ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Καλεί τον υπουργό Παπουτσή να τηρήση την υπόσχεσή του στην Πάτρα


Από την κινητοποίηση για την απόδοση του παλιού λιμανιού στην Πάτρα.

Του προτείνει να παραβρεθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα το  Μεταναστευτικό και το νέο Λιμάνι


Να τηρήσει τη δέσμευσή του και να επισκεφθεί άμεσα την Πάτρα για να ανακοινώσει το σχεδιασμό της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την περιοχή, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού, καλεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς. Με επιστολή του προς τον Υπουργό, ο κ. Δημαράς του υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις του που δεν τηρήθηκαν,  του κάνει γνωστά τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με τη λειτουργία του νέου λιμανιού και τον καλεί να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, προκειμένου να ενημερώσει  όλες τις παρατάξεις και να τοποθετηθεί. Ωστόσο μέχρι τούδε δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργού και στην δημοτική αρχή αρχίζουν να ωριμάζουν σκέψεις για δυναμικές αντιδράσεις.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, που εστάλη στις αρχές της παρούσης εβδομάδος, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Παρ’ όλες τις δεσμεύσεις σας από τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα επισκεφθείτε άμεσα την Πάτρα για το χρόνιο και συνεχώς οξυνόμενο πρόβλημα της συρροής μεταναστών στην πόλη, και παρά τις συνεχείς οχλήσεις και εκκλήσεις μας να υλοποιήσετε αυτή σας τη δέσμευση, έχουν παρέλθει επτά μήνες και αυτό δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατόν.
Σας υπενθυμίζω ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο γραφείο σας στο Υπουργείο, παρουσία και του Περιφερειάρχη  Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα είχατε  δεσμευτεί ότι θα επισκεφθείτε την Πάτρα, αμέσως μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου που, για να γνωστοποιήσετε  το ακριβές χρονοδιάγραμμα  υλοποίησης της πολιτικής της Κυβέρνησης  για την περιοχή και να υπάρξει πλέον  χρονικός ορίζοντας επίλυσης του οξύτατου  προβλήματος που ταλανίζει τους κατοίκους της Πάτρας για περισσότερο από μια  δεκαετία.
Στην ίδια συνάντηση, είχατε δεσμευτεί ότι εντός του Απριλίου του 2011, θα έχει γίνει η προμήθεια του ειδικού σκάνερ ανίχνευσης ανθρώπινης ζωής έτσι ώστε να εντοπίζονται οι μετανάστες που προσπαθούν να διαφύγουν λαθραία. Δυστυχώς ούτε αυτό έχει καταστεί δυνατόν να υλοποιηθεί
Με  επιστολή μου   στις  9  Φεβρουαρίου του 2011 (αριθμ. 664), σας υπενθύμισα την δέσμευσή σας και σας ενημέρωσα για την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα και για την ένταση των  επεισοδίων μεταξύ των μεταναστών, που τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτα.. Καμία απάντηση δεν λάβαμε από την πλευρά σας.
Ακολούθως, λόγω του κρίσιμου του θέματος και της αναγκαιότητας άμεσης λήψης  μέτρων ανέλαβα την πρωτοβουλία να συγκαλέσω σύσκεψη το Σάββατο 2 Απριλίου 2011, με τη  συμμετοχή και των εννέα βουλευτών Αχαΐας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και οι νέες ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει, ενώ ενημέρωσα τους βουλευτές του νομού για την αποδοχή εκ μέρους σας της πρότασης  να επισκεφθείτε την Πάτρα, αμέσως μετά τη ψήφιση του σχετικού νόμου που ρύθμισε τα θέματα των μεταναστών. Όλοι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητη η άμεση ενημέρωση τόσο του Δημάρχου όσο και των Βουλευτών από εσάς για το κρίσιμο θέμα της μετανάστευσης και το σχέδιο αντιμετώπισής της από την κυβέρνηση.
Για αυτό το λόγο σας παρακαλέσαμε  με επιστολή μας στις 4 Απριλίου 2011 (υπ΄αριθμ 1783) να ορίσετε  στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σύσκεψη παρουσία  του Δημάρχου και των εννέα βουλευτών Αχαΐας στην Πάτρα ή -αν αυτό δεν είναι δυνατόν- στο Υπουργείο σας, προκειμένου να μας ενημερώσετε. Καμία απολύτως απάντηση δεν λάβαμε ούτε σε αυτήν μας την έκκληση, ούτε ο Δήμος της Πάτρας, ούτε οι βουλευτές του Νομού.  Αντιθέτως επιλέξατε να επισκεφθείτε την Ηγουμενίτσα και όχι την Πάτρα που αντιμετωπίζει επί χρόνια και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το πρόβλημα. Είναι εύλογο να προκαλούνται  πολλά ερωτηματικά από αυτή την επιλογή σας στους φορείς της πόλης μας.
Στο διάστημα των επτά μηνών που μεσολάβησε από τη δέσμευσή σας στην πόλη μας δημιουργήθηκαν  νέα δεδομένα τα οποία κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος από την κυβέρνηση. Μιλώ για τη λειτουργία του νέου λιμανιού  της Πάτρας και τον κίνδυνο διάχυσης των μεταναστών και επέκτασης της ανθρωπιστικής κρίσης σε όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πόλη και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειές του.
Για αυτό το λόγο σας καλώ να τηρήσετε τη δέσμευσή σας απέναντι τους Πατρινούς και να έρθετε άμεσα στη Πάτρα για να κάνετε γνωστό το σχεδιασμό του Υπουργείου για την περιοχή. Σας καλώ επίσης να παραστείτε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας προκειμένου να υπάρξει συνολική ενημέρωση όλων των παρατάξεων για το θέμα και να δοθεί η δυνατότητα να ακούσετε όλες τις θέσεις καθώς το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν έχει χρώμα ούτε παράταξη.  Είναι ένα θέμα που απαιτεί εδώ και τώρα λύση από την κυβέρνηση. Σας παρακαλώ να μας κάνετε άμεσα γνωστές  τις προθέσεις σας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: