ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ανυπότακτη Πολιτεία: Ενωμένοι στους κοινούς αγώνες για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας!

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία" Χρ. Πατούχας:    Μέχρι πότε θα τους αφήνουμε να εκτελούν συμβόλαια θανάτου;


Το τέρμα του κατήφορου θα υπάρξει μόνο όταν θα ανατρέψουμε την σημερινή κατάσταση!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, ενόψει του εορτασμού της Πρωτομαγιάς της Μ. Τετάρτης, απευθύνει η δημοτική παράταξη του Δήμου Πατρέων «Ανυπότακτη Πολιτεία», τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει τώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι κανένα περιθώριο δεν υπάρχει πλέον…». «Το τέρμα του κατήφορου θα υπάρξει μόνο όταν θα ανατρέψουμε την σημερινή κατάσταση! Και τίποτα χειρότερο δεν μπορεί να προκύψει από αυτό…». «Ναι! Θέλουμε Κυβέρνηση της Αριστεράς! Με άλλη πολιτική, άλλες αρχές, άλλον προσανατολισμό. Τότε μόνον οι θυσίες μας θα έχουν νόημα! Τότε θα ξέρουμε ότι θα πιάσουν τόπο! Τότε ο κόσμος της δουλειάς, η κοινωνία, θα έχουν τον δικό τους λόγο. Τότε θα βρουν το νόημα τους οι έννοιες της  Δημοκρατίας, της Λαϊκής κυριαρχίας, της προστασίας της ζωής».

Το πλήρες κείμενο του μηνύματος είναι το παρακάτω:

«Αγαπητοί μας συνδημότες,

   Άλλη μια γιορτινή περίοδος βρίσκει την πλειοψηφία του λαού μας στην δυστυχία και την ανέχεια! Εκατοντάδες χιλιάδες  οικογένειες μετρούν και ξαναμετρούν τα πενιχρά εισοδήματα τους και  όχι μόνο δεν τους φτάνουν για κάτι ιδιαίτερο στο γιορτινό τραπέζι, αλλά δεν τους φτάνουν ούτε  για τους λογαριασμούς.

  Η μείωση του εισοδήματος κάθε εργαζόμενου και συνταξιούχου πάνω από πενήντα τοις εκατό, μαζί με την ανελέητη φοροεπιδρομή δεν φτάνει για την επιβίωση, βυθίζει στα όρια της φτώχειας εκατομμύρια συμπατριωτών μας.

  Τα δύο εκατομμύρια των ανέργων, των χρεοκοπημένων μικροεπιχειρηματιών, των παιδιών που αδυνατούν να σχεδιάσουν την ζωή τους, βλέπουν τις ελπίδες τους να σβήνουν, τα όποια σχέδια τους να ματαιώνονται.

  Το πολιτικό σύστημα εξουσίας, υποτελές και ξενόδουλο, ανέλαβε εργολαβικά να τσαλαπατήσει τα όνειρα και τις αξίες μας, να ξεπουλήσει και να ρημάξει τον εθνικό μας πλούτο, να ληστέψει την τσέπη και τα δικαιώματα μας, να μας γεμίσει απογοήτευση και απαισιοδοξία, να σπείρει μίσος και διχόνοια, να θρυμματίσει την περηφάνια και την αξιοπρέπεια μας, να μας εξαπατά κάθε μέρα, να κρύβει την ακούραστη προσπάθεια του να βολεύει ημέτερους, πριν από όλα το ξένο και εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο, τα αφεντικά τους, δανειστές και τοκογλύφους.

   Μέχρι πότε θα τους αφήνουμε να εκτελούν συμβόλαια θανάτου; Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε να εφαρμόζουν το σχέδιο της χρεοκοπίας και της καταστροφής; Την πτώχευση εκατομμυρίων εργαζομένων, την αποδιάρθρωση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, την ολοσχερή διάλυση της κοινωνίας, για την σωτηρία των «Τραπεζών τους», της «Ευρώπης τους», του «Ευρώ τους», της εξουσίας τους, των συμφερόντων τους;

   Πρέπει τώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι κανένα περιθώριο δεν υπάρχει πλέον. Να βάλουμε τώρα τέρμα στην παθητικότητα, την απαισιοδοξία, την παραίτηση. Να δούμε τις πραγματικές μας δυνατότητες, αυτές που βρίσκονται στην συλλογικότητα και την ενότητα μας.

 Το τέρμα του κατήφορου θα υπάρξει μόνο όταν θα ανατρέψουμε την σημερινή κατάσταση! Και τίποτα χειρότερο δεν μπορεί να προκύψει από αυτό. Αντίθετα, θα ξαναγεννηθούν οι ελπίδες μας! Θα έχουμε την σιγουριά πως ότι κάνουμε θα είναι καλύτερο γιατί θα γίνει μόνο από τα δικά μας χέρια! Ότι γκρεμίσουμε θα είναι σάπιο και διεφθαρμένο, ότι ξαναχτίσουμε θα έχει τις αρχές της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης.

    Ναι! Θέλουμε Κυβέρνηση της Αριστεράς! Με άλλη πολιτική, άλλες αρχές, άλλον προσανατολισμό. Τότε μόνον οι «θυσίες» μας θα έχουν νόημα! Τότε θα ξέρουμε ότι θα πιάσουν τόπο! Τότε ο κόσμος της δουλειάς, η κοινωνία, θα έχουν τον δικό τους λόγο. Τότε θα βρουν το νόημα τους οι έννοιες της  Δημοκρατίας, της Λαϊκής κυριαρχίας, της προστασίας της ζωής. Και δεν θα είμαστε αριθμοί, στατιστικά στοιχεία και εργαλεία για  την κυριαρχία όσων σήμερα λογαριάζουν μόνο τα κέρδη τους πατώντας επί πτωμάτων. Της «δόλιας» πατρίδας και των ανθρώπων της.

   Θέλουμε τους Δήμους στην υπηρεσία των πολιτών! Όχι όργανα της Τροικανής εξουσίας. Που να οργανώνουν με δημοκρατία την ποιότητα της ζωής των δημοτών, να παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τους αγώνες τους, να μην «πωλούν» χαρατσώνοντας, μετατρέποντας την υπηρεσία σε «προϊόν». Να απαλλαγούν από το σημερινό τους υποταγμένο και ενίοτε διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό.

Θέλουμε πρωτίστως τα δικαιώματα μας! Στη δουλειά και στη ζωή! Θέλουμε μέλλον για τα παιδιά μας!

    Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε μόνο ότι κατακτήσουμε με τον αγώνα μας. Τίποτα δεν θα μας χαρίσει κανένας. Το σημερινό σύστημα εξουσίας, υποτελές και υποταγμένο, είναι αντίπαλος, είναι εχθρός μας! Πρέπει να το νικήσουμε, πρέπει να το ανατρέψουμε! Αγώνας δύσκολος και ανηφορικός. Μπορεί όμως να είναι νικηφόρος!

   Ευχόμαστε σε όλους, ευχόμαστε στον καθένα ξεχωριστά, καλό Πάσχα! Ευχόμαστε υγεία και δύναμη,  επιμονή και ηθική αντοχή!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΡΑ!

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: