ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ντοκουμέντα. Ένας μύθος και η ιστορία του (Β΄ Μέρος)

Στην αριστερή φωτογραφία ο Στάλιν και αριστερά του ο Σεγκέι Κίροφ, που στη δεξιά ίδια φωτογραφία έχει εξαφανιστεί με ρετουσάρισμα καθώς αποτέλεσε βάρος του Στάλιν η διαφωνία του. Βρέθηκε δολοφονημένος  και μετά εξαφανισμένος κι  από τη φωτογραφία.


Ετοιμασία για πόλεμο ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών;
Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη της Ρηνανίας τον Μάρτη του 1936. Ποιά είναι η στάση που κρατάει ο Στάλιν εκείνη την περίοδο της γενικής πολεμικής προπαρασκευής;

Ανάμεσα στα 1937-1938 εκτελέστηκαν 98 από τα 139 τακτικά κι αναπληρωματικά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Πανενωσιακού Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκων), δηλαδή το 70%!

1108 από τους 1966 αντιπροσώπους του 17ου Συνεδρίου του Π.Κ.Κ.(μπ.), πολύ περισσότεροι από τους μισούς, συνελήφθησαν και διώχθηκαν με βάση κατηγορίες για αντεπαναστατικές ενέργειες!!

Με το διάταγμα της 1ης Δεκεμβρίου του 1934, οι κατηγορούμενοι για «προπαρασκευή πράξεων τρομοκρατίας» δεν έχουν καμία δυνατότητα αναθεώρησης της υπόθεσής τους, ακόμη κι αν ανακαλέσουν τις «ομολογίες τους»!

Κατηγορήθηκαν όλα τα μέλη του Π.Γ. επί Λένιν, εκτός από τον ίδιο τον Στάλιν! Το έγκλημά τους; Ήταν ικανοί να σκεφτούν! Κι ως γνωστόν η σκέψη αποτελεί θανάσιμο ελάττωμα, για κάθε θιασώτη των Σταλινικών πρακτικών.

Αν αυτή ήταν η τύχη της «πρωτοπορίας» της Σοβιετικής κοινωνίας από τα 1927 ακόμα, καταλαβαίνει κανείς πόσο προχώρησε η «λοβοτομή» στα μετέπειτα χρόνια και πως επηρέασε τα κομμουνιστικά κόμματα σε όλο τον κόσμο. 

Ορισμένα τα επηρεάζει και σήμερα πολύ, αφού χρησιμοποιούν πρακτικές βασισμένες σ’ αυτές τις μεθοδολογίες για να υποτάξουν τις διαφορετικές φωνές στο εσωτερικό τους.

Ολόκληρο το άρθρο έχει αναρτηθεί στο μπλογκ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: