ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οι αιματοβαμμένες φράουλες Μανωλάδας εγείρουν διαμαρτυρία προς τον Οργανισμό τυποποίησης

Κουβαλούν τις φράουλες της Μανωλάδας που στάζουν αίμα, που προκαλούν οι ρατσιστές και αυτοί που τους προστατεύουν, τόσα χρόνια στην περιοχή.



«ΠΡΟΣ ΔΗΩ, Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων Αριστοτέλους 38, 10433 Αθήνα . Τηλ. 210-8224384 Fax: 210-8218117 e-mail:info@dionet.gr

Υπόψη κάθε αρμόδιου
Αξιότιμη κυρία / κύριε
Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η εταιρεία Βαγγελάτος ΑΕ έχει πιστοποιηθεί από τη ΔΗΩ. Η Βαγγελάτος ΑΕ τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, κατηγορούμενη για τα γνωστά επεισόδια στη Μανωλάδα που έφεραν στο φως τις αποτρόπαιες εργασιακές συνθήκες στην περιοχή. Η πιστοποίηση από τη ΔΗΩ επιβεβαιώνεται από το αρχείο πιστοποιημένων παρασκευαστών το οποίο δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο της ΔΗΩ. Η Βαγγελάτος ΑΕ πιστοποιείται ως παρασκευαστής με αριθμό πιστοποίησης 23051070026

Ως καταναλωτής είχα συνδέσει λίγο-πολύ το σήμα πιστοποίησης της ΔΗΩ ως εγγύηση για την τήρηση κάποιων αρχών από πλευράς του παραγωγού, που στον δικτυακό τόπο της ΔΗΩ διατυπώνονται ως εξής:

- Να προσφέρει στα εκτρεφόμενα ζώα (σημ. δική μου: πόσο μάλλον στους ανθρώπους) συνθήκες ζωής τέτοιες που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των βασικών πλευρών της έμφυτης συμπεριφοράς τους.

- Να προσφέρει στους παραγωγούς διαβίωση σύμφωνη με τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών, να καλύψει τις βασικές ανάγκες τους και να τους παρέχει επαρκές εισόδημα και ικανοποίηση από την εργασία τους, σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

- Να εξετάσει τον ευρύτερο κοινωνικό και οικολογικό αντίκτυπο των αγρο-οικοσυστημάτων. Οι διατυπώσεις είναι από την ιστοσελίδα της ΔΗΩ: http://www.dionet.gr/stoxoi_bio.htm

Ύστερα από τα παραπάνω θα ήθελα να μου εξηγήσετε με βάση ποια κριτήρια η εταιρεία Βαγγελάτος ΑΕ μπόρεσε να πάρει πιστοποίηση από την ΔΗΩ. Επίσης να με ενημερώσετε αν προτίθεστε, μετά από όσα συνέβησαν, να διακόψετε άμεσα τη σύμβαση μαζί της. Η δημόσια καταγγελία της σύμβασης με την Βαγγελάτος ΑΕ μέσα ΚΑΙ από την ιστοσελίδα της ΔΗΩ είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη μου, για να συνεχίσω να βλέπω το σήμα της ΔΗΩ και να μην ΑΠΟΦΕΥΓΩ να αγοράσω το προϊόν.

Παρακαλώ για μια άμεση ανταπόκριση καθώς η απάντησή σας θα είναι κρίσιμη για την ταύτιση ή όχι από την πλευρά μου, ως καταναλωτή, του σήματος της ΔΗΩ με συγκεκριμένα ήθη, που μάλλον βρίσκονται μακριά από τις διακηρυγμένες αρχές της οικολογικής γεωργίας.

Επισυνάπτω:

Το αρχείο πιστοποίησης παρασκευαστών, όπως δίνεται από την ιστοσελίδα της ΔΗΩ.

 Ένα στιγμιότυπο της ιστοσελίδας της Βαγγελάτος ΑΕ, από 19/1/2013

Με εκτίμηση__,_._,___
Μετάφας Πέτρος M.Sc., PhD».

Δεν υπάρχουν σχόλια: