ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Δ. Κουτσούμπας: Θυμόμαστε, διδασκόμαστε, αγωνιζόμαστε με το ΚΚΕ για την Λαϊκή Συμμαχία

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Πάρκο Ελευθερίας.


Με επίθεση κατά της ευρωσκεπτικιστικής αριστεράς άφησε να εννοηθεί ότι ο Περισσός δεν τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη
Το διαχρονικό «παρών» του ΚΚΕ «και σε φάσεις ανάτασης του κινήματος, αλλά και σε δύσκολες στιγμές για τον λαό, τους εργάτες και τη νεολαία» διακήρυξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, στο Πάρκο Ελευθερίας με θέμα «46 χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου. 
Θυμόμαστε, Διδασκόμαστε, Αγωνιζόμαστε με το ΚΚΕ για την Λαϊκή Συμμαχία, τον λαό στην εξουσία, τον Σοσιαλισμό».

Ήταν η πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την εκλογή του στη θέση του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επιλέγοντας ως χώρο για την πολιτική του πρεμιέρα του το Πάρκο Ελευθερίας και τα πρώην κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα διδάσκεται από την πείρα για το τι σημαίνει «κόμμα ετοιμοπόλεμο και ικανό να δρα κάτω από όλες τις συνθήκες».

 «Απομονώνουμε τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους της χούντας, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό, επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας,  όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών και στη συνέχεια των Εγγλέζων και των Αμερικάνων» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Καυτηρίασε όλα τα άλλα κόμματα, αλλά εστίασε την κριτική του κυρίως σε αυτά της ευρωσκεπτικιστικής  Αριστεράς λέγοντας ότι «τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλα κόμματα του οπορτουνισμού, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η κίνηση Αλαβάνου, μιλούν για έξοδο από την Ευρωζώνη, επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Τι κάνουν όλοι αυτοί; Κλείνουν απλώς το μάτι σε μερίδα του κεφαλαίου που προετοιμάζεται ή καλοβλέπει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ» υπογράμμισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Περισσός δεν τάσσεται αυτή τη στιγμή υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Επιτέθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι «εξαπατά τον λαό» και τον κατηγόρησε για «υποκριτική σκανδαλολογία».

Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο νέος γγ του ΚΚΕ είπε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ορκίζεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, μιλάει για καλούς επενδυτές, επιλέγει προφανώς κάποιους, έχει τους λόγους του, κρύβοντας ότι βασικό κριτήριο των επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας είναι να πληρώνονται με μισθούς Βουλγαρίας οι εργάτες, να δίνονται όλο και περισσότερες φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που ήδη δεν ξέρουν τι έχουν, την ώρα που ο λαός υποφέρει, κλείνουν τα μικρομάγαζα, όλο και περισσότεροι αγρότες αποσύρονται, οι στρατιές των ανέργων μεγαλώνουν».

Ο ίδιος υπενθύμισε δε ότι «η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί να αναζητά συμμαχίες στη λαϊκή δεξιά, στο κόμμα του Καμένου, να εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα και τα σχέδια Μάρσαλ».

(Πηγή: ΝΕΑ.gr – ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: