ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Μυρσίνη Λοΐζου: Όχι "Καλημέρα, Ήλιε" στην Ελλάδα του σκότους

ΔΕΙΤΕ το βίντεο. Τέσσερις θρασύδειλοι των ΜΑΤ συλλαμβάνουν νεαρό.


Ηλ. Ανδριόπουλος: Ποτέ ένα καλό τραγούδι δεν ύμνησε τον τύραννο ή τον προδότη

Η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου, με ανοικτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ αντιδρά στην καπηλεία του γνωστού τραγουδιού που συνέθεσε ο Μάνος "Καλημέρα, Ήλιε". Γράφει στην επιστολή της:

"Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά πνευματική, αξιακή, ηθική και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.
Βέβαια, ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον λαό. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου. Επειδή, όπως αποδείχτηκε, δεν είστε και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του λαού και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε. Ο ήλιος άλλωστε είναι δικός μας και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει".


ΚΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ

Μετά την Μυρσ. Λοΐζου ήταν η σειρά του Ηλία Ανδριόπουλου να απαγορεύσει στο ΠΑΣΟΚ τη χρήση του τραγουδιού του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες» τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς, που το κόμμα είχε κάνει ύμνο του, συνδέοντάς το με την ημερομηνία ιδρύσεώς του. Σε επιστολή του ο συνθέτης γράφει:

«Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με το χρόνο η αγάπη του λαού μας και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του. Ποτέ ένα καλό τραγούδι και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην Ιστορία της Ανθρωπότητας τον τύραννο, τον… δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς, στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.
Έχοντας υπόψιν μου αυτά και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από δω και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου «Θασε ξανάβρω στους μπαξέδες», στίχοι Μάνου Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού κατά το ’21, τον Μακρυγιάννη».

Έτσι μετά τα παραπάνω το ΠΑΣΟΚ ξεμένει με τον ύμνο   Carmina Burana του Καρλ Ορφ. Κι έτσι που το πάνε αν συνεχίσουν, μην αποκλείουμε ακόμη και ο Καρλ Ορφ να βγει από τον τάφο του, παρόλο που ακόμη και ο Χίτλερ στην προπολεμική εποχή του υιοθέτησε αυτόν τον ύμνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: