ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Διάταξη–σφαγείο, στα 720 ευρώ η τιμητική σύνταξή τους, διότι είχε μείνει απερίκοπτη !

Η τεράστια ανεργία που μαστίζει σήμερα τους νέους καλλιτέχνες και ειδικότερα τον κλάδο των ηθοποιών, μαζί με τα όρια ηλικίας που υπάρχουν, αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτοί οι νέοι να πάρουν κάποτε σύνταξη, είπε ο Γ. Πάντζας.


Γ. Πάντζας: Το μεγαλύτερο ποσοστό των καλλιτεχνών δεν έχει προοπτική να συνταξιοδοτηθεί από πουθενά!
Σκληρή κριτική στη μνημονιακή κυβέρνηση άσκησε, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας, για την απαξίωση που γνωρίζουν οι κλάδοι των καλλιτεχνών και για τη διάταξη που περικόπτει τον αριθμό αλλά και το ύψος των τιμητικών συντάξεων.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται σε διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τα συνταξιοδοτικά θέματα, οι τιμητικές συντάξεις – σε σύνολο τριάντα έξι καλλιτεχνικών κλάδων – από τριάντα θα μειωθούν σε είκοσι. Παράλληλα, το ποσό περικόπτεται στα 720 ευρώ και μάλιστα με μία απαράδεκτη αιτιολόγηση, ότι δηλαδή η περικοπή αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω του ότι είναι η μόνη κατηγορία συνταξιούχων του Δημοσίου που δεν υπέστη καμία μείωση στη σύνταξη.

Με αφορμή τη διάταξη αυτή, ο Γ. Πάντζας στην ομιλία του τόνισε ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό των καλλιτεχνών δεν έχει προοπτική να συνταξιοδοτηθεί από πουθενά. Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι η τεράστια ανεργία που μαστίζει σήμερα τους νέους καλλιτέχνες και ειδικότερα τον κλάδο των ηθοποιών, μαζί με τα όρια ηλικίας που υπάρχουν, αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτοί οι νέοι να πάρουν κάποτε σύνταξη.

«Είναι λυπηρό το γεγονός, κύριε Υπουργέ, οι καλλιτέχνες, που τόσα πολλά έχουν προσφέρει στον Πολιτισμό αυτού του τόπου, να απαξιώνονται από την μνημονιακή σας Κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο. Αν και οι τιμητικές συντάξεις δεν λύνουν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόβλημα των καλλιτεχνών και μέχρι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ να δώσει συνολική λύση σε όλα αυτά, είναι αναγκαία η διατήρησή τους γιατί η σύνταξη αυτή στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελεί το μοναδικό οικονομικό πόρο. 
Είναι η ελάχιστη αναγνώριση από την πλευρά της πολιτείας της προσφοράς των ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης στον πολιτισμό μας», επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: