίωξη να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας στη χώρα», να «κάνει επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού», και «να θέσει εκτός την Αριστερά από το κίνημα των πλατειών, για το οποίο την κατηγορεί».
Και «η απάντησή μας είναι να προβάλουμε την ενότητα της Αριστεράς και να απευθυνόμαστε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που αποδεσμεύεται από αυτό».
Στο εισηγητικό κείμενο, στο οποίο τοποθετήθηκε η συνέλευση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:
«Η 4Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΑΣ, πραγματοποιείται μέσα σε ένα εξαιρετικά «καυτό» και εκρηκτικά κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Η βαρβαρότητα του μνημονίου, που συνεχώς ανανεώνεται και ενισχύεται, το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας και η πρωτοφανής επέμβαση της τρόικας, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, στα εσωτερικά μας, έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους, το σύνολο του ελληνικού λαού και τη χώρα μας στη χειρότερη κατάσταση στη σύγχρονη ιστορία. Σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα έχουμε από την ώρα που εξαγγέλθηκε το μνημόνιο και τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης, μια συνεχή κλιμάκωση των λαϊκών αγώνων σε πολλά επίπεδα. Απεργίες, συλλαλητήρια και πολλές άλλες μορφές αντίστασης και πάλης, νέα κοινωνικά κινήματα (διόδια, δεν πληρώνω, ακρίβεια, χωματερές κλπ) σφράγισαν αυτούς τους αγώνες την προηγούμενη περίοδο.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΠΗΚΑΜΕ σε μια νέα φάση του κινήματος αντίστασης κατά των μέτρων, που αποτελεί τομή και νέα ποιότητα. Έχουμε το κίνημα των «αγανακτισμένων». Στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες των μεγάλων πόλεων της χώρας. Ένα κίνημα που διαμορφώνει κλίμα αισιοδοξίας και θετικές προοπτικές.
ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ αυτού του κινήματος είναι:

Ο Αλ. Καλύβης συζητά με το Γιώργο Γιαννόπουλο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
Συζήτηση και με τον συνδικαλιστή Θόδ. Παλουμπιώτη, του νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας

Ανεξαιρέτως των ηλικιών, η μαζικότητα, η συνέχεια, η μαχητικότητα, η πανελλαδική διάστασή του, ο αυτόνομος χαρακτήρας του, τα στοιχεία της συλλογικότητας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του διεθνισμού.

Και     Η σαφήνεια των κεντρικών του στόχων:
- Να ανατραπεί το μνημόνιο και τα πρόσθετα μέτρα
- Να φύγει η κυβέρνηση
- Να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: