ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Παρεμβαίνουν στον Εισαγγελέα γιατροί και φαρμακοποιοί για τα χημικά


Αυτά τα δηλητηριώδη αέρια ανέπνευσαν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Και ερώτημα προς τον υπουργό Προστασίας από τον Πολίτη(!) για τις δηλητηριώδεις ουσίες που έριξαν αλόγιστα οι νεοφασιστικοί θήλακες της Αστυνομίας κατά των Αγανακτισμένων
 
Σε παρεμβάσεις προς τον υπουργό Προστασίας (από) του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, αλλά και προς τις εισαγγελικές αρχές προχώρησαν - μετά και την κατάθεση Μηνυτήριας Αναφοράς στον εισαγγελέα Ιω. Τέντε του Αλέξ. Τσίπρα -  οι πρόεδροι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κ. Λουράντος και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς (ΙΣΠ) Βαρβ. Ανεμοδουρά σχετικά με τη σύσταση των χημικών τα οποία εκτόξευσαν κατά των Αγανακτισμένων τη δεύτερη ημέρα της 24ωρης απεργίας-διαμαρτυρίας μαζικά στο κέντρο της Αθήνας οι δυνάμεις των ΜΑΤ και οι νεοφασιστικοί θήλακες που δραστηριοποιούνται ανάμεσά τους.
Συγκεκριμένα, με έγγραφό του προς τον Χρ. Παπουτσή, ο Κ. Λουράντος ζητεί να πληροφορηθεί τη σύσταση των χημικών, τον τρόπο χρήσης τους, το επίπεδο της σχετικής εκπαίδευσης των ανδρών των ΜΑΤ, την ημερομηνία λήξης των χρησιμοποιηθέντων χημικών, την προέλευση και τον τρόπο εισαγωγής τους, καθώς και εάν έχει νομιμοποιηθεί και με ποιον τρόπο η χρησιμοποίησή τους.
Επίσης, με αναφορά του προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο πρόεδρος του ΦΣΑ ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού "για τη λελογισμένη και άκρως αναγκαία και μόνο χρήση τέτοιων ουσιών", καθώς και την "κατά νόμω δίωξη και τιμωρία των υπαιτίων" για τους τραυματισμούς πολιτών.
Από την πλευρά τoυ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΠ, ο Σύλλογος "αποστέλλει στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά συλλεγέντα κυτία, αριθμό 7, χρησιμοποιημένων χημικών ουσιών που επιδόθηκαν στην πρόεδρο από το ιατρείο του Συντάγματος για περαιτέρω έλεγχο των χημικών αυτών για την υγεία των πολιτών και σχετικές ενέργειές του".
Με χωριστές ανακοινώσεις τους, τέλος, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ζητεί από την αρμόδια εισαγγελική αρχή "ενεργώντας αυτεπαγγέλτως να ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου", ενώ ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής εκφράζει στον Χρ. Παπουτσή την έντονη ανησυχία του και τον αποτροπιασμό του "για την τυφλή βία και την αλόγιστη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις".
Τον περιορισμό της ρίψης χημικών ουσιών από τις αστυνομικές δυνάμεις, ουσιών οι οποίες μάλιστα είναι ληγμένες από το 1979, ζήτησε χθες από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργος Πατούλης.
Από την πλευρά του ο ανώτατος εισαγγελέας ζήτησε από τους γιατρούς να του προσκομίσουν υπόμνημα με περισσότερα στοιχεία για τη χρήση χημικών ουσιών και τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για τις ενέργειές του.
Ταυτόχρονα εστάλησαν από τον ΙΣΑ στο Γενικό Χημείο του Κράτους πέντε φιαλίδια χημικών που χρησιμοποιήθηκαν χθες από τα ΜΑΤ προκειμένου να αποφανθεί για τη σύστασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: