ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Υπερψηφίστηκε με 168 «ναι» 123 «όχι» και 1 «παρών» το πολυνομοσχέδιο για απολύσεις

«Εμείς το λέμε ξεκάθαρα, όλα όσα έχετε υπογράψει και δρομολογήσει όλα αυτά τα χρόνια δε μας δεσμεύουν» είπε ο Αλ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή.


Ψήφισαν ανώτατο μισθό 427 ευρώ για νέους κάτω των 25 ετών και μεροκάματο 19,6 ευρώ για την τοπική αυτοδιοίκηση
Με 168 ναι, 123 όχι, 1 παρών υπερψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην εφαρμογή των προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνιο, καθώς και από το Ν. 4093/2012 για τις απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Συντάγμα. Οι τροπολογίες υπερψηφίστηκαν με 170 ναι, 121 όχι και 1 παρών. Ολοκληρώθηκε δε η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου, εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων.

 Σημειώνεται ότι η τροπολογία που αφορά τα ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους προβλέπει καθαρές αμοιβές ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.

Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυκτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».

Στουρνάρας: Εντάξει, κ. Λαφαζάνη, ο μισθός είναι μικρός, τα 420 ευρώ είναι λίγα. Αλλά μιλάμε για ανέργους! 

Λαφαζάνης: Δηλαδή τι θέλει να μας πει ο κ. Στουρνάρας, ότι οι άνεργοι δεν είναι άνθρωποι;

Δέσμευση Τσίπρα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ
   
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είπε: «Εμείς το λέμε ξεκάθαρα, όλα όσα έχετε υπογράψει και δρομολογήσει όλα αυτά τα χρόνια δε μας δεσμεύουν. Μόνη μας δέσμευση η εντολή του λαού. Αυτή είναι η διαφορά μας. Είστε εντολοδόχοι της τρόικα, είμαστε εντολοδόχοι του λαού.

Δεσμευόμαστε ότι θα πετύχουμε. Για το μέτωπο των λαών του Νότου. Για τη διαγραφή του χρέους που δεν είναι βιώσιμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ρήτρα ανάπτυξης για το υπόλοιπο, όπως ακριβώς έγινε για τη Γερμανία το 1953. Για την ακύρωση των μνημονίων της υποτέλειας. Για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου. Για  ένα σχέδιο αναδιανομής του πλούτου. Για ένα σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα. Με το λαό όρθιο και περήφανο».

Έχουν την ανάγκη της Μέρκελ

Και απεθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και τον Υπ. Οικονομικών χαρακτήρισε: «Ο κος Στουρνάρας και ο κος Σαμαράς δε συναναστρέφονται τη πραγματική κοινωνία, συναναστρέφονται τους τεχνοκράτες της τρόικας. Και έχουν την ανάγκη να ακούνε καλά λόγια από τη κα Μέρκελ και το κο Σόιμπλε. Εμείς από την άλλη, είναι αλήθεια, ότι δε δίνουμε δεκάρα αν θα απογοητεύσουμε τη κα Μέρκελ και διαρκώς στο μυαλό μας έχουμε αυτά τα κατώτερα, όπως λέτε εσείς, ένστικτα και αισθήματα.

Το αίσθημα της πείνας για τα παιδιά που πεινάνε στο σχολείο.

Το αίσθημα της απόγνωσης για τον άνεργο με δυο παιδιά, για τις οικογένειες χωρίς εισόδημα.

Το αίσθημα του εξευτελισμού για το συνταξιούχο που του τελειώνει η σύνταξη πριν το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. 

Εμείς λοιπόν σε αυτούς απευθυνόμαστε, όχι σε σας, ούτε στη τρόικα.

Στο 1,5 εκατομύριο των ανέργων. Στους 150.000 νέους επιστήμονες που φύγανε.
Στα 500.000 νοικοκυριά δίχως εισόδημα.

Και τους λέμε: δεν είστε στατιστική είστε άνθρωποι. Δεν είστε το βάρος της Ελλάδας, είστε η δύναμη της Ελλάδας.
Σας σπρώχνουν στο περιθώριο, σας ενοχοποιούν, μιλάνε για κατώτερα ένστικτα, σας σπρώχνουν στην κατάθλιψη. Και το κάνουν όχι γιατί δε σας υπολογίζουν αλλά γιατί σας φοβούνται.
Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση
 Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και εσείς παριστάνετε τους σωτήρες.

Όταν η επίσημη ανεργία έχει φτάσει στο 27% και η ανεργία των νέων στο 59%.

Όταν οι νεόπτωχοι αυξηθήκαν κατά 43%.

Όταν ένα στα πέντε παιδιά ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουμε φαινόμενα υποσιτισμού και παιδιών που λιποθυμάνε στα σχολεία.

Όταν σε τρία χρόνια μνημονίου καταστράφηκαν 800 χιλιάδες θέσεις εργασίας, όσες δηλαδή δημιουργήθηκαν σε είκοσι χρόνια.

Όταν μόνο μέσα στο τελευταίο χρόνο έκλεισαν 60 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όταν 400 χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα.

Όταν 150.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

Όταν τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν τα στοιχειώδη υλικά και κρατιούνται χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των δημόσιων λειτουργών, γιατρών και νοσηλευτών.

Όταν η ίδια η υφυπουργός υγείας επισημαίνει στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για εμβόλια και εγκυμονούν κίνδυνοι επιδημιών.
   
Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας του μνημονίου και της κυβέρνησης.
Τα συγχαρητήριά μας για τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματά σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: