ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Α. Τριανταφυλλόπουλος: Το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων είναι κυρίως πολιτικό

«Να φύγουν από τη μέση οι μεσάζοντες, οι απατεώνες, τα λαμόγια», είπε ο Ανδρ. Τριανταφυλλόπουλος.



Κατά του εργοστασίου επεξεργασίας στου Φλόκα, όλες οι τοποθετήσεις όσων παρενέβησαν στην ημερίδα της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ



Χρ. Πατούχας: Υπηρετεί τον Μπόμπολα η κυβέρνηση! 
Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι κυρίως πολιτικό επεσήμανε ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Ανδρ. Τριανταφυλλόπουλος, χαιρετίζοντας την ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας το Σάββατο 20-4-2013 στην Πάτρα.

Τόνισε μάλιστα την ανάγκη «να φύγουν από τη μέση οι μεσάζοντες, οι απατεώνες, τα λαμόγια», αφήνοντας αιχμές για συνδιαλλαγή της κυβέρνησης με τους γνωστούς υποψήφιους κρατικοδίαιτους επενδυτές τύπου Μπόμπολα. Κι έδωσε το παράδειγμα της ανάκτησης συσκευών από τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, που αφού επισκευαστούν από συνεργείο του Δήμου, θα μπορεί να διατεθούν στους δημότες έναντι πενιχρής αμοιβής.

Ο Χρ. Πατούχας της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» του Δήμου Πατρέων, ήταν πιο ξακάθαρος στην καταγγελία του λέγοντας, από το βήμα της ημερίδας τονίζοντας: «Η κυβέρνηση που επεξεργάστηκε τον σχεδιασμό για τα απορρίμματα της Πάτρας στο εργοστάσιο του Φλόκα, ξέρει ότι υπηρετεί τον ιδιώτη Μπόμπολα και όχι τους Πατρινούς».

Απ. Βανταράκης - Ήρα Κουρή.
 Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Απ. Βανταράκης πρότεινε να επιλέξει ο Δήμος Πατρέων τη νεωτερική λύση του λάιμ προγράμματος που σε λίγο θα βγει και για την περιοχή μας, το οποίο είναι πιο συμφέρον, χωρίς ωστόσο να απορρίψει την ανάγκη για λειτουργία ΣΜΑ στην περιοχή Πατρών, αλλά με συναίνεση των δημοτών.

Ο Γ. Βασιλακόπουλος, εκπρόσωπος της ΟΙΚΙΠΑ έδωσε στοιχεία του πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Ευρώπη, λέγοντας ότι κατά μέσω όρο στις αναπτυγμένες χώρες του Βορρά το 60%  πάει σε εργοστάσια, το 38& στην καύση και μόνον το 2% θάβεται στις χωματερές.

Δήλωσε κατά της διαχείρισης των σκουπιδιών με τον Σχεδιασμό Δημοσίου  και Ιδιωτικού Τομέα, αλλά επέμενε στην ανάγκη του εργοστασίου επεξεργασίας των απορριμμάτων ως «μονόδρομο διότι έχουμε να διαχειριστούμε το 60%» αυτών. Κι έκρινε ως θετικό ότι μετέχουν ΜΚΟ στο σχεδιασμό της ανακύκλωσης.

Ο Κώστας Ροπαλίδης, συνδικαλιστής του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, αντιτάχθηκε και αυτός στην λειτουργία εργοστασίου απορριμμάτων, που το χαρακτήρισε «έγκλημα για το οποίο κλείσαμε επτά φορές το Δημαρχείο της Πάτρας», αλλά εμείς δεν είμαστε πολιτικό κόμμα για να έχουμε την ανάλογη δύναμη είπε και συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ_ΕΚΜ της Πάτρας για την πρωτοβουλία του να πάρει θέση κατά του εργοστασίου.

Τέλος ο Ανδρέας Ριζούλης, από την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τα μέλη του κόμματος που ασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να δουλέψουν ενεργότερα προάγοντας τις θέσεις που επεξεργάζονται οι επιτροπές του για διαλογή στην πηγή, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι δεν ακολούθησε τον σχεδιασμό που συμφωνήθηκε προεκλογικά με τον ΣΥΝ, για τα απορρίμματα, ο κύκλος που χαράσσει την γραμμή του Δήμου Πατρέων.  

Γιώργος Βασιλακόπουλος της ΟΙΚΙΠΑ Πάτρας.
Ανδρέας Ριζούλης της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: