ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Σε εξέλιξη το αποκρουστικό έγκλημα απόλυσης οικογενειαρχών για να βολέψουν δικούς τους !

Την κρατική τρομοκρατία της απόλυσης ζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως πριν τα χρόνια του μεσοπολέμου, όπου όταν άλλαζαν οι κυβερνήσεις, οι επόμενοι κυβερνήτες απέλυαν για να βάλουν τους δικούς τους! 


252 τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου από όπου θα απολυθούν οι 15.000 με την συναίνεση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Παρά το γεγονός ότι σύμπασα η αντιπολίτευση τάχθηκε κατά της αποκρουστικής τακτικής απολύσεων από το δημόσιο, με την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επελέγη η πρώτη δεξαμενή για τις απολύσεις υπαλλήλων, την οποία περιλαμβάνει ο κατάλογος που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση με τα 252 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) που θα βρεθούν στο στόχαστρο -όπως προανήγγειλε και ο υπουργός Δ. Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης- για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις και θα αποτελέσουν τις 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 2.000 θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», τα νομικά αυτά πρόσωπα του δημόσιου τομέα διαθέτουν κατά κανόνα υπαλλήλους αορίστου χρόνου, αλλά και σημαντικό αριθμό συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου, οι οποίοι θα αναγκαστούν να οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο με την καταβολή αποζημίωσης. Και σύμφωνα με την ερμηνεία που έδωσε ο διαφωνών υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης οι απολύσεις αυτές θα είναι παράνομες, αφού οόσοι προσφύγουν θα δικαιωθούν από τα Δικαστήρια!

Από τους δημόσιους αυτούς οργανισμούς έχουν ήδη ζητηθεί και παραληφθεί, μέσω των διοικήσεών τους, τα πλήρη στοιχεία της «ταυτότητάς» τους, ώστε να αξιολογηθούν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων με βάση μελέτες σκοπιμότητας και δημόσιου συμφέροντος. 

Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η επιτροπή θα αποφανθεί σε ποια από αυτά θα τεθεί λουκέτο, ποια θα συγχωνευθούν και ποια θα παραμείνουν. Τα στοιχεία που εστάλησαν στο αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορούν το νομικό τους καθεστώς (δηλαδή με ποια προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις ή κοινές υπουργικές αποφάσεις συστάθηκαν), την περιουσιακή τους κατάσταση, το έργο που επιτελούν, αν λαμβάνουν και σε τι ύψος κρατική χρηματοδότηση, τις οφειλές τους προς τρίτους, το προσωπικό που απασχολούν και με τι είδους σχέση εργασίας κ.λπ. 

Η απόφαση της κυβέρνησης, να προχωρήσει έως τα τέλη του 2013 σε 4.000 απομακρύνσεις υπαλλήλων και άλλων 11.000 μέχρι τα τέλη του 2014, έχει ανάψει φωτιές και στο εσωτερικό της, μεταξύ υπουργών. Είναι δε γνωστό ότι εν μέσω έντονων αντιδράσεων για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εγκρίθηκε η διαδικασία του κατ' επείγοντος με 26 ψήφους υπέρ και 15 κατά και παρότι σύμπασα η αντιπολίτευση κατήγγειλε την κυβέρνηση για αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις και υποταγή στην βούληση των δανειστών. 

Εντούτοις οι τρεις της κυβέρνησης προχώρησαν στην κατασκευή του εκτρώματος-νόμου προκειμένου να απολύσουν κόσμο από το δημόσιο, να αδειάσουν θέσεις και να βρεθεί χώρος για τα δικά τους παιδιά. Το χειρότερο δε είναι ότι σε τέτοιες αποκρουστικές μεθόδους συμμετέχει το κόμμα της ευθύνης, που αυτοονομάζεται Αριστερά!

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακή τροϊκανή δικτατορία

Σε υψηλούς τόνους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι φέρνει με την διαδικασία του κατ' επείγοντος ένα νομοσχέδιο – έκτρωμα, το οποίο έρχεται σε ένα και μόνον άρθρο.

Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το νομοσχέδιο, έβαλε κατά της διαδικασίας τονίζοντας πως η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να το ετοιμάσει έγκαιρα και πρόσθεσε «δεν φταίμε εμείς αν τσακώνεστε μεταξύ σας, αν δεν είστε αποτελεσματικοί, αν δεν σέβεστε τη διαδικασία της Δημοκρατίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: «Έχουμε μια Βουλή που με ευθύνη της κυβέρνησης λειτουργεί υπό έκτακτες συνθήκες, των επειγόντων, των κατεπειγόντων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Έχετε επιβάλλει στη χώρα μια μνημονιακή τροϊκανή δικτατορία» είπε ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος μίλησε για «νομοσχέδιο - έκτρωμα» που ήρθε σε ένα άρθρο, για να μην δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να αποφασίσουν για τις επιμέρους ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να παραβιάζεται το Σύνταγμα.

Αντιδράσεις από ΑΝΕΞ.ΕΛΛ.  και ΚΚΕ

Για απαξίωση της Βουλής έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς εξηγώντας «αποδεικνύεται πια πως η λογική αυτή είναι συστηματική και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος κατήγγειλε τη διαδικασία επισημαίνοντας πως «η ουσία πάει χέρι-χέρι με τη διαδικασία». «Εφαρμόζετε την αντιλαϊκή πολιτική που είστε δεσμευμένοι να υλοποιήσετε», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: